推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

52 123
發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-12-15 01:45 發表
王小龍傳

都算幾好睇!
我也覺得創刊號不錯看,所謂好的開始就是成功的一半...

引用:
原帖由 無謂之 於 2007-12-19 07:12 發表
好期望睇第二期..............
第2期主要看棍王楊遠塵表演五郎八卦棍,三寸真元勁破小龍丹田,最後小龍被大水牛撿回家去,全身被脫光吊在玉兒(慕容玉兒)面前...

引用:
原帖由 無謂之 於 2007-12-27 20:21 發表
如果外傳的包裝可以用另一種形式較好,例如用天子六的模式。
潮華版的場面看起來不夠壯觀,我覺得還是目前這種大小最好.
看到最新廣告,下期大水牛激戰逍遙客,至尊功劇鬥七變逍遙令!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 無謂之 於 2007-12-28 23:51 發表
今期小龍都未有突破功力,期待又期待
小龍沒廢功已經是萬幸了.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-1-2 23:59 發表
請問王小龍傳的主筆係鄺志德,定係周聖?
封面有寫美術主筆是周聖.

看了最新廣告,下期大水牛、逍遙客、劍痴大亂鬥,打得似乎很精采!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:21 發表

最好笑係玉兒一講金童寶典個名,小龍第一反應就係:「即係童子功……咁我……」
"童子功嗎?那我......"這句話把玉兒逗笑了...

回復 #92 亞佳佳 的帖子

論招式,大水牛遠不及劍痴的靈活...

看了最新廣告,下期小龍傳授玉兒丐幫打狗棒法...

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-11 11:56 發表
玉兒後面嘅邪神肯定係幻覺,因為响小龍嘅認知入面邪神係仲未變極度羅剎舊造型,而邪神嘅泰國之行已經換咗新Look,直到而家伊賀城嘅邪神都仲係極度羅剎!
那個火雲邪神是大水牛,面具是撿來的.

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-12 03:02 發表
睇左幾期,"王小龍傳"真係幾好睇,不過後面既"畫壇風暴"仲好睇~
今期有刊出"07年十大本地暢銷漫畫",《王小龍傳》也在其中...

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-13 08:10 發表

My Brother, 說的好!  

我也非常不喜歡老祖宗, 這個角色太"屈機"和沒有"人性"。 令其他所有的龍虎門人物也變得"無能"。  
老祖宗太過搶鏡,在我看來他才是《火雲邪神》的第一男主角.

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-1-16 21:29 發表

等多2日就知
剛看了《王小龍傳》第6回『羅剎對羅剎』的廣告,金童玉女合璧戰苦禪、火雲邪神,重點是有小龍、玉兒(果然被勇哥當成瑪雅)的吻戲...

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-1-18 09:58 發表

wow..... very attractive ga-la!  
今期小龍、玉兒合使銷魂掌,先後對上苦禪、火雲邪神,好看!
註:銷魂掌,中國明朝末年,練無邪和白素心所創的武功.

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-21 17:09 發表

小龍同玉兒都算大顯神威,除輕取苦禪外,邪郎既霸腿都未能一招將佢打低,潛龍勿用發揮威力....
火雲邪神似乎不把降龍掌放在眼裡,說洪東亦要甘拜下風,難道他之前曾會過懂得丐幫正宗降龍十八掌之人?

剛看了《王小龍傳》第7回『干將.莫邪』的廣告,天火焚城直逼小龍、玉兒...大水牛掌打苦禪...奪命老妖閰羅八殺爪再顯邪威...楊祖兒槍斷吐血...逍遙令與棍中之王對決...干將莫邪相逢恨晚...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-25 18:13 發表
最後一版邪神 & 干將, 劍痴 & 莫邪相遇
但原來劍痴好似老祖宗咁識以氣御劍喎
今期火雲邪神施展霸腿像個體操選手...

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-17 01:04 發表

今期個主篇講本書o既銷量得26042本﹐我唔知呢個數字包唔包括埋海外銷量﹐但個數字確係低D,居然比新著少﹐唉﹐睇黎如果要小龍有真o既免死金牌﹐個銷量就必需再谷高D先得。
26042是指每期平均或單期最高銷量呢?新龍的每期平均銷量約是多少呢?

引用:
原帖由 阿左 於 2008-2-21 19:08 發表

我估佢都係想睇d人反感係點咋,如果小龍今次都係死既,一定好多人都唔想再睇,我都會cut書
還未看到小龍死,反而先在廣告見到玉兒香消玉殞...?

北海蛟龍年青時還挺帥的嘛...

剛看到本書要再延長4期的消息...

最新廣告說:擺脫不了火雲邪神的魔掌,玉兒便只有承受-終身不能磨滅的屈辱!一生無法忘懷的傷痛!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-7 22:43 發表

其實點解邪神同老妖無啦啦帶埋把干將去呢??
佢兩個本身都唔係用開劍架喎!!
點解邪神去泰國又唔帶埋把干將呢??
唔通老黃話佢聽今次先有劍痴,上次冇??
或許跟那個天下無敵有關吧!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-3-11 14:15 發表

所以我已經無買啦...
呵呵,我從來沒買過...

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-3-14 01:01 發表

如果玉兒個豬又俾邪神食左咁當然就佢最有著數啦﹐但我唸實現機會唔大﹐就好似o係新著入邊邪神週不時唸住要將龍虎門班友斬禁殺絕咁。
最新廣告說玉兒慘遭蹂躪,受盡凌辱,畫面卻只是被打巴掌而已...

52 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。