推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

32 12
發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 阿左 於 2007-12-22 09:01 發表
我愈睇愈覺得好似有d神兵feel咁
歐洲希臘神話哥種........
哥編係神兵入面第二差0既一篇, d格大到.........

老祖宗梗係描寫得差啦...無任何殺氣...角色描寫性格差以前一條街.....

引用:
原帖由 highways 於 2008-1-31 08:36 發表
小道消息, 三月"王小龍傳"後, 會是"天下無敵傳"
又介紹老祖宗.......
之前都寫到失敗個失敗.....
又搵番佢出黎鞭屍.................

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 15:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投薇M定小龍的生死!
一間無乜管理0既公司,朝令夕改係好平常0既事!!!!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-3-15 15:30 發表

舊屎冇王管,冇咁人無聊人玩投訴嘛
家陣電視劇講句「麻甩佬」都會被人投訴粗俗,亂倫的話仲唔日日上頭條呀?

不過奉勸老黃都係唔好玩咁多姦淫虜掠,唔係等陣d屋村師奶睇到個仔本公仔書,又去投訴你就大煲
睇週刊就知道佢最鐘意係乜啦!!!
難為佢班員工做到扒係度............

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-3-22 04:15 發表

那改为年刊咪仲好?
改為年刊???我睇銷量得番1000本已經偷笑............

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-28 12:39 發表
邪神係咪比玉郎上身呀????
大家有無睇過"漫畫風雲",大帝國畫動作時要真人表演的....

黃 玉 郎 拖 北 妹 買 栗 子
現 場 所 見 , 黃 玉 郎 位 女 伴 真 係 十 分 靚 女 , 仲 要 係 model 身 形 , 難 怪 行 到 去 邊 都 俾 途 人 目及 到 實 。

一 直 有 傳 黃 玉 郎 曾 經 同 細 佢 廿 年 o既 黎 姿 拍 拖 , 後 來 又 娶 o左 細 佢 十 幾 年 o既 倪 詩 蓓 。 估 唔 到 05 年 已 經 同 老 婆 倪 詩 蓓 分 居 o既 佢 , 近 年 食 得 更 嫩 口 !

北 妹 同 當 年 18 歲 卜 卜 脆 o既 倪 詩 蓓 , 直 情 兩 姊 妹 咁 款 。

上 周 六 ( 8 日 ) , 媽 咪 姐 o既 銅 鑼 灣 撞 到 今 年 57 歲 o既 黃 玉 郎 , 拖 住 個 年 紀 只 有 廿 四 、 五 , 仲 要 高 過 佢 o既 北 方 索 女 行 街 。 二 人 全 程 繑 到 實 , 加 上 女 方 溫 柔 又 體 貼 , 黃 玉 郎 梗 係 冧 到 爆 。 本 來 諗 住 同 索 女 行 街 , 黃 玉 郎 肯 定 俾 人 斬 到 一 頸 血 , 但 又 唔 係 喎 。 o個 日 黃 玉 郎 只 係 o係 街 邊 買 o左 一 大 包 栗 子 俾 女 方 , 晚 餐 亦 都 只 係 去 中 價 日 本 餐 廳 「 魚 一 丁 」 食 。 多 年 o黎 閱 女 無 數 o既 佢 , 真 係 有 o的 計 喎 。
本帖最近評分記錄
  • 冰河 威望 -20 文不對題 金屬狂人-Ⅱ 對這個帖子有異 . 2008-3-30 22:05
  • 冰河 體力 -20 文不對題 金屬狂人-Ⅱ 對這個帖子有異 . 2008-3-30 22:05
  • 金屬狂人-Ⅱ 威望 -4 同討論漫畫內容冇關 2008-3-30 20:51
  • 金屬狂人-Ⅱ 體力 -4 同討論漫畫內容冇關 2008-3-30 20:51

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-30 12:53 發表
北妹冰火驚俗世、番雲覆雨老玉郎!
A."強"者的煩惱
B.陰陽雙修日月合壁
C.鬼眼鎖魂童子破身

引用:
原帖由 戰神蚩尤 於 2008-3-31 14:15 發表

男人本色嗜! 我有錢我都會, 不過會找一件重正D的...

講返王小龍傳la
您好!!!我都係講近"王小龍傳"
封面上有寫"王玉郎作品"
我講王玉郎當然合情合理.....

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2008-3-31 21:31 發表
我都唔明.....
邪神係邪神傳俾老天尊等泰國三派高手打都無事,中打傷唔少人.
而家邪神係小龍傳吞晶,功力大增,反而打唔夠D次一級既高手打.
咁onX都有既?吞晶功力大增之後反而打唔過人?
老細吃喝玩樂, 得班人做到死, 士氣低落.
錯處都多過人啦.....

若果要吞晶,羅剎教一班人體樣版, 20粒都有呀....

哈哈....神犬拉西出動啦.....
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-1 06:58 發表
哈哈....神犬拉西出動啦.....
神犬拉西提主人伸張正義...
真係難得....
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-4-1 08:01 發表

這話看來不是針對王小龍傳的討論,你自己回應自己是在自言自語啊...
呵呵!!台灣仔記性太差了!!!
我之前有說過不會回他的文章,有空的時候請找找!!!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-1 17:13 發表

忍下啦朋友,人地掛個牌頭唔同我地,惡d架
不過真係好少見d 版主會同會員嘈交,仲係擔住唔放果隻。更加神奇o既係,佢又唔o係自己版嘈,而係去其他版主o既版搞事,唔知係咪別有用心呢?
咁又係!!!話神犬xx0既要扣分,話番對方lucky哥個乜事都無.....
不過...扣分小事一件.....
為左幫大家報導真實資料..........小小苦楚一定有0既.....

報導王玉郎0既近況同討論張萬有生活狀況有乜分別?
仲係玉玉郎0既作品王小龍傳版內........當然.....
一定有護"郎"一族去提老細做野0既....:lol:lol

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-4 15:37 發表

可惜後來轉左幾次手,結果燕真又無端端拎飯盒......
應該死係大理編, 鷹揚吸左翠華玉床0既異能,功力大進, 連龍九州也不敵, 最後要燕真用水銀困住佢比機會龍九州走人.......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-4-14 05:48 發表
話時話,今期王小龍傳嘅畫功真係嚇死人,有幾格我覺得連透視同人體結構都有問題,除咗邪神運功嗰版畫得靚之外,成本嘢D畫功真係嚇死人,新龍D畫功好過王小龍傳9萬幾倍,無論講實景、兵 ...
唉,開頭又話集合咩亞洲畫壇新世代打造一個全新嘅王小龍
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

睇番lee句真係好攪笑,講明王小龍傳, 一次都未威過, 仲變左捐血人士,
成10幾期重點都畫唔出....主編功力有幾高大家心中有數啦.................

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-4-14 13:54 發表
神秘人好大機會,是懂得無相神功的西城武
我猜係"東方先生"個仔.....
可能又話同白連東方世家有點關係.......

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-4-17 09:00 發表

仲有!!!!

浪費好多好多篇幅講陳傲雲想盡方法溝玉兒同表現自己,大家覺唔覺?

如果唔係盟主山莊故事未開始,陳傲雲死左幾次~
我睇剩番兩期隨時講唔出"陳傲雲"有乜該殺.........

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-4-18 08:08 發表

唔覺意手肘批到玉兒對波就會殺左佢
唔係下!!!批到個波到殺....果然係世界傑出華人0既驚世著作....
真英雄也.....

《王小龍傳》特別廣告(25/10):
世界傑出華人
中港動漫宗師
黃玉郎博士主編
打造出亞洲動漫界最強金鑚陣容(協力主編:鄺志德,美術主筆:周聖,編劇:胡家寶,監製:梁光明,人物美術:張漢華,製作監督:楊君智,最強彩稿美術團隊:黃毅、BENJAMIN、梁海煜、斯甘.西斯蘇溫,動畫指導:喬雨、楊東海)

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 無謂之 於 2008-4-21 14:14 發表
我覺得小龍傳最失敗就係,小龍經常唔係傷就殘。
根本目的係為左欺騙讀者0既錢....一拆2....一拆3......

連最基本0既野都畫唔出........
我話

火雲邪神傳2

更加貼題.................

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-22 15:34 發表

一陣搵個放大鏡睇睇,佢會唔會o係王小龍同個傳字之間,細細隻咁寫住「墮落」或者「折墮」先
全名係《王小龍墮落傳》
老肉郎做0既主編, 當然有番d個人風格滲入作品入面....
例如:
妳好香....
揸波......
強暴戲.......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-4-23 07:42 發表

其實政府真係可以諗諗委任王小龍做紅十字會黈膠憭j使,王小龍傳仲可以成為紅十字會麉定高哄A凡捐血滿5次人仕可獲贈「潮華放血珍藏版王小龍傳一套」,咁就真係••••••正,當然如果有 ...
我怕放係紅十字會,小朋友及年青人會同d正0既護士講...
妳好香.......跟著就...............

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-25 15:48 發表
最新一期《王小虎傳》(王小龍傳呢個名只係呃小朋友啫,大家唔好信)故事簡介:
1)主角出場,係威係勢,一野鑽到個神秘人飛開幾十丈遠。跟住邪神出場,男主角依然強勁,一腳照伸埋去,理得你乜春中階、行 ...
王小龍傳亂到不憾入目....果然係傑出華人之作......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-25 17:36 發表

其實今次出呢本書,最主要都係帶出一個信息:無私捐血,救助他人!
當然仲有另一個訊息,見到靚女打招呼時講"妳好香呀!"....跟著就隍i老強
係指定動作....

仲有一期,唔知"傑出華人"講唔講得出陳傲雲有乜該殺????

引用:
原帖由 Mika 於 2008-4-26 09:35 發表

因為虎少帥 = 精神分裂+屎忽痕
睇到一個網...有條友仔話...睇完"龍虎門""王小龍傳""天下無敵老祖宗"之後....
真係人都痴x線..........

32 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。