推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

45 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

各位巴打你地好......

我都有d疑難想你地幫手解決下....

我o係4月23日同5月18號去過召妓.....

兩次一開始都已經有帶套 , 但套係個場所提供.....

而家好擔心 , 因為我聽講好多場所提供既都係劣質安全套.....加上我陰交射精後仲有5至10秒既抽插 , 我又無check下個袋有無穿....

到5月尾見到個電視廣告開始擔心自己中a.....

之後o係5月尾既時候即刻去左衛生署驗 , 結果陰性......

但到我上網再搵多d資料先知原來有三個月空鎗期.....好唔容易捱到而家.....

個心真係好亂....好怕惹到家人同女朋友.....

我已經喊左5、6次....直到我搵到各位巴打既呢個討論區....得知有pcr呢個檢測法 , 於是o係前日 , 即係27/6去驗 , 尋日打比我係陰性.....以為好開心....但再上網去心之谷睇 , 原來羅醫師話就算過左28日都未必準...我問情性中心d姑娘 , 佢地又話其實超過左一個月已經無問題.....可以話百份之99.9%.....剩下o個0.1% , 睇怕就好似羅醫師話齋 , 要祈求自己唔好係o個種「非常控制者」....

各位巴打....我而家個心真係好慌.....出現左d疑似徵狀.....好似頭痛同腹瀉....就係未有發燒同林巴結變大......

jj曾經試過龜頭炎 , 但睇醫生話係清潔得唔乾淨 , 我茶左兩日藥就好返了....而家都無返發.....尿道無痛無排尿困難 , 亦無野流出黎...應該可以排除其他性病.....不過係好擔心中a.....

過左28日(計落我成37日)去做pcr....究竟我係咪真係無事...? 各位點睇 ?

下個星期約左衛生署再做抗體 , d姑娘話過左6周去驗如果係陰 , 基本上都無野.......

唉....尋晚發夢仲見到自己中左a....而家真係好驚.....呢一次個教訓真係好大好大......

相關搜索目錄: 清潔 廣告

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-29 21:20 發表

總結 驗PCR當時 過左2星期 已經可以RELIABLE, 安啦,,,, 你係要當自己係果0.0幾既, 你驚一年架,
衛生署係話3個月, 美國疾控係話半年, 最rare既係12個月, 你冇事架啦,,,,,, 你諗多左了~
紫亞兄 , 多謝你解答先.....

唉....望就係咁望.....鬼叫自己疑心重咩.....唉....

玩完先後悔.....真係早知今日 , 何必當初......

今日起身又有d頭痛....之後柯左一次.....到中午又去左一次大....不過又變返香焦形....

數落我由懷疑感染到而家都柯左成個月.....頭先突然柯正常大便....真係有d擔心....

不過紫亞兄...你知唔知感染愛滋既腹瀉係咪全部都係水狀大便 , 仲要一日柯成三次以上嫁 ?

如果係既...我都安心d....因為我一日平均一至兩次 , 糊狀多.....

引用:
原帖由 strange 於 2012-6-29 23:42 發表

師兄你大可放心, 就算係劣質安全套, 對HIV(即AIDS)病毒都有很強的防衛力, 如果個套做做下穿, 會成個爛開, 你無可能會見吾到,
用安全套做愛, 本身已經有99.9999%, 即接近百分百對HIV 病毒的防衛. 所以你根本沒 ...
係真既 ?

但如果爛o係中間o個d位會唔會有機會 ?

因為我未試過做到個套穿 , 我同女朋友做都係用杜雷斯牌 , 從來唔用超薄 , 感覺上實淨好多.....

其實我一路最擔心係我射完仲有5-10秒抽插 , 呢個動作會整穿個套.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-30 20:51 發表

唉,,,,, 玩一次驚一年, 哈哈, 真係下次唔敢~
我都係咁話.....

我發過誓呢次無事 , 以後都唔去滾.....會努力搵錢娶女朋友.....

唉.....我已經為左女朋友喊左四、五次....如果比佢知我對佢唔住 , 分手都有份....

其實我第一次去都唔係真係抱住玩既心態.....唔係吹牛....自己性慾比較強...女朋友又唔係好中意性....加上同期睇過本一路向西既「東莞的森林」.....膽粗粗就試左......

如果知道自己會擔心中a.....我真係情願一世打飛機算.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-3 10:45 發表

唔好成日打去比DR.HO 呀, 會BAD LIST架=0=,
但DR.HO 至少真係幫你驗PCR
其實STD果間驗我唔係唔信, 我驗完其他野, 我唔明
點解佢唔直接比化驗所既REPORT比我
反而佢地STD果間直接出一張簡單既 POS/NEG 既RES ...
紫亞兄....言下之意係咪情性中心既test唔可信....?
其實我做pcr既時候佢話要兩日先有report , 但第二日中午就打比我同我講report係net.....
我有問過初初唔係話兩日咩 ? 點解可以快左成日 , 咁樣會唔會影響結果 , d姑娘又話唔會 , 兩日有結果係for返佢地內部運作 , 早一日唔會對結果有影響.....
我初初係要佢打返比我 , 所以我無出去拎報告.....
今早又忍唔住打多次去覆檢個report , 我再問d姑娘如果test左係陰性 , 使唔使做多次hiv-combo/p24 , 佢地又話無需要....
而家睇到你地咁講....我就有d驚佢個test唔準.....
我驚係佢地自己做個test , 而唔係好似佢地咁講搵化驗所驗.....
唉....明早就去驗抗體了.....感覺又好似行返上個刑台度.....
希望各位睇到唔好怪我咁多心....多顧慮....不過我個心真係好驚好驚.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-3 22:06 發表

師兄, 其實你28日驗左PCR OK架啦, 安啦,,,, 夠3個月驗多次抗體就OK,
你冇事~ 放心~ 帶左袋架啦,,,,,,^^

不過情性信唔信得過冇人知, 不過我只係提出QUESTION, 因為去驗過既BROTHER
都應該留意到張REPORT 好 ...
紫亞兄 , 多謝你回覆先^^
唉....我一路凝住我射完再抽插呢下動作可能整穿左個袋 , 雖然樓上有c兄已經解答左我 , 不過硬係唔知點咁.....
初初諗住做完pcr個心會好過d , 點知比左錢 , 驗完係陰性都仲要驚.....
尋日早上去九龍灣衛生處做抗體.....吉完手指 , 暫時係陰性.....d姑娘都好好人 , 係咁安慰我 , 叫我唔使擔心....

之後我忍唔住打左去香港病理檢驗中心 , 點知比我問到原來std以前就有同佢合作 , 而家都係耐唔耐會幫下手 , 咁我問佢佢地本身有無hiv-pcr做 , 原來佢地係無嫁 !!!

我再打去std打去問d姑娘 , 點解個報告係由佢地診所出而唔係化驗所 , 佢就話因為個test係由佢地提供 , 咁我問係咪即係由佢地做 , 佢又話佢地會send出去 , 之後我話我打過去香港病理檢驗中心 , 話佢地已經無同你地合作 , 而且一般pcr都係要成一個星期先有結果 , 點解佢地一日就可以有 , 個姑娘叫我放心 , 因為個test係方醫生簽署出去做既 , 如果有咩問題就要直接問返dr.方 , 總之保証個test係最新既技術同最準確 , 叫我唔使擔心 , 因為佢地提供既服務都係想病人安心.....

唉....講真 , 我而家都唔知信唔信std好 , 如果佢真係呃我1100蚊唔緊要 , 我只係怕原來個test係假既 , 比到我希望之餘 , 我又on居居信左個test傳左比人 , 咁就真係大件事.....我最怕惹到女朋友同家人.....

各位師兄....你地點睇...? 係我多心定點...? 我使唔使去第二度驗多次...?
同埋紫亞兄....我知有d性病係安全套都擋唔到.....我想問如果要驗埋其他性病 , 有無咩診所好介紹...?
std我之前問過由1700至3300都有 , 不過我呢一刻真係對佢無咩信心.....

引用:
原帖由 promise_hi 於 2012-7-4 00:37 發表

無睇舊 post, 但而家驗 hiv 可以好準了, 3 個月其實係保守講法
就算係世衛, 都只係話 3~4 weeks

如果想即時知結果, 可以做快速測試, 關懷愛滋同 choice 都有得做
唔使錢但要預約, 不記名的, 10分鐘知結果
...
c兄 , 咁你知唔知衛生署個test係咪同關懷愛滋同choice一樣 ?
之前睇心之谷 , 羅醫師都話6週驗抗體係陰 , 都有80-90%準.....
而且 , 我成日覺得自己身體質素唔好.....雖然唔煙唔酒 , 但夜訓同好少食生果 , 又多肉少菜 , 本身都算肥 , 唔知咁樣會唔會影響個抗體產生時間.....
我就黎瘋了.....仲有個半月...但每一日都好似渡日如年......

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-5 23:35 發表

8只大字= 疑人不用, 用人不疑~

你自己決定啦,

不過真係驚既搵私家醫生都可以真係幫你SD SAMPLE去驗既,
另外你已經兩個月架啦, 過左咁耐, 要發既都發左, 除左HPV
但HPV冇病晶都可以唔洗理, 因為HPV既TY ...
明白.....
我下星期三約左睇dr.ho , 睇下到時dr.ho比咩意見我先算.....
麻煩哂紫亞兄^^

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-6 08:12 發表
我只係知紅十轉左用pcr....其他好似用第3代......
我打過去紅十字問 , 佢地話無得提供比市民驗架wor.....

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-6 09:32 發表
支兄!!我無記錯情性而家好似用精確化驗!!!
咩叫精確化驗 ???

引用:
原帖由 promise_hi 於 2012-7-5 23:42 發表

衛生署唔係驗抗體架, 驗抗原, 但唔清楚係 4代定3代技術
4代技術就係紅十字用既, 1~2 week 都好準, 3 代技術既話 4 week 都可以好準了
衛生署d姑娘同我講佢地係用最傳統既方法 , 過程係好嚴密存wor.....
不過佢地就唔清楚係用第三代定四代.....

唉....今日打去問衛生署 , d姑娘話吉手指六weeks都唔係好準 , 要三個月後先係99.9%
仲要驚多個半月.....
另外 , 各位c兄知唔知性病係咩一定有病徵....?
我龜頭邊有d白色一粒粒圍住 , 唔癢唔痛 , 包皮都有少少係咁 , 請問咁樣係咪正常架 ?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-6 08:07 發表

政府係驗抗體架,,,,=0=  抗體既話即係3代, 所以.......  12周啦~
都係果句, 要先認清自己要驚D麥先, 明明被口交唔會奶野, 句野都係POSSIBLE BUT RARE,
同行街比車撞既機會係一樣~ 冇可能!!!!
紫亞兄知唔知p24準唔準 ?
係咪都係驗抗體嫁 ?
同hiv-combo有無分別 ?
如果而家驗左pcr , 使唔使補多次p24呢 ?

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-7 12:52 發表
今日收到report....做rna間化驗所係沙田.....我上佢地個綱.....係專做分子化驗....但係驗尿個part就係係精確做......
c兄 , 你話情性個rna係沙田既一間化驗所 ?
可以比個網我睇下嗎 ?
咁你會相信佢個report嗎 ?
我而家好驚好擔心.....唔知搵唔搵dr.ho做多一次好.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-6 23:48 發表

化驗所名, 舊底 STD係用香港病理, 而家轉左,
但問題呢間野又冇得驗P24同PCR, 都唔知DR.方
自己係唔係收埋係廁所驗=0=
我上網搵....都係得dna親子化驗....
其次就係x光....
我打「精確化驗 愛滋病」, yahoo個search出左個近似既 , 不過係個買愛滋病自我檢測既用品.....

唉....咁即係點......

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-7 15:06 發表
Pm左你啦 支哥 其實我都想打去問下
thx~~~
收到了~~~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-7 21:39 發表

唔緊要啦, 其實你本來剩係無套口交帶套做?
紫亞兄 , 我係全程有套口交同有套陰交 , 一開始就帶上 , 係個性工作者幫手帶既~~~

我成日係擔心以下幾樣野 :

1.對方用既係劣質安全套 , 我上網search過d劣套真係未必擋得哂d細菌 ;
2.我射完再抽插5-10秒呢個動作整穿個袋 , 因為我知射完精後個套已經有空氣 , 加大左個套穿既機會 ;
3.我係去元朗召妓 , 聽講o個邊有好多妓女都係東莞落黎 , 好多都有病 ;

唉......我而家都唔知點....成日返工無咩心機 , 又影響到我同女朋友既關係......成日搞到大家唔開心......
但我真係好愛佢......我而家真係好後悔......後悔做左d野對佢唔住之餘 , 又怕有菌會惹到佢.....

其實家計會o個d醫生可唔可靠嫁 ?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-8 13:26 發表

結論, 帶左袋既你而家都咁耐, 剩係驚hpv 而已, 已經唔會有事, 放心~ ^^
紫亞兄 , 多謝你不斷既安慰^^

anyway , 我一陣就去見一見dr.方 , 有d問題想問一問佢 , 同埋可能會做埋其他性病test~~~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-8 13:29 發表

我地男仔呢度10個都冇1個去睇家計會的~
係 !?
我見佢有d男性保健同檢查 , 我仲諗住試下tim~~~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-9 17:15 發表

好的, 問完番黎REPORT, 我就1個月多1個星期篤左手指, 兩樣野都無事~ ^^ ,
尿道炎尿急急都好得7788, 係尿咀有粒野, 不過都拎左SAMPLE 驗 HPV
如果無事就真係無事 打 疫苗LU~ 呵~
今日見完dr方了~~~
其實佢真係好好人 , 好細心咁解答我問題 , 有問必答 , 而且都好詳細~~~
雖然佢註冊係家庭科 , 但都好專業 , 絕對唔比專科差~~~
今日比左錢驗哂所有性病 , 而家又好驚中花.......
因為個潛服期太長了 , 而且用套都可能中.....
dr方今日幫我check過jj , 話就咁睇落應該無事.....
各位c兄 , 出花係咪一定會o係jj附近 ?
因為我大比內側早一兩個星期前生左幾粒好似油脂粒既野 , 好細好細粒 , 支唔走 , 手臂又生左d暗瘡咁既野 , 不過就可以支走既 , 而家留左d印o係度 , 條利又好似無la la損左少少 , o係個利尖附近 , 唔係好痛....我睇過話生花有d病徵可以係皮膚炎、口腔損爛咁......
今日一時醒唔起叫dr方check埋....
個report要兩日先出......個心情好沉重....好驚傳到比女朋友.....

相關搜索目錄: 暗瘡

有無人有試驗召妓全程帶套都中花 ???

前日下午收到std既報告 , 話我所有野都無事.....
包括hpv.....
o個下真係好開心.....
想問下紫亞兄....
由懷疑自己受感染到驗血o個日 , 足足成個半月有多....
請問係咪所有性病(除左梅同a)都過哂空窗期 , 可以驗得出 ?
紫亞兄 , 你之前抽血驗性病、a同梅都有o係std驗過 ?
你有無去其他地方再抽血驗 ?
std抽血o個part佢只係抽一支 , 佢話一支血足夠驗哂所有性病 , 包括梅同a...
但我成日凝住一支血驗咁多野好似唔夠.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 11:38 發表

個半月只剩A未過而家, 不過你想早D 知既話驗埋RNA 就OK晒, ^^
公喜~ STD 你信佢啦, DR 方都好多人BUY佢, 但係REPORT 你
知唔知係係邊間化驗所度驗?
rna係咪等如pcr ?
如果係既我上次都已經驗埋 , dr方睇返我既情況都話應該無事.....
不過我夠三個月一定會再去衛生署驗過 , 我想確定100%無事.....
多謝你先紫亞兄^^
佢間化驗所上次freedom兄都比左條link我睇 , 我見到佢地個網都有好多性病既檢查提供 , 而且係用分子技術檢測 , 同埋佢有個pdf檔下載 , 係引用自政府網頁 , 表明自己既技術受香港政府認可 , 而我都打過去問 , 佢地的確同std合作開 , 所以應該無問題。
我淨係拎左上次pcr個report咋 , 抬頭係間化驗所出既 , 亦有負責人簽名 , 至於今次test所有性病既report , std位小姐話可以隨時上去拎返。
唉....其實我唔係唔信dr方 , 只係自己真係個好多疑既人 , 我好驚會有驗錯或者驗得唔準....不過點都好 , 至少見上次dr方 , 佢的確係比到好大既信心我 , 我都見到好多人去睇佢 , 特別係鬼佬^^
anyway , 三個月後心中舊石先可以放低哂落黎 , 心之谷羅醫師都係主張三個月後既test先係100%準確。

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 21:53 發表
支兄弓喜晒,小第就唔好彩驗到有HPV6,都係係DR方到驗,但我有個疑問,我個HPV DNA TEST 係事發後第9日係DR 方到驗,我上MEDHELP 問過Dr. HHH 佢話就算我真係有HPV6,係應該係幾個月前就已經感染到,9日唔足夠擴散比 ...
c兄 , 多謝你先 , 但我到而家都仲有d疑問 , 始終自己去過風月場所 , 個心成日凝住 , 而且自己search過hpv既資料後 , 發現hpv都可以好恐怖 , 傳染性又強 , 最怕傳到比女朋友同家人 , 所以我想去第二度驗多次hpv , 錢使左可以搵返 , 但命仔真係好緊要。

c兄你有無邊度驗hpv好介紹 ? 價錢大概幾多 ? 我search左香港好多驗性病既地方 , 大部份都係要連d package一齊買 , 無得單項驗 , 如果要驗既診所又要介紹信 , 搵左好耐都搵唔到.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 16:21 發表

no, 係係你jj頭度皮fu liu 兩野而已, 700大洋一次, 但都只係liu 兩支sample,
仲要成個week 先有result~
紫亞兄.....dr方o個度驗哂所有性病都係一日多少少就比到個report比我....會唔會快左d呢 ?

45 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。