推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 王小龍傳

放心啦大家﹐幾年前翻江蛟都試過俾金童篤爆個丹田﹐但到最後咪一樣成功練翻赤練鬼爪。但講到武功突破o既方面咧﹐我覺得機會就好微。大家唸下﹐谷中武功最犀利o既人目前黎講係劍痴﹐內功我估同另外雙痴一樣大約九關到﹐所以佢點指導小龍都好﹐至多將小龍o既功力拉翻到九關狀態。

引用:
原帖由 kinniku 於 2007-12-30 12:50 發表
重有玉兒又幾OPEN播~
一個未經人導又冇老母教咖小女孩,
唔著衫比人睇晒,再睇到個冇衫著又吊吊fung咖男人.....
重可以當好平常咁?
真係好有大將之風!!

佢老豆D性教育真係好成功....
唔係open,係好純真。就好似D野獸咁﹐雌性動物見親D雄性同類赤身裸體筆撈都唔會臉紅架啦!

逍遙客睇黎唔係陰險毒辣之輩﹐就唔知點同楊遠塵結仇。睇黎佢都冇麼機會企o係龍虎門呢邊﹐因為佢殺左大水牛o既阿媽﹐而大水牛以後十成十又會跟小虎搵食。唉﹐可惜可惜。

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-1-1 23:19 發表

果件應該係~逍遙君子~
但兩條友有乜關係就唔記得啦...
好似同門但一正一邪掛?
唉呀﹐記錯左o添,多謝提點。咁逍遙客手上對陰陽令係味逍遙令啊?如果係﹐係味代表逍遙君子扑街左咧?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-5 17:52 發表
大水牛出左第二品既"千君萬馬"都比劍痴求求其其擋左.咁.........其實係大水牛武功低,定係劍痴高??

如果照舊著既話,大水牛武功好高,在群英時數一數二,依家又點計呢?
劍痴身為三痴之首﹐個修為應該高過刀痴同棍痴﹐所以我覺得佢有十關左右。而大水牛響條友身後出招開山劈石時被劍痴反手轟退﹐功力可以話同劍痴相差甚遠﹐畀到盡﹐應該有九關左右。

引用:
原帖由 冰河 於 2008-1-11 19:30 發表
今期真係估佢唔到!原來玉兒背後那個火雲邪神是大水牛;另外楊祖兒原來是奸的。

今期小龍所學的銷魂掌會否是暗然銷魂掌呢?

看下期預告,老妖和邪神一同出現在恨劍谷;小弟估計應該係老妖已經選擇了 ...
下一期預告好似畫小龍同苦禪打。會唔會係邪神捉左玉兒去梳乎而苦禪就負責護法咧?場中跟本冇人有資格同邪神過招﹐係望新著玉兒係識化功大法個啦。

睇完今期﹐真係估唔到金童﹐玉女合璧可以發揮如斯強大o既威力﹐竟然壓得下邪神o既白級。但始終都唔覺得呢對組合可以搞掂邪神﹐會唔會仲有正派高手會出場介入咧?逍遙君子?

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-1-24 11:48 發表

金童﹐玉女合璧已经可以壓得下邪神o既白級,如果合体埋,岂不是连黑级都不怕?
合左體之後﹐呢對金童玉女會唔會化成另一種形態出現咧﹐就好似姥姥咁﹐講野時會一陣男聲﹐一陣女聲﹐另外仲有一條長利可以用黎攻擊邪神。如果邪神赤手空拳就肯定唔係合體大法o既對手﹐但家陣邪神有干將響手﹐佢大可以用把寶劍切斷條利然之後同苦禪講話合體大法已經畀佢破左﹐百年內王小龍同玉兒唔會再有機會蒲頭。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-1-29 11:51 發表

口服都得,但最好都系体内注射!
咁以後邪神哥哥點算好咧﹐唔通同玉兒結婚o個晚洞完房之後條友會獨自坐係床頭﹐一隻手渣住塊極道面具﹐一隻手就拓住個頭兼且悲泣道話"我執二攤啊﹐我火雲邪神執二攤啊..."

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-2-1 12:38 發表

同意!

都唔知画老祖宗做乜?

唔通话佢又为了飞升而再同龙虎门结怨?
定系佢终于参透到佢飞升不成的最大原因:练错功?
然后&# ...
本書可能係前傳﹐目的係用黎交老o野o既九死邪功點練法同點解咁勁抽。本外傳應該會分九期﹐期期都描繪個老o野過身o既經過。

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-4 14:54 發表
個人覺得唔知解王小龍傳嘅畫好似真係無龍虎門咁靚,打鬥畫面嘅勁度就同龍虎門無得比,同火雲邪神就更加差得遠,同埋唔知點解王小龍傳畫嘅女角例如玉兒、楊祖兒•••彩稿係唔錯嘅,但係普 ...
其實我覺得本書人物面相局部放大o時候D五官一樣畫得好細緻﹐同家陣文庫版D一樣咁動人。今期畫得唯一馬虎o既地方o係第五十頁玉兒個身形﹐個胸部相對於手臂o既比例誇張到令人唔舒服。至于動作場面方面﹐邪神砌低劍痴o既過程每個動作同表情都交待得動感十足。拆招時兩人都係近距離硬拼﹐睇起黎零舍有迫力。仲有﹐劍痴劍法o既出神入化都由邪神左右支拙o既招架好活靈活現咁表現出黎左。講到尾﹐我就覺得王小龍傳人物畫功同打斗肯定比近期龍虎門精彩。

久違多時o既陳傲雲卒之都出翻場嚕﹐睇佢功力明顯唔及苦禪﹐大約六關黃級到﹐但套刻骨瓜同無影無蹤身發o既應用就比近排o既黑龍優勝好多。黑龍有佢一半個東條想傷佢我睇都冇麼可能。點解苦禪要捉陳傲雲咧﹐唔通陳奪同西城權有啦楞?
今期睇佢o既護花心切變成笑話個心都好同情佢﹐有幸可以渣住邪神o既手腕而唔化灰或者全身骨頭盡碎都算佢好好彩﹐我唸九成九係因為玉兒在場o既緣故。另外﹐玉兒似乎對佢講野o既風范好反感﹐睇黎條友都冇麼希望個喇。可惜劍痴冇機會o係玉兒面前毒發﹐唔係o既話﹐玉兒一定會再扣邪神o既印象分﹐咁相對低Bo既小龍大時贏面實會高D.

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 23:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!
今期個主篇講本書o既銷量得26042本﹐我唔知呢個數字包唔包括埋海外銷量﹐但個數字確係低D,居然比新著少﹐唉﹐睇黎如果要小龍有真o既免死金牌﹐個銷量就必需再谷高D先得。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-10 22:09 發表

都唔知出本小龍傳黎做乜...
出左咁多期...係打得羸個2打6苦禪...仲要個苦禪係d老到就拎飯盒..同埋之前o係正傳比邪神執左劑勁既......
仲要係同玉兒合力喎................
武功方面小龍雖然表現平平﹐但感情方面可以得到玉兒o既青睞我唸個收穫應該俾邪神個麼中階戰紋實際好多o掛。再加上大水牛個新生力軍﹐龍虎門可以話係如日方中啊。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-3-12 23:46 發表

但系人才过剩啵!

而且有大水牛同阿柴呢对 “痴呆双刹”在阵,同罗刹开拖时随时俾佢哋拖衰家!!!
邊有老細會嫌人材多咧?有個玉兒熟悉o既人o係身邊﹐唔單止可以令到佢更快融入龍虎門o既大家庭﹐自己又多左個死忠心腹﹐百利而無一害啊。 至于阿柴﹐先前咪做瓜左蛇王囉﹐唔算冗員啊。憨厚o既佢雖然做事事倍功半﹐但大時俾佢遇到好似金庸咁o既篇劇﹐分分鐘變成郭靖架。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-14 00:01 發表

但係玉兒遲下應該會比邪神姦左...咁隻豬就冇左囉.......
eeeeeeeeeeee~~~~~~~咁最後得益o個個咪又係邪神????
如果玉兒個豬又俾邪神食左咁當然就佢最有著數啦﹐但我唸實現機會唔大﹐就好似o係新著入邊邪神週不時唸住要將龍虎門班友斬禁殺絕咁。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-3-14 12:58 發表

唔想再次出现玉儿被奸的剧情,要奸就奸马小玲啦!!!!
馬小靈先前咪同蛇煞講個自己同老妖有路囉﹐相信個消息已經俾邪神知道﹐蛇煞就話唔敢Dap
o遮,邪神我唸應該Dap唔落o掛.

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-15 02:19 發表

可能會比陳傲雲姦....咁邪神又唔會做到十惡不赦....小龍到時又可以好有理據咁憎9陳傲雲...o係最後一期將佢打死...再完左本書.....
陳傲雲身中奇毒﹐邊有心情搞野啊﹐再加上玉兒內功深厚﹐陳傲雲縱然身法了得﹐抽下水仲OK,想Dap玉兒!?冇咁易。家陣咁o既環境﹐兵凶戰危﹐傲雲又要靠小龍o既寶血解毒﹐我唸暫時傲雲都唔會發爛渣住﹐要發﹐都會o係自己地頭發。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-4-26 02:12 發表
神秘人竟然係劍痴,仲以為佢係好人,點知又殺楊塵遠,又扮俾逍遙令打傷(自己辣落去的嗎?我笑了...),真係仲超級偽君子。陳傲雲,仲有兩期咋,千萬唔好輸俾佢~!

玉兒又俾人姦?你有冇見過強姦犯搞完條女會幫佢地 ...
偽君子?﹐唔至于o掛,由頭到尾佢好似都未曾試過扮好人黎搵著數o窩。之前同小龍羅血陣咪當住大家面前一劍隊落小龍心口道囉﹐睇黎佢份人都幾真架。矇面行事我o唸係因為佢想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-26 01:10 發表

王小虎傳勁都離哂普... 劍痴根本唔夠佢打,一腳踢開佢九丈遠,仲可以空中換氣再踢!八陽都咁勁,韋陀應該一拳可以打死劍痴
其實小虎呢招毒龍鑽話晒都係必殺技﹐可能要儲力一段時間再配合埋→←↓→+腳先至出到。睇真劍痴其實剩係用好普通o既招式黎防守﹐俾小虎震飛唔算過份﹐而後來都有旁白補充話劍痴一D傷都冇。

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-5-3 09:02 發表

Good analysis.  I also agree on the reason that 劍痴想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。

希望小龍係結局時威番次!  
小龍弱到企都企唔穩﹐點威咧?就算粒長生藥跌落佢面前佢都會o唸住要同玉兒雙宿雙棲而唔食。唉﹐唔盼得咁多個喇﹐可以得到玉兒o既心都算佢三生有辛﹐現時至緊要係搵翻玉兒再撤退。

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-3 13:32 發表

劍痴俾小虎震飛唔算過份﹐過份既係飛開九丈遠仲空中換氣再踢!!

試想,你突然推我一掌,我就算大份過你,在冇乜防既情況下俾你推開兩步,有幾奇!?
幾就幾在,我明明大份過你,但你呢一推,我飛開左三條街!!
仲要 ...
空中換氣再踢應該同我地打籃球時整個人跳到最高點再投球個動作差唔多。而小虎第二招果破壞力明顯差左好多﹐睇附牆好似冇麼事就知。

係﹐劍痴白級十關係比小虎八陽九關高﹐你咪當小虎推車囉。

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-5-11 11:13 發表
至尊魔王把明月彎刀好似係刀痴想要個把刀wo

無血魔刀、七星寶刀、明月彎刀
從把刀造型黎睇斯乎個刀身似乎高過刀痴﹐如果刀痴唔識御刀飛行o既話把刀真係一D都唔襯佢。

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-5-9 23:53 發表
小龍終於打得吓嗱,不過係要同細老聯手,再加埋又信勇仔老點,話姦咗佢條女,咁先識得發火。
姦左個喇﹐邪神應該o係玉兒身上留下左濃烈o既味道同處處o加o里雞所以玉兒先至唔想面對小龍。

到底是禍話是福咧?至尊魔王個內丹除左有曠世內力外仲帶有魔王o既元神﹐如果接落黎大水牛變成好似畀元始天魔附身o既姬考o既話場中各人都算大劑﹐因為個魔王擁有殺人奪功o既本事。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。