推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

有冇巴打係NCSC STAFF

有冇巴打係NCSC STAFF

引用:
原帖由 大田英明 於 2006-8-17 12:09 AM 發表
我係呀...!!
hello ar  巴打
介唔介意講下邊個department呢 做得開心嗎
小弟將會去屋乳署打工 聽人講好油下  亦都冇乜前途

引用:
原帖由 01410 於 2006-8-21 03:59 PM 發表
唉! 我做重緊呀!
ncsc 冇前途, 冇希望
人工比長俸少一半, 做d o野又一樣
同工不同酬 甚至俾人歧視
唔內訌冇心病就假
:bird:

引用:
原帖由 cybaster 於 2006-8-24 01:45 PM 發表
逢係後生的,絕大部份都係ncsc

我都係= =
以房屋署為例
我完全未見過任何一間公司/部門  最young果個staff 都成3張幾野

雖然未至於青黃不接  但team人絕對談不上朝氣蓬勃

引用:
原帖由 faiz 於 2006-9-4 04:29 發表

我都係NCSC STAFF
重有D公務員一見多野做或勢色唔對一係即刻"簿外就醫"(簽簿出去睇醫生)一係直頭欏長假
留低個爛攤子你班"廉價勞工"執手尾............
唉,鬼叫 ...
咪係
剩係個waiting list 都水蛇春咁長  撥一撥個輪 即刻有人填補空缺
真係唔駛買你怕

引用:
原帖由 billy888 於 2006-9-19 13:39 發表

yes,I am NCSC my workload are more more  more heavier than same grade公務員.
冇計la  我都係
唯有做勤力d 熟手d 搏大佬照 
第日如果請perm位  interview果陣可能有少少少少 jetso .....掛
自己個post 都唔知幾時先有機會甩左個(c)字

隔左咁耐  推一推文先  嘿嘿

各位巴打近況如何ar
小弟的同事都有得續約 (我contract到10月  未到我續)
有冇巴打聽過/見過有人不獲續約?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。