推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

39 12
發新話題

[建議] 王小龍傳

王小龍傳

王小龍傳

都算幾好睇!

有2個封面,紅色同黑色底既,我買左紅色底~

共有52頁,非常抵

大家我買一至兩期試下

*我唔係肉狼既人

不過果隻大水牛...........

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-12-17 06:53 發表
買左廿蚊果本特別版.....

質素合格有餘....但係都係果個問題
點解外傳可以做得好,但係新著又做唔好呢??
(同武神一樣)

現實係好殘酷既,無論而家既主編係心腹還是黃本人
唔得就要轉人,比左幾百期機會架啦, ...
特別版有幾特別?

即係有咩野送?

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-12-17 17:25 發表

我買左一本廿蚊同一本14蚊...
14蚊好低睇...幾十頁....
廿蚊都係一樣頁數...但係多左d起稿睇.....其實唔買都冇問題....
講返本漫畫.....畫功唔駛講..你地講哂....
故事...唔知係咪我睇漫畫有問題..覺得節奏 ...
OH....貴6蚊就係多左草稿.........

不過節奏真係太快,寫多20頁就差唔多

引用:
原帖由 kinniku 於 2007-12-23 07:10 發表
老楊重無聊啦~
比個二打六打盲!!!!!
二打六比劍痴廢返隻手....

跟住大家好似乜事都冇就一齊走......
乜高手真係唔覺痛?
仲話棍王>?>????

比人一野就整盲隻眼.........

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-12-27 17:48 發表

如果改錬第2d武功...一定即cut...
到時唔係周勝唔得..係個編劇不忍之所謂咋...老王要記住~~~
金童寶典我諗頂哂籠都係強過童子功ddddddddd

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-12-28 05:45 發表

DDDDDDDDD咋。。。。。同9陰比差幾億條街啦。。。。。
轉頭LUNCH去買。。。。睇下係想我再買定係想我叫其他人唔好買。。。
我反而對佢專欄更有興趣~

不過今期都幾好~唔太差

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-30 06:31 發表
楊遠塵喺舊著係咪奸角?
仲有個陳傲雲未出場添
楊遠塵係忠既~

不過出左幾期就玩完

果排龍虎門成日出新人,一期一兩個咁滯

又鬼婆婆,X遙客,楊祖兒,玉兒,劍痴,刀痴等,全部廿期內出既~

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-2 08:17 發表

逍遙君子卓不凡(跟通天教個工部總監同名同姓)是忠的, 其貌不揚,
練的是三陽手,師弟逍遙客是奸的,
練的是三陰手,我記得是最後兩師兄弟決戰,師弟逍遙客技勝一籌,打敗逍遙君子卓不凡.

逍遙派又好像跟黑白雙 ...
白獅老婆好似係逍遙君子卓不凡既愛人........

之後逍遙客又上左白獅個老婆

白仇,天娜既老豆係白獅

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-2 15:56 發表

年紀大左,細個嘅野,反而記到!
我都係~不過就記唔到讀書既野.......

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-2 18:13 發表

封面有寫美術主筆是周聖.
公仔有d似周聖以前畫既黑豹~

大水牛出左第二品既"千君萬馬"都比劍痴求求其其擋左.咁.........其實係大水牛武功低,定係劍痴高??

如果照舊著既話,大水牛武功好高,在群英時數一數二,依家又點計呢?

睇左幾期,"王小龍傳"真係幾好睇,不過後面既"畫壇風暴"仲好睇~

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-11 22:58 發表

我是剛剛相反;我完全地不喜歡《火雲邪神》。我認為裡面的火雲邪神太誇張 。他想殺死他的老師"元老王"的理由也是非常無聊和不合邏輯的。  
我也不愛"火雲"因為太誇張,好多角色無啦啦死左,仲要成班人圍剿都比火雲邪神一野打退.........仲有,我唔喜歡老祖宗

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-13 00:10 發表

My Brother, 說的好!  

我也非常不喜歡老祖宗, 這個角色太"屈機"和沒有"人性"。 令其他所有的龍虎門人物也變得"無能"。  
李高時期既"老祖宗",好善良架~

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-1-14 15:01 發表

唔會掛..............
瑪姬?果個軍妓?

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-1-28 03:08 發表

請問:射入體內即係「打針」啦,咁…唔打針可唔可以口服架? 
探肛唔知有無用?

引用:
原帖由 highways 於 2008-1-31 08:36 發表
小道消息, 三月"王小龍傳"後, 會是"天下無敵傳"
最唔想睇...........

引用:
原帖由 劍守 於 2008-1-31 15:00 發表
出王風雷傳仲好la!!
追殺劍妖,出古爺古堂!!
無錯!我覺得仲好~

再由周勝畫仲好,因為風雷果頭長髮向上飄係周勝早年時既畫風.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-1 09:18 發表

睇番上次,飛妖同金鵬的對話,龍虎門同參幫,都唔想傷害對方,免得過都唔會衝突,金鵬個樣,也變回善良,反而覺得有機會金鵬同風雷聯手.

玉郎要韋陀威,係新龍亦可以.覺得冇需要特登出本書,如果咁又整本 ...
金鵬無啦啦又變番忠既樣...........優化真係好嚴謹

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 15:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!
sorry!邊度講?

我幾星期未去書屋睇.......

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-17 17:12 發表

如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
係囉~死小苦啦!打唔打得,睇唔睇得........

小鷹,白仇都好過佢~

今期後面講畫壇當年既事幾好睇!

王小龍傳=火雲邪神傳~~~~

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-3-17 15:18 發表

就係中毒至要清清d熱毒嘛
飲單眼佬24味~

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。