推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

61 123
發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-12 14:10 發表

"無毯無線,神仙都難變",明鏡都要靠蔘王,先醫好洪東佢地,華九公蔘毛都冇條,點醫?,而且全身萬箭穿心,幾十個血洞,如果咁都唔即死,個天眼都好廢
究竟...有幾多塊蔘王? 好似食極都唔完既?又好似個個食左,只得小龍百毒不侵?

個人感覺,今期不錯
上兩期小龍打disco light,拖拖拉拉
今次在一期內,可以講到三皇攻/守邪神、法王出手,戒仔又出手
再加插老邪神救陳傲雲,老邪神對邪神的猶豫
翻江蛟/陳傲雲逃走,留下通天教伏線
節奏都算明快了

相關搜索目錄: Disco

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-6-29 08:42 發表

阿老虎“遺傳”咗個仔D弱智嘢嘛!
而且如果傲雲走唔甩,邊有得講通天教呢?
話時話,舊著就話傲雲搞到龍虎門家破人亡,要追去泰國報仇先辣開始同通天教結怨,
但喺新著阿傲雲有冇咩得罪龍虎 ...
媚娘是因為阿傲雲而死囉~~

另外,下期出「六神訣」
即是神道教個老人家都出手?
當日佢同小虎比試都唔夠九陽功力鬥
對戰勇哥又起到咩作用呢?

我想問,伏虎番香港過關時
會唔會因為個鐵頭罩,過x-ray時會「嘟∼嘟∼嘟∼」呢?
同埋,紅外線體溫測試會俾額頭頭罩反射
咁又點測到有冇H1N1?

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-7-9 14:43 發表
........我估邪神會 "主動"/"被動" 被下一波雪崩淹埋而循走, 暫時消失一段日子, 他日以更強之身捲土重來...
冰河世紀4:大邪神駕到

引用:
原帖由 冰河 於 2009-7-9 16:13 發表
大水牛什麼時候又練成至尊魔功第一品了?當初是至尊魔王附體才能施展的!
根據旁白:

「大水牛遭強勢壓倒,反激出體內潛力
一股驚人力量谷得身體像要爆炸...」

原來,係變型俠醫....

印象中,舊著是,小虎打出霹靂狂龍後
邪神個頭出現裂痕,根著黑龍錐爆邪神個頭

現在,小龍出了手,小虎出了手
黑龍仲未出手,會不會歷史重演呢?

當日一個邪神,打遍通天教無敵手
以三皇今日可以收檔邪神的功力
通天教風雲,仲有咩睇頭?

黑龍做羅剎新主,老邪神如果不谷他上12關
又點可以同王苦海鬥?

黑龍可以明正言順去溝伊賀愛子
通天教風雲中,銀鈴都應該出場啦
又玩三角戀?

玉兒學會紫電劍法,駛唔駛將頭髮染番紫?

黑龍做了新邪神,在情節上轉變得太突然,一時間接受不了
情況就好像定閒師太託付男人老狗令狐沖做師姑派掌門人
第一個感覺是,「有冇攪錯」呀!

但細心一想,如果我是老邪神
既有外憂,白蓮、通天、元始、龍虎門
又有內患,首相羅剎教交人
自己又功力全失,外援又養唔熟
短期間又真是無計可施,只好拖著一年先講啦
搵黑龍來頂著先,實在是令人「O晒咀」的高招

看看小虎出場時,聖上有「今次捉虫」的表情
如果文殊知道呢個羅剎新主係姐夫個仔,又唔知點收科
仲有,會唔會成為伏線,令蚩尤興黑龍(龍虎門+羅剎教)結盟對付通天教?
黑龍老豆在通天教做姑爺,四龍是老死,又點攪?
咦,陳傲雲在通天教喎,文殊如果撐佢,即係同好多人過唔去?

我覺得,劇情如此安排:
1] 突出老邪神老謀深算,同定閒師太一樣,識得think out of the box
2] 黑龍和故事中正邪人物的network,比小虎更強,不如由黑龍擔正好過啦,劇味仲濃得多啦

奇怪,羅剎易主後咁多期
都未見過華九公
佢係小虎契爺,照計可以整場父子光明正大見面戲
可能編劇都忘了呢個角式

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-8-13 23:29 發表
黑心老叟竟然咁講道義, 踢到白仇半死, 都仲守諾言 !
依家龍虎門財雄勢大,個個教主級武功
小龍九陰七章時已經打到黑心老叟一鑊甘
黑心老叟講道義就唔會,怕左佢地就真

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-8-7 22:34 發表
九陽都唔可以一腳一件 , 尤其陳傲雲有乜可能擋得住 , 真係廢到爆 !!!
我懷疑小虎練既係a貨九陽 !
正貨應該八陽夠清場 , 而家佢九陽都未殺到半個人 !

林峰完全無晒無影身法 , 另外我覺得佢會 ...
天殘腳歸林峰,即係小虎唔駛練啦
在羅剎教期間,照計,都要問下老邪神,練下霸腿掛?
雷電神腿其實係二打貨仔
舊著的陰世神腿、天殘腳,與小虎無緣了

61 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。