推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

165 1234567
發新話題

[原創] 海南雞飯

海南雞飯

請問邊度有好食無骨海南雞飯?

引用:
原帖由 johnnie911 於 2007-6-27 04:22 發表
請問邊度有好食無骨海南雞飯?
何文田勝利小廚, 聽講北角都開左間!
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-6-27 17:09 發表

間野好鬼多人
可以試下好時中心黧
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-6-27 09:09 發表

無骨wor?!

引用:
原帖由 unix 於 2007-6-28 02:10 PM 發表

無骨wor?!
勝利小廚 - you can order with or without bone.

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-28 03:50 發表

間野好鬼多人
可以試下好時中心黧
好時中心係邊? 尖東?
間野叫咩名? 多唔多人先?
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 unix 於 2007-6-28 06:10 發表

無骨wor?!
我去個間食親都冇骨喎....你搵日去試下啦!!

引用:
原帖由 dejavu2003 於 2007-6-28 11:03 發表

勝利小廚 - you can order with or without bone.
係咩? 有得簡架?
好似冇骨易食的, 不過有骨有咬口, 多野食d...

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-28 15:55 發表

....香港就係衰在5多選擇, 佢先做得咁起市.....
我情願去九龍城, 一間泰國菜館食....
九龍城我都經常去, 你講邊間先?
係米阿花個間???

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-28 11:55 PM 發表

....香港就係衰在5多選擇, 佢先做得咁起市.....
You are absolutely right.  I don't go there any more.

There are so many other choices, although at different price level.

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-6-29 12:22 AM 發表

好時中心係邊? 尖東?
間野叫咩名? 多唔多人先?
Don't go there.  The place is flithy, smelly, ...  You get what you pay for and it's not wroth wasting one meal there.

引用:
原帖由 dejavu2003 於 2007-6-29 14:36 發表

Don't go there.  The place is flithy, smelly, ...  You get what you pay for and it's not wroth wasting one meal there.
我食過幾次
都覺得OK喎!!!!!

可能通常我都三點幾先去食LUNCH
所以又唔覺逼同污糟啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-29 03:31 PM 發表

我食過幾次
都覺得OK喎!!!!!

所以又唔覺逼同污糟啦
I don't know, but I just don't like the smell which you often find from a curry shop.  They probably inherited that smell from the old Satay House.  I used to work in Houston Centre 25 years ago and the smell has been there since.

Do they give you the disposal chopsticks?

引用:
原帖由 利記 於 2007-6-29 07:31 發表

我食過幾次
都覺得OK喎!!!!!

所以又唔覺逼同污糟啦
係米叫好時沙x?? 聽講好多人喎...

引用:
原帖由 brasco 於 2007-6-28 16:49 發表

....印度餐廳隔離黧!!............
乜有印度餐廳咩?? 你講個間係米我個間???

銀龍茶餐廳。
係冇骨,但食味只是過得去。

相關搜索目錄:

以前我覺得呢間最好 (佢地d雞有分有骨同冇骨), 但近期水準稍跌.
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=9910

我覺得呢間都唔錯, 但一定會問佢攞專為新加坡人而設果隻黑醬油, 可惜每次問佢, 個老細都好似有少少唔想比, 搞到我唔係好想再去. 一般香港食客個老細都會比另外一隻冇咁甜的黑醬油, 但我覺得味道不及新加坡人果隻. 另外, 我已年多冇去, 唔排除水準會跌.
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=11321

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-6-27 17:09 發表

勝利小廚...... 咁我寧願揀泰妃雞.
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=13778
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=14761

引用:
原帖由 jimmy_lee 於 2007-7-1 08:49 發表

http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=13778
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=14761
你講呢間都好食, 我食開灣仔個間, 不過地方太細, 坐得唔係好舒服, 食完就走...

引用:
原帖由 jimmy_lee 於 2007-7-1 08:49 發表

旺角個間未去過, 係米一樣架?

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-6-30 02:18 發表

係米叫好時沙x?? 聽講好多人喎...
係呀
我覺得佢比勝利好食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-7-2 17:55 發表

旺角個間未去過, 係米一樣架?
旺角黧☆g常6點幾就有人去排隊了!!!!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

165 1234567
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。