推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[建議] 王風雷傳

唔係好明
達摩是魏晉南北朝時期人物
而九陽九陰,以金鏞的創作,是宋明時武學,中間相差成千年
以老黃龍虎門來說,九陽好似是明朝傳真教呂純陽

咁...人地都未創出武功,達摩在千年前已經估計出有人創出九陽九陰,再創出破解既暗黑?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-30 10:44 發表
期實時空差錯呢鑊嘢,我點睇佢哋都係拆唔掂,無論條喬點扭都係死,以我個人嚟講,响龍虎門嘅世界,你點玩你老黃D絕世神功,刀槍不入飛天遁地我都可以接受,都仲當你係武功力量࢚ ...
時空差錯呢鑊嘢,可以任佢地講遮
既然有飛升呢家野,可以無限作大

可以講達摩在魏晉南北朝時飛升左
跨越時空一千年後,閃左去左宋元明時期
啟發左王重陽等人創出九陽九陰,自己又創出暗黑克制九陽九陰

亦因為達摩超越時空,可以去到愛因斯坦時期
教左佢相對論,利用光速可以令時間推前or倒流

仲可以講達摩以不死身來到現代,用佛法點化左曾蔭權,醒d外傭稅俾中產...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-9-21 14:10 發表
會唔會不是達摩,但係就類似舊著中的凶星咁,睡了成百年先醒番.
真係好似我之前咁講, 達摩飛升, 玩 back to the future?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-21 15:02 發表
究竟編劇懂不懂開盤,如果真係冇和局,冇走盤.
我先在1.92倍時,投注道經組合100元
跟住只要我,再投注變左4倍的無敵組合34元
總注碼是134元
開道經組合,除本我贏58元
開無敵組合,除本,我都賺2蚊
師兄賭開波? 好清心水喎

越來越覺得,自己係睇緊衛斯理傳奇
有不死人,有時間停頓,有思維易轉,有種參,女特務
依家仲有機械獸.....

君不見,男女高音可以用高音頻震爆薄玻璃杯

原來,所有氣硬功的剋星,不是三寸真元勁
而是唱藝術歌的高音歌王∼∼∼
引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-12 19:21 發表
睇完今期, 有邊位大哥可以告訴小弟, 怎樣才能 "用特定音頻的力量" 來攻擊??? x n

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-6-17 11:27 發表

真的很神奇, 啲骨節可以隨時又拔又插, 簡直神乎奇技!
Lego? Transformers? 定係...Terminator?

"I'll be back, and so as my bones...."

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。