推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

48 12
發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-12-17 09:11 發表

特別版有幾特別?

即係有咩野送?
我買左一本廿蚊同一本14蚊...
14蚊好低睇...幾十頁....
廿蚊都係一樣頁數...但係多左d起稿睇.....其實唔買都冇問題....
講返本漫畫.....畫功唔駛講..你地講哂....
故事...唔知係咪我睇漫畫有問題..覺得節奏好快..快到應該用2期時間講既野一期講哂...覺得好似有d野跳左冇講咁.....呢頭同飛仙打..o個頭就出哂d新人物咁滯.....
但係就打得幾好睇...應該會再追多幾期既~~~
如果龍記有佢一半咁...(故事+打)...我諗會不斷升書..唔會比人又少又cut書.....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期.....小龍比人打爆左...冇哂功力.....
唉...........咁就無啦啦要佢學2流武功啦....
                       /□\/■\
                        ||  ||

唔係諗住想我一路睇一路小下話????
比返9陰小龍呀....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-12-24 16:05 發表

我都希望係咁.
其實書中都冇好正式咁講過小龍廢左功.
希望只是暫是提唔倒氣吧.
如果改錬第2d武功...一定即cut...
到時唔係周勝唔得..係個編劇不忍之所謂咋...老王要記住~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-12-27 19:02 發表

金童寶典我諗頂哂籠都係強過童子功ddddddddd
DDDDDDDDD咋。。。。。同9陰比差幾億條街啦。。。。。
轉頭LUNCH去買。。。。睇下係想我再買定係想我叫其他人唔好買。。。
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-12-28 13:51 發表

我反而對佢專欄更有興趣~

不過今期都幾好~唔太差
係..所以要睇埋下期........
好睇既..呃多我幾百期又點話....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-12-29 04:15 發表
我覺得小龍傳比火雲有過之無不及
d畫風好似葉明發,(唔講我都唔會估係鄺加周)

絕對係一本一級水準,甚至係香港而家最高質素既一本

呢次個測驗係......d讀者成日話拖橋,呢三期見到入面講緊十幾期既野.......唔 ...
我講左.....係太快.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-12-29 04:21 發表
但係其他作品就成日比人話拖期喎.......

當然唔計雄師雙寶啦(絕代霸刀)......成本書幾個人,互打幾百期,我諗係香港先有可能有咁既書
呢2本你仲有睇咩???
我一早cut哂啦...望都唔望下.....人地送比我都唔會要..送多14蚊比我就會要..
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kinniku 於 2007-12-30 04:50 發表
重有玉兒又幾OPEN播~
一個未經人導又冇老母教咖小女孩,
唔著衫比人睇晒,再睇到個冇衫著又吊吊fung咖男人.....
重可以當好平常咁?
真係好有大將之風!!

佢老豆D性教育真係好成功....
我睇唔到小龍條野喎....
係咪比人扎住左???定係佢條野太細???
如果太細....會唔會餵唔飽玉兒..攪到佢唔上唔落..之後見到邪神(條野)....之後......最後攪到3角關係???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-14 10:47 發表
睇預告邪神係覺得玉兒好似瑪姬,搞到佢心神大亂甚至因為咁而放過王小龍!
中左個頭...不過係因為咁而要殺小龍...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-1-25 14:31 發表

合體點打呀
床上3打...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 阿左 於 2008-1-28 19:48 發表
金童,玉女兩重神功幾日就可以練到咁勁,咁小龍返去之後叫其他人練埋仲好啦,黑龍都唔使辛苦喇,
到時搞到成班人都去搵個女朋友練功,再寫埋龍虎門媾女外傳,練練下個男既諗咸野,都幾抵死下
玉郎漫畫????
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-1-29 15:48 發表

咁以後邪神哥哥點算好咧﹐唔通同玉兒結婚o個晚洞完房之後條友會獨自坐係床頭﹐一隻手渣住塊極道面具﹐一隻手就拓住個頭兼且悲泣道話"我執二攤啊﹐我火雲邪神執二攤啊..."
之前個"碼雅"都係啦...
佢仲唔只執二攤./...仲係執N咁多攤..........

相關搜索目錄: 結婚
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 highways 於 2008-1-31 08:36 發表
小道消息, 三月"王小龍傳"後, 會是"天下無敵傳"
出風雷同偉陀(SORRY..唔識打)好過啦...
風雷打劍妖..再同參幫打...冰火打陰陽世奇經....
偉陀9肖到E+仲未威過.....出本外傳比佢威下都好喎....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-1 09:18 發表

睇番上次,飛妖同金鵬的對話,龍虎門同參幫,都唔想傷害對方,免得過都唔會衝突,金鵬個樣,也變回善良,反而覺得有機會金鵬同風雷聯手.

玉郎要韋陀威,係新龍亦可以.覺得冇需要特登出本書,如果咁又整本 ...
麻煩哂...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-16 17:04 發表

今期個主篇講本書o既銷量得26042本﹐我唔知呢個數字包唔包括埋海外銷量﹐但個數字確係低D,居然比新著少﹐唉﹐睇黎如果要小龍有真o既免死金牌﹐個銷量就必需再谷高D先得。
但係呢個數...o係e+黎講都叫多ga啦....
邪神o個陣都好似得2萬4咋...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 15:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!
如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-18 01:51 發表
除咗小龍,風雷、石鐵、白仇我都幾 like...
死剩哩4個得o洶p鷹勉強入圍啦
黑龍我都幾LIKE....如果佢再精靈D既話...
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期邪神竟然諗住復功後第一件事係食左玉兒....真係有d吹漲...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-3-9 14:11 發表
小龍唔係傷就係殘,再唔係就昏暈,再係咁,不如改書名做傷殘傳。
都唔知出本小龍傳黎做乜...
出左咁多期...係打得羸個2打6苦禪...仲要個苦禪係d老到就拎飯盒..同埋之前o係正傳比邪神執左劑勁既......
仲要係同玉兒合力喎................
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-3-12 15:20 發表

武功方面小龍雖然表現平平﹐但感情方面可以得到玉兒o既青睞我唸個收穫應該俾邪神個麼中階戰紋實際好多o掛。再加上大水牛個新生力軍﹐龍虎門可以話係如日方中啊。
但係玉兒遲下應該會比邪神姦左...咁隻豬就冇左囉.......
eeeeeeeeeeee~~~~~~~咁最後得益o個個咪又係邪神????
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-3-13 17:01 發表

如果玉兒個豬又俾邪神食左咁當然就佢最有著數啦﹐但我唸實現機會唔大﹐就好似o係新著入邊邪神週不時唸住要將龍虎門班友斬禁殺絕咁。
可能會比陳傲雲姦....咁邪神又唔會做到十惡不赦....小龍到時又可以好有理據咁憎9陳傲雲...o係最後一期將佢打死...再完左本書.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-14 23:05 發表

五大世家都未講陳傲雲咁快死??
死左陳傲雲...先引到5大世家出黎同蛇猫門D人打...到時唔駛諗D低B劇情...盟主出黎講一句: 蛇猫班忍樣殺左我個2仔...我要同2仔報仇....
到時又打一餐......打幾十期就完埋5大世家條線...唔駛煩.....又可以同我地講: 我地已經講完5大世家GA啦....之後又去返邪神o個條線度...(因邪神出黎..會多d書)....到時又可以煲多幾年...
                       /□\/■\
                        ||  ||

邪神係咪比玉郎上身呀????
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 Batman_HongKong 於 2008-3-28 20:35 發表
都話勇哥遲早變四仔男主角....

下本外傳又唔知安排勇哥搞邊個
下本講風雷喎...好似有機會講東方無敵.....
會唔僧講無敵比人攪後欄呢???
                       /□\/■\
                        ||  ||

48 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。