推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 冰河 於 2007-12-16 22:35 發表
唔明點解叫龍虎門前傳?
應該叫龍虎門外傳比較合理...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-18 21:16 發表

今期小龍、玉兒合使銷魂掌,先後對上苦禪、火雲邪神,好看!
註:銷魂掌,中國明朝末年,練無邪和白素心所創的武功.
好似睇緊 "神鵰俠侶"!   

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-19 10:35 發表

我開頭都以為"火雲邪神"會同"水牛邪神"揪過, 但是小龍同火雲邪神都揪得幾好睇  。
平心而論,今期又真係打得幾好睇! 

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-21 16:40 發表
今期王小龍傳邪神睇見玉兒同小龍拖手即時吃措,仲激到腰都孿埋,真係搞洁A睇薨O場多角戀真係避無可避,仲係七國咁亂潻:羅剎女→ 火雲邪神→ 慕容玉→ 王小龍← 楊祖兒
                          ...
如果玉兒真係瑪雅個女,邪神一定會阻止佢同小龍交往...

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-1-19 23:34 發表
我覺得今期太似神鵬了,有點不歡喜,但幸好小龍復功,都好d
小龍同玉兒都算大顯神威,除輕取苦禪外,邪郎既霸腿都未能一招將佢打低,潛龍勿用發揮威力....

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-21 19:35 發表

火雲邪神似乎不把降龍掌放在眼裡,說洪東亦要甘拜下風,難道他之前曾會過懂得丐幫正宗降龍十八掌之人?
邪神目空一切,配階段乜野武功都唔會驚!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-23 00:44 發表

瑪雅個唔係仔咩??
玉兒得十一,二歲都好早熟下喎!!
估估下,我都唔知!

會唔會係瑪雅個妹呀??  

睇番鑄劍既劇情,好像似曾相識!! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-2 17:02 發表

係咪干將同莫邪啊? 幾年前已講過,劇情好似話同真實的歷史差不多.

咁現實中的干將,莫邪現在係邊呢?
無記錯應該係早期既新龍出現過,

現實中既干將,莫邪相信已經遺失了.......

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-2-4 15:19 發表

王小龍傳入便的小龍,好似少左果份殺死女的憂鬱感
女角面相嚚u條唔係咁實淨,不過其他地方就畫得幾實淨喎,尤其是楊祖兒
好明顯,論畫功及情節都係新龍吸引齱I 

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-2-15 19:21 發表
今期個封面幾正,加埋用狂龍再現,唸住內容會很正,但點知
發生什麼事??  

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-18 01:12 發表

如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
公投只係做場Show姐,實際小龍係唔會咁快死! 

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-2-19 18:48 發表

不如公投三皇中最想藻滿H
我b投小虎神圣的一票!
似乎好多龍迷都唔鍾意王小虎喎!  

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-3-10 13:33 發表
睇鼲搹h期我都係覺得邪神戲份比小龍多,反而邪神似主角多過小龍似主角!
邪神戲份仲多過小龍,有灟囓倍禳D..

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-10 22:09 發表

都唔知出本小龍傳黎做乜...
出左咁多期...係打得羸個2打6苦禪...仲要個苦禪係d老到就拎飯盒..同埋之前o係正傳比邪神執左劑勁既......
仲要係同玉兒合力喎................
所以我已經無買啦...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-3-11 15:08 發表

呵呵,我從來沒買過...
我係上期開始書cut既....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-3-11 16:36 發表
王小龍傳=火雲邪神傳~~~~
可能火雲邪神傳銷量太高???  

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-28 16:04 發表
下期書名<無敵>,咁神秘人都呼之欲出喇!!
今期邪神變左鹹蟲,乜都唔理淨係不斷話要玉兒身體,仲一野隍i龍抓手飧言禸鄎蛂K
有D睇唔慣…
<王小龍傳>...大家都係集中睇邪神....
邪神變左淫賊,王小龍傳真係....

引用:
原帖由 阿左 於 2008-3-28 19:07 發表
打屎忽咩,勇仔求其食d晶又話復功,乜吞咁大粒晶都唔死先好野,
小龍要練功先回復到,太過唔得掂喎,本書唔似講小龍,似另一本龍虎門...
而家好似睇緊兩本龍虎門....

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-4-13 02:10 發表

剛看完,小虎和老妖趕到,小虎護兄心切,電光毒龍鑚踢向神祕人...
神秘人會唔會就係火雲邪神呢??

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-5-23 17:25 發表

玉兒沒事,但因暴走的劍痴最後死於小龍之手,金童玉女後會無期?
重點來了,密切留意 王小龍傳二 不日推出...
小龍同玉兒如果咁快就開花結果,就再無發展空間...
王小龍傳二並不意外,如果有口碑,三四五都唔出奇..

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-5-23 22:51 發表
至尊魔王內丹始終都唔係留俾小龍
劍痴話咁快就玩完...
楊祖兒竟然係男人...
全輯《王小龍傳》陳傲雲由頭到尾都冇奸過...
全輯《王小龍傳》太多人物M場,但因為火雲邪神的出現而令部份角色變得冇發揮 ...
其實都仲有問題,邪神身受重傷,結果如何呢?/  

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-23 23:52 發表

完全係落雨收柴,求其叫做完左佢算,甚至唔可以叫完,只係腰斬
玉記d編劇......算諗數吧啦
可能銷量不佳, 所以.....  

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-24 00:44 發表

加多兩期又點??加多廿期又點??交代唔到就交代唔到架喇!!
唉!!....早兩期完好過喇!!
結尾真係有啲失敗, 睇完都暈陀陀....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。