推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

116 12345
發新話題

面對事實

面對事實

盡管你繼續ban人啦, 你會得到你所想既和平, 因為你昨晚的幼稚行為而令到天怒人怨.

請你好好管制HIT RATE最高的成人版, 報警找警方同你面對面傾, 我們唔需要PM.

希望你多些時間來XOCAT管理所有版面, 你現在要付出何止精神和時間, 希望各大傳媒好好報導這裡容許會員張貼幼齒短片, 偷拍女性裙底照片等, 這裡鼓吹這些傷風道德的文化, 危害社會的論壇. 我們講的是事實, 就算告上法庭也在所不惜. 這是你要的PEACEFUL嗎?

我們現在會用合法途徑支持打擊這個犯法的論壇. 一切證據和人証會同你抵抗到底!

戀物狂警宿舍偷鞋 冒警積犯入獄16月

(明報) 08月 14日 星期二 05:10AM
【明報專訊】曾有冒警案底、患戀物癖的男子,對警察制服情有獨鍾,去年8月再潛入警察宿舍,先偷去警員一雙運動鞋;兩個月後穿上賊贓欲重施故技,被當場截獲時,卻冒認是交通部警員,昨日因冒

警及爆竊罪名,於區域法院    被判入獄16個月。

見警察制服即興奮

心理及精神報告指,被告張偉平(40歲)患上「性對象障礙」(Paraphilia)及戀物癖(另見稿)。被告於青年時代,已被警察的形象深深吸引,惟中五畢業後一直任職營業員,未能一償當警員的滋味。至91年,被告發現自己同性戀傾向,數年後開始在警署附近徘徊。被告聲稱每當看見穿著警察制服的男士,便會紓緩其抑鬱的情緒,內心亦有興奮的感覺。

曾襲警入獄1年

後來被告難忍心癮,開始擅闖警署或警察宿舍,偷竊警員的衣物。99年,被告曾利用警察遊樂會的會員證件而被罰款,翌年被告又潛入尖沙嘴    警署及襲警,被判入獄1年。

穿賊贓再闖警署被截獲

惟被告出獄後又再犯案,去年10月21日,1名警員於在灣仔警署,看見被告穿著屬於他但早前被竊的運動鞋,表現鬼祟,遂尾隨他進入男更衣室,並上前查問。被告初時自稱為交通部同事,卻未能出示委任證,被告最終自爆並非警員,只是跟隨其他警員進入更衣室。被告於警誡下又指,曾自行在大閘按編碼進入警署內,目的是觀察警員,純粹為娛樂。

法官指出,被告對警察制服有性衝動,但他不知問題嚴重性,因而再三犯案,不能自拔。法官強調,本案性質並不尋常,判處被告入獄並非為懲罰被告的同性戀傾向及其怪行,而是懲處他犯案。

【案件編號:DCCC 250/2007】

相關搜索目錄: 運動 娛樂

其實只要講明禁止出偷鞋、幼齒topic ,d人仲出的話,那責任不在forum吧...forum冇辨法控制d人唔出呢d犯法post...

咁就刪除成人版就okay 啦... 比ban人重有效.

引用:
原帖由 呀mug順拿 於 2007-8-17 05:09 發表
咁就刪除成人版就okay 啦... 比ban人重有效.
唔係話同你地唱反調, 只係咁樣做香港9成的討論區都摺得...
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 07:34 發表

唔係話同你地唱反調, 只係咁樣做香港9成的討論區都摺得...

9 X 9
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 07:34 發表

等我去睇下先.

引用:
原帖由 fairgame 於 2007-8-16 21:21 發表
盡管你繼續ban人啦, 你會得到你所想既和平, 因為你昨晚的幼稚行為而令到天怒人怨.

請你好好管制HIT RATE最高的成人版, 報警找警方同你面對面傾, 我們唔需要PM.

希望你多些時間來XOCAT管理所有版面, 你現在要付出何止精神和時間, 希望各大傳媒好好報導這裡容許會員張貼幼齒短片, 偷拍女性裙底照片等, 這裡鼓吹這些傷風道德的文化, 危害社會的論壇. 我們講的是事實, 就算告上法庭也在所不惜. 這是你要的PEACEFUL嗎?

我們現在會用合法途徑支持打擊這個犯法的論壇. 一切證據和人証會同你抵抗到底!
引用:
原帖由 利記 於 2007-8-17 10:38 發表

9 X 9
利記兄, 呢條友話就話自己什麼局外人, 當我地全部都係傻仔?
2007-8-16註冊佢知道咁多野? 唔通有什麼超能力?
我唔知佢真身係邊個, 不過唔係咁樣抗爭下話, 玩到無野好玩?
佢話自己告上法庭都在所不惜, 我想同佢講「你咪告囉, 告得入我話你叻
xocatII今次處理呢件事的手法係惹人質疑, 但我諗大家都唔希望會有所謂「新手」用更幼稚的方法抗爭
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 14:29 發表
利記兄, 呢條友話就話自己什麼局外人, 當我地全部都係傻仔?
2007-8-16註冊佢知道咁多野? 唔通有什麼超能力?
我唔知佢真身係邊個, 不過唔係咁樣抗爭下話, 玩到無野好玩?
佢 ...
對唔住, 打錯字, 係呢「兩條友」先岩

利記版主...想問一句....佢兩個係咪同一個人?
......!

我都係局外人, 不過想d版主翻生 stop this endless arguement. 怕死至用分身啫. 如果事件可以解決至話比係聽我係mug水啦 (真係局外人).

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 14:34 發表

邊兩個呀

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 呀mug順拿 於 2007-8-17 14:36 發表
我都係局外人, 不過想d版主翻生 stop this endless arguement. 怕死至用分身啫. 如果事件可以解決至話比係聽我係mug水啦 (真係局外人).
都叫左你唔好多事架喇...
台灣果邊攪掂未??? 我都想睇下..

in love with the nature...

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:01 發表

都叫左你唔好多事架喇...
台灣果邊攪掂未??? 我都想睇下..
唔通又係L?? K???......

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 14:34 發表

阿橙輝大哥... 求下你手下/口下留情

mug生只係一個好心人, 仲好驚死添架, 佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你千祈唔好搵d高層去了解佢呀...
求下你放過佢喇...唔該晒喎   

引用:
原帖由 Free2Go 於 2007-8-17 16:03 發表

唔通又係L?? K???......
咩 L 咩 K???  講粗口???
我唔講粗口架!!!  講粗口比人ban架!!!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:18 發表

mug生只係一個好心人, 仲好驚死添架, 佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你放過佢喇...唔該晒喎 :b ...
.......

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:20 發表

咩 L 咩 K???  講粗口???
我唔講粗口?
知道啦...........下次唔講啦....

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:18 發表

我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
既然有道理的何必要用分身?
唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒.
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人, 唔似得你咁中意玩乜野拉關係.
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人, 唔似得你咁中意玩乜野拉關係.
每個人也有表達自己的立場自由,何解閣下的意見就是道理,allure的就是"周圍點火"?何謂"周圍點火"?註冊會員不是有發表自己立場和見解的自由嗎?為何閣下的立場大家可用眼去看而allure的立場和意見卻被閣下批判為"周圍點火"?閣下既然不認識這裡任何一個人,憑什麼去批評別人"中意玩乜野拉關係"?你有資格如此去侮辱人嗎?這和誹謗有分別嗎?

可以尊重一下別人嗎?我認為閣下需要向allure道歉。

還有,閣下的立場本人看了佷久也看不清。"一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人"就代表閣下公正無私嗎?就能隨便去貶低其他人的意見嗎?恕本人不敢苟同,而且,閣下的立場,重要嗎?

本帖最近評分記錄
  • 萬寧 體力 +10 我很贊同 2007-8-17 21:46
  • 萬寧 威望 +10 我很贊同 2007-8-17 21:46
  • happycamel 體力 +60 我很贊同 2007-8-17 21:35
  • happycamel 威望 +60 我很贊同 2007-8-17 21:35

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過 ...
橙輝......你誤會啦....佢都係講笑咋.....你唔好咁大反應住.....相信我既話.....真係講笑.....

(PS:佢係用真身喎!)

引用:

我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過 ...
輝哥仔 , 你未病好就唔好週圍走喇 ,
病向淺中醫 , 唔好充炮艇以為自己無病,
炮艇沉左浸死你架 , 快D返過來覆診及唸經 ,
唔好再吟Ha li lu ya 好邪o架
食多D軟飯 , 痀多D硬屎

輝仔......你唔好誤會啦....我唔係同你講笑o架.....你唔好無反應呀.....相信我既話.....真係唔系講笑.....

(PS:記住來覆診用真身喎!)

樂陀到此一遊           
見到了
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 車欠石更 於 2007-8-17 18:39 發表

每個人也有表達自己的立場自由,何解閣下的意見就是道理,allure的就是"周圍點火"?何謂"周圍點火"?註冊會員不是有發表自己立場和見解的自由嗎?為何閣下的立場大家可用眼去看而allure的立場和意見卻被閣下批判為"周圍點火"?閣下既然不認識這裡任何一個人,憑什麼去批評別人"中意玩乜野拉關係"?你有資格如此去侮辱人嗎?這和誹謗有分別嗎?

可以尊重一下別人嗎?我認為閣下需要向allure道歉。

還有,閣下的立場本人看了佷久也看不清。"一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人"就代表閣下公正無私嗎?就能隨便去貶低其他人的意見嗎?恕本人不敢苟同,而且,閣下的立場,重要嗎?
明眼人一睇就知呀lu小姐想講d乜, 閣下係咁中意扮睇唔明都無辦法, 溝通唔到

至於道歉, 我諗應該有d人仲比我更加需要道歉
......!

引用:

Allure前輩版主

IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 Free2Go 於 2007-8-17 19:49 發表

橙輝......你誤會啦....佢都係講笑咋.....你唔好咁大反應住.....相信我既話.....真係講笑.....

(PS:佢係用真身喎!)
我無誤會, 或者我打得唔清楚喇, 我唔係指 lu 用分身, 我係指呢條thread的另一個人, 即係口出狂言果個.

至於係邊個.....果個人自己知
......!

116 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。