推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 ada1128 於 2007-12-30 17:55 發表
小龍快d發威﹗﹗﹗﹗﹗﹗
Yeah, 小龍!  You have our support!  

Go get the girls!!!!   

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-12-31 15:47 發表

楊遠塵係忠既~

不過出左幾期就玩完

果排龍虎門成日出新人,一期一兩個咁滯

又鬼婆婆,X遙客,楊祖兒,玉兒,劍痴,刀痴等,全部廿期內出既~
I really like 楊遠塵 and 楊祖兒 character design.  I hope they both will stay alive this time and become more important in the main story.  

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:21 發表

最好笑係玉兒一講金童寶典個名,小龍第一反應就係:「即係童子功……咁我……」
傻仔黎o既,出得黎做古惑仔,仲要又打得又靚仔,你話自己仲係青頭仔都冇人信啦
Right, 今期"王小龍傳" 好很正!!!  

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-5 17:52 發表
大水牛出左第二品既"千君萬馬"都比劍痴求求其其擋左.咁.........其實係大水牛武功低,定係劍痴高??

如果照舊著既話,大水牛武功好高,在群英時數一數二,依家又點計呢?
劍痴武功好勁; 應該和火雲邪神差不多的.  

引用:
原帖由 X_O 於 2008-1-12 06:12 發表
我是剛剛相反;我完全地不喜歡《火雲邪神》。我認為裡面的火雲邪神太誇張 。他想殺死他的老師"元老王"的理由也是非常無聊和不合邏輯的。  

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-13 03:31 發表

我也不愛"火雲"因為太誇張,好多角色無啦啦死左,仲要成班人圍剿都比火雲邪神一野打退.........仲有,我唔喜歡老祖宗
My Brother, 說的好!  

我也非常不喜歡老祖宗, 這個角色太"屈機"和沒有"人性"。 令其他所有的龍虎門人物也變得"無能"。  

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-13 18:45 發表

老祖宗太過搶鏡,在我看來他才是《火雲邪神》的第一男主角.
正確, 所以《火雲邪神》真正的書名是叫《火雲老祖》!  

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-17 22:10 發表

剛看了《王小龍傳》第6回『羅剎對羅剎』的廣告,金童玉女合璧戰苦禪、火雲邪神,重點是有小龍、玉兒的吻戲 ...
wow..... very attractive ga-la!  

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-18 22:38 發表
今期書名叫《羅剎對羅剎》...
仲以為戴住羅剎面具的大水牛最後會同火雲邪神揪過添
我開頭都以為"火雲邪神"會同"水牛邪神"揪過, 但是小龍同火雲邪神都揪得幾好睇  。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-18 23:09 發表

好似睇緊 "神鵰俠侶"!   
"神鵰俠侶" 丐幫版.  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-21 17:09 發表

小龍同玉兒都算大顯神威,除輕取苦禪外,邪郎既霸腿都未能一招將佢打低,潛龍勿用發揮威力....
同意,小龍每次用"潛龍勿用"都好有形的!  

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-21 16:40 發表
今期王小龍傳邪神睇見玉兒同小龍拖手即時吃措,仲激到腰都孿埋,真係搞嘢,睇嚟呢場多角戀真係避無可避,仲係七國咁亂潻:羅剎女→ 火雲邪神→ 慕容玉→ 王小龍← 楊祖兒
                          ...
Yeah, but I like it!  

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-1 11:24 發表

出風雷同偉陀(SORRY..唔識打)好過啦...
風雷打劍妖..再同參幫打...冰火打陰陽世奇經....
偉陀9肖到E+仲未威過.....出本外傳比佢威下都好喎....
Yeah, 大力支持。  

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-2-16 21:55 發表

我覺得有勇仔出現,其他的人會無得發揮,
勇仔就黎變成老祖宗
對, 焦點應該在王小龍身上!  邪神傳以後小邪"作"得太勁, 失去了人物角色的平衡, 現在變成什麼東東西西都"關"火雲邪神的事!!   

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-18 01:12 發表

如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
200%同意!  小龍最型仔;  韋佗, 風雷第二,第三; 贊成小鷹,白仇都好過汪小苦!  

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-3 00:53 發表

多謝yuyu6兄報料!
d無謂人就唔好理,我地開開心心咁講番本書啦

不過講起本書又真係令人好唔開心......
家陣可以改名做邪神踩場傳啦,邪神o係入面又玩以一敵百,使唔使呀?
好討厭而家d ...
200% agree.  The fighting is the current HK comics is not as good as it used to.    They don't fight but just "over power" each other.  In the older comic, you will never tell who will win the fight until the characters actually battle it out.  I miss the good old fights in the HK comics.

By the way, 燕真 is also one of my favor characters too.  

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-5-3 01:59 發表

偽君子?﹐唔至于o掛,由頭到尾佢好似都未曾試過扮好人黎搵著數o窩。之前同小龍羅血陣咪當住大家面前一劍隊落小龍心口道囉﹐睇黎佢份人都幾真洵動\想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。
Good analysis.  I also agree on the reason that 劍痴想用無相神功黎蠱惑眾人﹐目的係想分散眾人o既注意力。

希望小龍係結局時威番次!  

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-3 09:59 發表

我已經冇咩期望....
E+邪神威都好D...因我當左係邪神外傳II....
.............   

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-3 13:42 發表

乜要為分散眾人o既注意力?
場在,只有邪神一個夠佢打!!
殺哂其他人都得!!
背後殺楊遠塵,..我想知幪唔幪有乜關係!!楊遠塵會報仇??
嫁禍俾邪神??楊遠塵係唔係邪神殺大家都唔會放過邪神喇!!
劍痴是很利害,但是他最多比小龍和北海蛟龍僅僅強多一叮點。 他怎麼可能殺哂其他人都得?!  

引用:
原帖由 kennyng18 於 2008-5-30 20:51 發表
d人係想睇小龍威..唔係想睇邪神顛呀................
Yep, 全世界的人都知道讀者想睇小龍威;只有老黃一個人不知道...............

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。