推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

火雲邪神

係「火雲邪神」裡面,所有人,包括老天尊,在邪神眼內,只是一群螞蟻,邪神一隻手指已可他們瘁死!
看看邪神能否把通天殺個「片甲不留」!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 15:54 發表
好,見你咁客氣問,我又認真回應下你。

單舉一例:邪神用黃級功力,強如老少天尊等已經要扎晒馬先頂得順,仇千鶴等更有「痛苦表情」。大佬呀!有無做功課架!都唔sync翻龍虎門嘅!?咁講邪神要用到黑級先降服玄劫是何道理?

仲有啲人講野嘅語氣完全唔同晒,老天尊邪神本應係淡淡定有錢剩個類人,唔知點解講說話諗野語氣表情都「忽然激動」,無晒大佬風範,我諗起字嘅應係唔同人,如果有心玩雙線發展cross over,係咪應先由呢D基本做起呢?都唔洗講到畫功依D咁深入先啦…
玉郎,褔龍同班編劇冇可能唔熟識易筋經,那種力量或許是「極道羅剎」面具帶嚟,因為邪神的祖宗就係憑那個面具殺死五百高手

我真係唔覺得邪神有「忽然激動」
可能先前邪神只知道老邪只係被通天教捉了,唔知道個老豆原來咁慘,被廢武功,後來係視像通話中得知,咁做兒子就算平時點冷靜,到呢個時候,都好難控制情緒!而且邪神更是個孝子,

相關搜索目錄: 功課
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

今期「火雲邪神」,文殊狂怒催勁個姿勢,十足十「龍珠」咁!

文殊話哂都係一教之主,衰到好似細路仔打交咁,捉人隻腳,佢真是「難成大器」,鬼唔望邪神暴發勁,震斬斷佢雙手。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-7-20 22:54 發表
天下無敵老祖宗登場!!
真相大白,原來藍浪的死係受白骨所累
藍浪假假地都係白蓮丞相,白骨咁做,即係連聖上都得罪埋.

1) 唔知聖上或白蓮教會唔會,係火雲「友情客串」呢?

2) 十年前羅剎,通天交惡,不過依照新著劇情,佢地應該,會在火雲結局時,化干戈為玉帛.

[quote]原帖由 小邪靈子 於 2007-8-1 14:09 發表
睇咗第4期邪神,發覺有d問題存在
(1)點解當年教訓老邪神果個老祖宗甘人慈唔殺死佢到現在老祖宗又會變成嗜殺狂魔呢

1) 有點奇怪,教訓老邪神的人,是帶有一點民族義憤,似乎又不像老祖宗的為人,另外哈僕形容傷老邪神的人,是一個中年人,但老祖宗的年紀在當時(70年代),都應該接近一百歲,如果他懂「返老還童」,點解三十年後,又變回老人呢?

引用:
原帖由 prince 於 2007-8-2 12:44 發表

当年果個應该係劍魔~
不是劍魔,邪神從劍魔,現在武功進境推算,劍魔在當年,無可能傷到有白級功力 的老邪神.

引用:
原帖由 prince 於 2007-8-5 12:07 發表

呢個係邪神既推算啫   又唔係老黃既推算~
現在的劍魔也是白級之下,點可能係三十年前,輕鬆打敗有白級功力的老邪呢?

劍魔就係趁住神秘高手,襲擊羅剎教時,走去強暴老邪老婆時.

還有老邪亦見過劍魔,唔通連老邪都認唔到邊個傷自己咩?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-10 18:57 發表
原來當年傷老邪額頭的真係老祖宗,老祖宗又同年輕時代的劍魔改造筋骨,但點解改造筋骨後的劍魔喺天子峰一役都係咁弱雞
劍魔嘅功力加上劍法,都算係有九關實力的高手,唔算好弱雞.

個人覺得,「火雲邪神」是一本前傳,應該係以講舊事為主,現在發生的故事,放回「龍虎門」比較適合

如果根據新著,文殊天尊的性格,當日五郎被鐵令公派去,陪元老王參觀罌粟田,咁普通的任務,佢應該不大願意做才對

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-9-15 17:41 發表
少年西城勇vs少年鐵五郎,一場未來兩教教主之戰,即將隆重登場!
一點都不期待,雙方實力差太多啦!
一個黑級,一個廿八層天都唔知有沒,根本沒得打擊!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-9-21 18:38 發表
以四龍這個鐵漢的性格來計,俾人扯斷手也應該不哼一聲!

但今期竟然嗌到「典」來「典」去!
我覺得,點樣鐵漢都好,咪又係人一個!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。