推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

面對事實

引用:
原帖由 呀mug順拿 於 2007-8-17 05:09 發表
咁就刪除成人版就okay 啦... 比ban人重有效.
唔係話同你地唱反調, 只係咁樣做香港9成的討論區都摺得...
......!

引用:
原帖由 fairgame 於 2007-8-16 21:21 發表
盡管你繼續ban人啦, 你會得到你所想既和平, 因為你昨晚的幼稚行為而令到天怒人怨.

請你好好管制HIT RATE最高的成人版, 報警找警方同你面對面傾, 我們唔需要PM.

希望你多些時間來XOCAT管理所有版面, 你現在要付出何止精神和時間, 希望各大傳媒好好報導這裡容許會員張貼幼齒短片, 偷拍女性裙底照片等, 這裡鼓吹這些傷風道德的文化, 危害社會的論壇. 我們講的是事實, 就算告上法庭也在所不惜. 這是你要的PEACEFUL嗎?

我們現在會用合法途徑支持打擊這個犯法的論壇. 一切證據和人証會同你抵抗到底!
引用:
原帖由 利記 於 2007-8-17 10:38 發表

9 X 9
利記兄, 呢條友話就話自己什麼局外人, 當我地全部都係傻仔?
2007-8-16註冊佢知道咁多野? 唔通有什麼超能力?
我唔知佢真身係邊個, 不過唔係咁樣抗爭下話, 玩到無野好玩?
佢話自己告上法庭都在所不惜, 我想同佢講「你咪告囉, 告得入我話你叻
xocatII今次處理呢件事的手法係惹人質疑, 但我諗大家都唔希望會有所謂「新手」用更幼稚的方法抗爭
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 14:29 發表
利記兄, 呢條友話就話自己什麼局外人, 當我地全部都係傻仔?
2007-8-16註冊佢知道咁多野? 唔通有什麼超能力?
我唔知佢真身係邊個, 不過唔係咁樣抗爭下話, 玩到無野好玩?
佢 ...
對唔住, 打錯字, 係呢「兩條友」先岩

利記版主...想問一句....佢兩個係咪同一個人?
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:18 發表

阿橙輝大哥... 求下你手下/口下留情

mug生只係一個好心人, 仲好驚死添架, 佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你千祈唔好搵d高層去了解佢呀...
求下你放過佢喇...唔該晒喎 :b ...
我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
既然有道理的何必要用分身?
唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒.
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人, 唔似得你咁中意玩乜野拉關係.
......!

引用:
原帖由 車欠石更 於 2007-8-17 18:39 發表

每個人也有表達自己的立場自由,何解閣下的意見就是道理,allure的就是"周圍點火"?何謂"周圍點火"?註冊會員不是有發表自己立場和見解的自由嗎?為何閣下的立場大家可用眼去看而allure的立場和意見卻被閣下批判為"周圍點火"?閣下既然不認識這裡任何一個人,憑什麼去批評別人"中意玩乜野拉關係"?你有資格如此去侮辱人嗎?這和誹謗有分別嗎?

可以尊重一下別人嗎?我認為閣下需要向allure道歉。

還有,閣下的立場本人看了佷久也看不清。"一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人"就代表閣下公正無私嗎?就能隨便去貶低其他人的意見嗎?恕本人不敢苟同,而且,閣下的立場,重要嗎?
明眼人一睇就知呀lu小姐想講d乜, 閣下係咁中意扮睇唔明都無辦法, 溝通唔到

至於道歉, 我諗應該有d人仲比我更加需要道歉
......!

引用:
原帖由 Free2Go 於 2007-8-17 19:49 發表

橙輝......你誤會啦....佢都係講笑咋.....你唔好咁大反應住.....相信我既話.....真係講笑.....

(PS:佢係用真身喎!)
我無誤會, 或者我打得唔清楚喇, 我唔係指 lu 用分身, 我係指呢條thread的另一個人, 即係口出狂言果個.

至於係邊個.....果個人自己知
......!

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-8-17 21:25 發表

輝哥仔 , 你未病好就唔好週圍走喇 ,
病向淺中醫 , 唔好充炮艇以為自己無病,
炮艇沉左浸死你架 , 快D返過來覆診及唸經 ,
唔好再吟Ha li lu ya 好邪o架
食多D軟飯 , 痀多D硬屎

輝仔..... ...
ok....睇完你篇野咩火都熄晒喇

我都係番去中心了
......!

happycamel要求, 已經delete.

......!

引用:
原帖由 萬寧 於 2007-8-17 21:51 發表

大事大非, 師兄能分青紅皂白, 欽敬!!

P.S 我認識既阿 lu 確實唔係一個撩是鬥非之人, 大家吾使咁神經質既!!
屈哥仔, 我只係見呢條thread明明講緊應該點樣處理呢件事, 只係見到有人扯左去第二度, 兼且帶有侮辱及毀謗成份, 我先打果堆野出黎.
......!

引用:
原帖由 萬寧 於 2007-8-17 22:13 發表

我無話你錯晒, 但希望你明白尼個敏感時期, 少d 爭E, 呢度先會多d 和諧!!
都係想個forum好
......!

引用:
原帖由 車欠石更 於 2007-8-17 22:25 發表

明眼人?哈哈!看來此處只有閣下一位明眼人。扮睇唔明?看不懂就是看不懂,也許是本人笨拙吧,但閣下何以又扣人帽子說本人在"扮"呢?是閣下之一貫技倆嗎?

這幾天的事的確有人需要道歉,但與閣下無關,母須閣下操心。請先為自己之失言公開向allure道歉。
呢度我諗除左你, 無人唔知發生乜野事

不過咁, 若果閣下唔係扮的話, 既然有d人唔知自己係維護緊一d"高手", 咁同你講落去亦無意思.

道歉? 再睇下其他版面, 知道清楚詳情, 收完料之後, 再由頭睇過一次呢條thread, 就知道邊個需要道歉咁姐..
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 22:42 發表

橙輝哥... 首先.. 你應該係攪錯左喇...我中意周圍點火?
請你provide concrete evidence, thanks!

你如果唔知乜生 同 fairgame係唔係同一個人之前, 請你保持中立..
我只係我驚我個版友朋友唔小心得罪左你, 令你誤會..
先代佢出句聲, 希望你高抬貴手.. 放過佢o者...

我無心同你拗...亦請你唔好side時間係d無謂既爭拗之中...
你有理據既, 請 pm 比大版主... thanks!  
講provide concrete evidence? 咁你果句「佢唔係好清楚唔可以得罪你架... 」又有乜野含意? 閣下係有真憑實據唔怕提出, 如果唔係就請你「高抬貴手.. 放過我姐...」
引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 16:18 發表

阿橙輝大哥... 求下你手下/口下留情

mug生只係一個好心人, 仲好驚死添架, 佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你放過佢喇...唔該晒喎 :b ...
......!

引用:
原帖由 車欠石更 於 2007-8-17 23:04 發表

別自以為是,別以為不出聲等於不知情,更別以為掛著"為forum好"的旗號便可以亂說一通。高手?憑閣下也配說這兩個字嗎?閣下知道何謂高手嗎?

別M開話題,什麼人應為此事道歉,大家心中有數,閣下認為是誰,本人亦無興趣深究。但,若無証據支持閣下中傷網友allure的話,請先向她道歉。  
閣下講的野非常有道理, 不過留番俾你自己聽番會更好

無證據支持? 睇下呀 allure 的 #13, 如果佢講的野係有乜實質證據的話, 那才算是我錯吧
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 23:17 發表

你對乜生既回覆就係最 concrete既 evidence 喇...
乜生只係希望大版主可以 unban 一d乜生認為係無辜既版主o者...
你就話佢係要抗爭果個既分身... 你可以證明乜生 同 fairgame係同一個人?
我只係想息事寧人... 乜生都無再回應你喇.. 我既原意好明顯達到左...

我諗你搞錯了, 我無話過乜生同fairgame係同一個人, 我只問利記版主佢地係唔係同一個人姐.

至於乜生同fairgame係邊個的分身, 我只係問過下其他版主先至咁講,
至於佢地係邊個的分身....我諗 lu 版主你自己有check ip能力自己應該知.

仲有, 你果句「ok, i've ansewered yours, but you still haven't answered my question.
please provide concrete evidence for supporting your accusations against me!  thanks!」唔該你自己最好回應番響#13你打過d乜. 我只係覺得被人毀謗先講咁多野, 如果唔係我早就收聲了.
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 23:29 發表

http://forum.timway.com/f/redire ... o=lastpost#lastpost
乜生: post159
yours: post 160
乜氐: post 161

has he said anything against you?  why did you keep trying to 抹黑佢 ...
閣下不斷向我提及什麼高層人士, 而且唔止一次, 係一而再、再而三咁提及, 是否要向我暗示什麼?
如果咁樣唔算係點火, 仲講到自己話人地「唔得罪得」都無問題?! 我唔似得某d人有其他人撐腰.
分身...唉, 你係版主都扮唔知? 一check ip就知, 唔使拗的.
拉關係係你講先, 明顯係妳想講我同某d呢度的高職位人士有聯繫, 既然你咁都唔認我都吹你唔脹
http://forum.timway.com/f/viewth ... =page%3D&page=1
引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我唔知邊忽得罪你喎, 阿 lu 小姐, 做咩咁中意周圍點火?
我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過 ...
要講的講晒, 有緣再會
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-17 23:40 發表

我唔知fairgame係邊個既分身, 但我好肯定 乜生同 fairgame唔係同一個人.....
我都話左我無講佢兩個係唔係同一個人, 我只係問究竟佢兩個係唔係同一個人姐.
......!

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-18 00:02 發表

高層.. 暗示? 係你暗示先架喎!
不過, xx版主話唔想提...好.. 我就唔再提!

撐腰?? check IP? 我係版主扮唔知?
我比個IP你去check下丫? 要遂個遂個去估架!!!
你又講左一大堆無 concrete evidence support 既野喇..   
唔知道你真唔知定假唔知...

你要concrete....我可以講住其中一個先....司機x.....
另一個自己搵喇

後會無期
......!

引用:
原帖由 車欠石更 於 2007-8-18 12:43 發表

此次大版主處理方法始可稱為公平公正。希望該失言之網友儘快公開向allure道歉,否則,請大版主務必執行家法:ban!否則勢難服眾。

謝謝。
閣下咁中意玩我就唔陪你晒時間喇

呵呵, 呢個世界有d人鐘意玩, 不過有d人更加中意煽
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-17 17:44 發表

我的立場大家都有眼睇, 我係呢度一個人都唔識, 亦未見過呢度任何一個人, 唔似得你咁中意玩乜野拉關係.  
引用:
原帖由 xocatII 於 2007-8-18 12:15 發表

personal attack!  no evidence provided!

i do request a proper apology for allure, cos Orange Fai is suggesting allure is having relationship with others.
that's an extremely serious 抹黑 & Organge Fai obviously hasn't got any evidence to support what he said.
having or making relationships.. is very negative statement... and his saying did make allure feel being insulted & he's not speaking in a polite manner for sure!  
xocatII, I think your statement is personal attack instead of mine.
You charge me with Personal attack because you deduce I suggest allure is having relationship with others from「唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒」or「唔似得你咁中意玩乜野拉關係」???
Is it your logic and thinking skill ?
If you find my statement is 'personal attack', then I am also suffering personal attack from allure.
I said 「唔好成日以為撻什麼高層就可以講到自己岩晒」, as allure say「佢唔係好清楚唔可以得罪你架...
求下你放過佢喇...唔該晒喎    」, from your logical thinking, she is also suggesting me(Orange+Fai) is having relationship with 「高層」
I can tell you it is an extremely serious 抹黑 & allure obviously hasn't got any evidence to support what she said.
having or making relationships.. is very negative statement... and her saying did make me feel absolutely being insulted & she never, never! speaking in a polite manner for sure!!!!

......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-18 13:16 發表

I offer my humble opinion.  What I said is considered in the content and context of this thread only.
I do not see any impropriety in Orange+Fai’s remarks of “拉關係”.  It is plainly saying “to foster a (good) relationship (with 高層)”.  Even to stretch my imagination to the extreme, I cannot see anything negative or insulting. Of course, one would perceive it otherwise if he holds a subjective view.  I therefore do not consider that there is concrete evidence that the remark is a personal attack.  As such, I do not agree with XOCAT that Orange+Fai shall apologise.
Thanks your support.

I admit that my saying to allure maybe impolite, then say Sorry is OK.
However, if xocatII大版主 request....no....force me to apologize to allure due to the reason of "personal attack", then I will definitely refuse.

But what I emphasis is, when a female firstly provoke others and then she shirks all her responsibilities on another person just because from a selfish female's point of view

To these kind of unjustifiable women say sorry? Does she really don't know how to write the word "醜"

......!

引用:
原帖由 xocatII 於 2007-8-23 15:23 發表
放鬆灠晜輕鉹H... I agree...

Also, no matter who is right or wrong, (I'm sorry that I don't have time to understand all the inside history)... I strongly suggest men should be polite to la ...
唔係乜野男女的問題.

你pm我我次次都覆你, 我希望你可以認真一點睇我send俾你的pm

唔好次次打一兩句野黎敷衍我!
......!

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-8-24 11:20 發表

橙輝我唔敢肯定你係男係女, 但呢下野我支持你, 我兩邊都唔識, 一句"拉關係"就要道歉聲明?????一句"拉關係"就會嬲?????

女人可以拉關係, 男人都可以, 如果"拉關係"不妥......咁"唔可以得罪某人"+ "搵高層了解"+ "求下你放過佢" 就可以引申為 - 某人同某高層有關係, 關係已經拉完啦, 我覺得係幫朋友(朋友關係啦)或單打of同高層有關係籮, 咁of之後又話人玩拉關係, 唔理咩先撩者賤, 要有黃牌就應該每人一張......of可能都受侮辱, 呢個唔係男女之間或者大唔大方既問題, 而係對網友, 即係人, 有禮貌有尊重既問題

xocat2你仲話男士對女士既回應要有禮貌, 呢個就係人都知, 但係男士需要受尊重嗎? 男士剛陽大方, 女士溫婉體貼, 我覺得就最好喇.....你出曬面叫橙輝道歉, 不過如果女士係呢度有特權比男士更受尊重既, 咁我可能會set女性性別籮

橙輝, allure掉下一篇女流之輩大方留言, 我建議你就整番篇好男不與女鬥作了結咪算籮.....

哎, 都唔關我事, 一係抽水, 一係煽火, 一係單打, 一係刷鞋, 其實我係俾意見, 係寸d姐, 有女士不安, 唔好意思呀
仲諗住打番篇野出黎解下話, 點知你已經打晒我想講的野

聽候xocat發落

......!

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-8-24 15:58 發表

咁我都唔多講喇
THANK YOU VERY MUCH!
......!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。