推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

[原創] 海南雞飯

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-7-2 17:54 發表

你講呢間都好食, 我食開灣仔個間, 不過地方太細, 坐得唔係好舒服, 食完就走...
我都係... 都係因為座位太少所以打包...

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-7-4 00:50 發表

我都見有人食咖喱, 好似好好味...你有冇食過?
冇喎...  我凈係買完雞就走人.  通常都係行完188唔知食乜先去.  克街付近真係冇乜野食...

灣仔一帶試咗唔少間店, 得間雞好d, 一係要上都合和Fat Angelos, 一係到修頓後面一間上樓咖哩店, 再唔係過大街到shk3樓既viceroy...又係食咖哩, 或grand hyatt既lunch buffet....  其外未試到好既.

人多唔一定好架, 唔好亂跟...  有好多人為求只係食飽, 平就=好食.  所以人多唔可以係好既指標.

後加: 早幾年前lockhart賓賓酒吧區有間"蓮", 佢地泰國野唔錯.  同美心訓練所旁邊(三角教堂對面)有間飯堂d 碟頭飯超好食, 但係近幾年都冇去過唔知仲係唔係度...  lockhart鵝頸橋依家circle k個位以前係間叫"新景"既越南店, 佢地既牛油雞翼同順化湯濛係香港冇第二間咁好...  又係唔見咗.

引用:
原帖由 agogock2118 於 2007-8-4 00:03 發表
除左曼谷水門, 我一定揀勝利小廚
灣仔克街 勝利小廚?

前幾手果時有入過去食野, 後來見佢年年變新店就唔敢入嚕....對面間日本野又係...  克街d店唔知乜事, 成日都做唔好.  英皇另一面街有間阿二, d小菜唔錯, 仲好過早幾年前灣仔街市樓上既水準(同級算非常好).

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-16 00:40 發表

茶餐廳? where?
利苑喺sogo後門對面.  開咗幾十年.  d粥真係冇得彈, 但係d麵好重鹼味, 唔係每個人都啱食.  仲有佢地有成廿年以上冇裝修過.  要去toilet請過對面sogo入面.

相關搜索目錄: 裝修

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。