推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-5 22:35 發表
今日工買左....火雲邪神同龍虎門

睇完又有d大家0岩聽既感覺.....

如果連火雲邪神都話唔值十四元....真係諗唔到呢個世界有乜公仔書係抵買既

一班頂既作品
如果福龍有心機既一本熱血漫畫

香港漫畫就有 ...
我都買左

我覺得畫就真係好靚

但唔係咁鐘意個故事

好似又睇緊宜家龍虎門講緊既故事咁

咁我到底睇邊本先琝r
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-7 01:31 發表

我諗呢本野既故事,主要都係火雲邪神回憶錄來架喇

故事一路都係香港漫畫比較弱既一環,有個漫畫人講過,一個星期三十頁,每次結尾都要扮有高潮咁....其實好高難度

香港無乜可能好似日本漫畫咁,用幾期寫 ...
故事一路都係香港漫畫(電影)既弱點

所以我宜家最鐘意睇邊荒係因為個作者多
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 KING546 於 2007-7-11 14:59 發表
其實我覺得只是KENNY01兄的見解比較獨特,
同其他朋友的想法出入較大.
因此很多人都會不太認同KENNY01兄想見解吧!
布停`常在論壇中說要支持用錢買漫畫,
不要上書屋, 不要BT.......
可能會令人覺得他太清高,  ...

正等如外間成日話阿飛正傳唔好睇

但又唔鬼明外國人就好推崇厘套戲

而我以一個要比錢買飛睇戲既人黎講,真係唔識欣賞!!

但好似我家姐,佢就可以睇出另類既野

佢話睇當時既鏡頭擺位,燈光,場景

都係一流既制作

所以唔同既人,係會睇到唔同既角度

無話邊個對與錯的

邪神我就會一定買落去(因為知道得12期)

比佢賺盡都係得$168

不過阿邱生一路比我既印象就係

虎頭蛇尾 好多書都係有個好好既開頭

但佢會越畫就越無朝氣
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 我很贊同 2007-7-12 13:44
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2007-7-12 13:44
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-12 22:40 發表

我亦很認同你的說話...
但我感覺這版多數是討論劇情或挖苦漫畫人為多
既然有一個漫畫討論區,為何不可以深入一點討論研究呢

我有咁既反應,係因為舉例說好似有人同你講

1.\用膽機聽歌,正低能仔,有聲咪 ...
1/ 我唔玩膽機架,我玩石機

2/ 如果我隅到鑨搰J人

我會選擇離開,唔在同佢講了

聽Hi Fi 係一樣更主觀既玩具

係自己耳中係好聲

可能係人地既耳中係衰聲

所以係無得拗的!!!!!

相關搜索目錄: 玩具
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-13 11:50 發表

包括埋我所講既極端例子

鴨記三舊水mp3既聲音等同hdcd既音質...

而且唔係拗喎.....係事實喎
除非當時人係話...我覺得啦
因為個人感覺得大曬既...
係呀,你所講既例子時時都有發生架啦

個main point唔係三舊水既機

如果你做remastering 做得好

都有可能出到好聲架

人地用96/24

我地可以試up上去192/24去出首歌

其實聲音咪仲抽象過視覺

本帖最近評分記錄
  • cdlover 體力 +20 我很贊同 2007-7-13 14:51
  • cdlover 威望 +20 我很贊同 2007-7-13 14:51
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-13 14:16 發表

喂~離題了!
俾麰情A返去你鶞岱j好鱦{!
Sorry, Sorry!!!!!

我都係打個比喻

我鶢鴠禰憐陰o賣呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

今期又幾好睇喎
交代返點解邪神係百年大典點解死呀去
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。