推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-5 22:35 發表
今日工買左....火雲邪神同龍虎門

睇完又有d大家0岩聽既感覺.....

如果連火雲邪神都話唔值十四元....真係諗唔到呢個世界有乜公仔書係抵買既

一班頂既作品
如果福龍有心機既一本熱血漫畫

香港漫畫就有 ...
如果<火雲邪神>係一班頂既作品,我想,...香港漫畫接近玩完喇!! 畫功普普通通,故事更離譜...有睇開龍虎門既會明白....

至於值唔值十四元,每個人既價值觀都唔同,...我個人就覺得唔值囉!! 不過睇開龍虎門既朋友又冇辦法,故事既主線都放左落黎囉!! 兩個選擇:一係睇兩本,一係cut書,兩本都唔睇囉!!

因為睇開有感情,所以我選擇左睇兩本,但如果再係咁分拆降去,東方無敵又一本,XX又一本,外傳又一本,...咁就想唔cut都難....
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-6 13:12 發表

例子火武cut開3本,本本都咁好買
(好買即係有讀者歡迎佢咁做法)

我覺得火雲既主線係會唔同既,而且講明十二期完...

以前霸刀...武神都有出外傳,不過我諗當主角係黃玉郎,自然特別多反對聲音

我預左呢版既回應係咁架啦,火雲邪神畫面無論大位同細位都做得好足,構圖分境都無交行貨...咁我想問下有冇一本本地或外國既作品,你覺得係頂級製作既呢(真心想討論一下)

漫畫都可以算藝術既一種,當然可以有權比人批評,當然可以講好睇或唔好睇(除左果d四圍問人有冇scan既之外),但製作係咪用心認真同高質,都可以有客觀標準既

好似有個例子,當年特警新人類上畫,好多人又話謝霆峰係垃圾,套戲不知所謂...真的嗎?
果套戲明明製作認真,幾個大場面都交出水準,點解其他外國人睇完都要買片,反而香港人會有咁既反應呢...

唔知我地幾時先可以搵番個平常心,公平咁睇下野,唔好再繼續以批評為主道文化呢
簡單D講,好買即係有讀者歡迎佢咁做法,...咁,我地又睇落去睇下<火雲邪神>好唔好賣就知喇!! 講真,我唔係行內人,火武賣得好唔好我真係唔知,...你點知架??我點樣可以知呀??

至於其他point,真係唔識答,我只係普通既漫畫讀者,咁深奧既解釋我唔明架!! 特警新人類我根本睇都冇睇過,..點解外國人睇完都要買片?? 我想起點解外國人去赤柱睇完D寫住大大隻中文字但又唔明佢寫乜既T-shirt,佢地都要買,...其實我都唔明架...!!

我認為頂級既作品...何志文既<絕代雙驕>,井上雄彥既<Slam Dunk>,北蟡q既<city Hunter>,陳某既<火鳳燎原>咁喇...相比起<火雲邪神>,呢D漫畫係唔係好垃圾呢??

總覺得,人人好似kenny01兄咁,能以一個平常心去睇香港漫畫,唔好再批評,咁香港就有救喇(唔係香港漫畫,係香港呀!!)
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 12:18 發表

Kenny兄,其實你係咪漫畫界鴾H?又或者係老黃鴾H?因為成日見你好似知道好多我地唔知鴾犒廱搳C如果有麉}分享下囉,咁我地一般讀者又唔係漫畫Pro,睇書都係在乎一樣洁G娛樂性。其他真係唔會理,不過就肯定有碗話碗有碟話碟。  
其實我都請教左Kenny01兄幾次點樣可以好似佢咁可知道邊書本賣得,邊書本唔賣得...但Kenny01兄都唔答我....

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-9 13:59 發表

我懷疑佢係(同德)發行個度做
唔係點會甘清楚銷路呢
(同德)發行??咩黎??

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 09:23 發表
其實我都留意左kenny01好耐
我唔夠膽質疑佢既"專業",意見同見識
但佢好似下下都好死撐玉皇朝
用左好多point泥撐
無錯.大家係呢度為自己講既野,為自己所諗既野去說服人支持係無可厚非
但佢既態度,用詞.什至乎回覆既密度會唔會有d過態呢
我真係有時發覺佢好似係要令人無聲出先安樂...  
tangoho兄,點解仲回應呀....?

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-11 12:02 發表

我終於明白香港漫畫既其中一個死因了.....
我都係咁話!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-8-24 14:29 發表

乜邪神唔係已經變魖降晛均H
仲有第二第三變身架嘛!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。