推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

面對事實

引用:
原帖由 呀mug順拿 於 2007-8-17 14:36 發表
我都係局外人, 不過想d版主翻生 stop this endless arguement. 怕死至用分身啫. 如果事件可以解決至話比係聽我係mug水啦 (真係局外人).
都叫左你唔好多事架喇...
台灣果邊攪掂未??? 我都想睇下..

in love with the nature...

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 14:34 發表

對唔住, 打錯字, 係呢「兩條友」先岩

利記版主...想問一句....佢兩個係咪同一個人?
阿橙輝大哥... 求下你手下/口下留情

mug生只係一個好心人, 仲好驚死添架, 佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你千祈唔好搵d高層去了解佢呀...
求下你放過佢喇...唔該晒喎   

引用:
原帖由 Free2Go 於 2007-8-17 16:03 發表

唔通又係L?? K???......
咩 L 咩 K???  講粗口???
我唔講粗口架!!!  講粗口比人ban架!!!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
既然有道理的何必要用分身?
唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒.
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過 ...
橙輝哥... 首先.. 你應該係攪錯左喇...我中意周圍點火?
請你provide concrete evidence, thanks!

你如果唔知乜生 同 fairgame係唔係同一個人之前, 請你保持中立..
我只係我驚我個版友朋友唔小心得罪左你, 令你誤會..
先代佢出句聲, 希望你高抬貴手.. 放過佢o者...

我無心同你拗...亦請你唔好side時間係d無謂既爭拗之中...
你有理據既, 請 pm 比大版主... thanks!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 22:51 發表
講provide concrete evidence? 咁你果句「佢唔係好清楚唔可以得罪你架... 」又有乜野含意? 閣下係有真憑實據唔怕提出, 如果唔係就請你「高抬貴手.. 放過我姐...」
你對乜生既回覆就係最 concrete既 evidence 喇...
乜生只係希望大版主可以 unban 一d乜生認為係無辜既版主o者...
你就話佢係要抗爭果個既分身... 你可以證明乜生 同 fairgame係同一個人?
我只係想息事寧人... 乜生都無再回應你喇.. 我既原意好明顯達到左...

ok, i've ansewered yours, but you still haven't answered my question.
please provide concrete evidence for supporting your accusations against me!  thanks!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 23:17 發表
閣下講的野非常有道理, 不過留番俾你自己聽番會更好

無證據支持? 睇下呀 allure 的 #13, 如果佢講的野係有乜實質證據的話, 那才算是我錯吧
http://forum.timway.com/f/redirect.php?tid=122168&goto=lastpost#lastpost
乜生: post159
yours: post 160
乜氐: post 161

has he said anything against you?  why did you keep trying to 抹黑佢?
he has been speaking very politely.

how about you?
http://forum.timway.com/f/thread-122598-1-1.html
post 7 & especially #8!!!  those are the evidences that he should not 得罪你!!!

also, i'm a vivid example now, i only tried to make the discussion a peaceful one.. but i'm being personally attacked by you!
please provide concrete evidence to your accusations against me!
引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
既然有道理的何必要用分身?
唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒.
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人, 唔似得你咁中意玩乜野拉關係.  

本帖最近評分記錄
  • cdlover 體力 +20 be just, and fear not 2007-8-17 23:32
  • cdlover 威望 +20 be just, and fear not 2007-8-17 23:32

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 23:28 發表
我諗你搞錯了, 我無話過乜生同fairgame係同一個人, 我只問利記版主佢地係唔係同一個人姐.

至於乜生同fairgame係邊個的分身, 我只係問過下其他版主先至咁講,
至於佢地係邊個的分身....我諗 lu 版主你自己有check ip能力自己應該知.
我唔知fairgame係邊個既分身, 但我好肯定 乜生同 fairgame唔係同一個人.....

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 23:43 發表
閣下不斷向我提及什麼高層人士, 而且唔止一次, 係一而再、再而三咁提及, 是否要向我暗示什麼?
如果咁樣唔算係點火, 仲講到自己話人地「唔得罪得」都無問題?! 我唔似得某d人有其他人撐腰.
分身...唉, 你係版主都 ...
引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-15 13:22 發表

唉....而家有部份re 過條thread的人可以恢復番個a/c (好似XX版主咁)都係靠其他人幫佢同大版主講咋....

我仲好記得佢只係講過「唔太同意大版主的決定」咁上下, 用字仲斯文過我, 都ban
高層.. 暗示? 係你暗示先架喎!
不過, xx版主話唔想提...好.. 我就唔再提!

撐腰?? check IP? 我係版主扮唔知?
我比個IP你去check下丫? 要遂個遂個去估架!!!
你又講左一大堆無 concrete evidence support 既野喇..

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-18 00:29 發表
唔知道你真唔知定假唔知...

你要concrete....我可以講住其中一個先....司機x.....
另一個自己搵喇

後會無期
司機x 就係fairgame?

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-18 13:16 發表

I offer my humble opinion.  What I said is considered in the content and context of this thread only.
I do not see any impropriety in Orange+Fai’s remarks of “拉關係”.  It is plainly saying ...
dear happycamel

from a female's point of view.. i'm sorry.. those statements that OF made are very negative to me.  yet, as i said before, i don't want to carry on this meaningless arguement but only waiting for an apology from OF.

to demonstrate my goodwill, i'd take his below sentence as an intention to apologise.
引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-18 16:45 發表

I admit that my saying to allure maybe impolite, then say Sorry is OK.
yet i do hope to see his proper apology soonest.

brdgs, allure

to my friends and others

all your supports are wholeheartedly appreciated!

please join me and wait for OF's reply.  thanks a million!

算喇... 就等我呢個女流之輩大方d... 我唔追究喇...
邊個有道理, 大家都認為自己有理據... ok, 大家可能睇法唔一樣...

我講過好多次, 我唔係想整走任何人...
亦唔想見到有人因為情緒失控, 失言被ban...

你既然要我道歉... 好!! 我就道歉...
我就我當日所言令你不悅而道歉... i'm sorry!

我唔需要你向我道歉喇...
因為無人因為你既果d說話而去相信我係一個四維攪關係既女人...
而且我都已經嬲完... 你唔道歉就算喇... 我又唔會無左乜肉既...
反而, 呢件事令我覺得自己有d得著添...
一. 知道有d識&唔識既人支持自己...
二. 平時要謹言慎行, 有禮貌... 但到同人爭拗時.. 原來係要更加有禮貌... 更加要冷靜...

我諗, 我反而要多謝你添... thanks!
本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 +60 大方有禮 2007-8-24 09:06
  • 休谷客 威望 +60 大方有禮 2007-8-24 09:06
  • uknowzip 體力 +20 Great post! You have earned my respec .. 2007-8-23 21:40
  • uknowzip 威望 +20 Great post! You have earned my respec .. 2007-8-23 21:40

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。