推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 這版需要一位版主主持大局嗎?

這版需要一位版主主持大局嗎?

這版經常出現一些疑似廣告的post, 有礙各位有心分享之兄弟閱讀! 你們認為需要一位版主主持大局嗎?

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 icheng609 於 2008-1-8 15:44 發表
十卜............... 首先要弄一張候選名單!
更根本的, 是要眾多兄弟都十卜先得! 好似普選咁, 就算民主派2012整張候選名單出來, 但阿爺話2017先至有得望, 咁民主派都係阿茂整餅!!!!!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2008-1-8 16:08 發表
以前我想過, 我心中想負離子兄或johnny兄做.
貓兄, 我地需要你投神聖的一票!!

引用:
原帖由 彼得仔 於 2008-1-8 22:15 發表
其實每個討論區都有呢D疑似AD的report,但通常矛實質理據證明,forum係自由,版主都好難即delete,我建議如有呢D post,唯有大家問樓主問題去證明,矛回覆,就大家發疑似AD既回覆,等各Bro去定奪係唔係AD,此乃個人意見 ...
我同絕對同意作為版主, 唔能夠一見有懷疑嘅post就delete! 佢應該大胆假設, 小心求證, 最後做一個決定是否需要delete! 如果一有懷疑就delete, 呢種作風嘅版主好容易做, 但最終只會予人獨裁的感覺, 得不到一眾兄弟的認同! 隔離版嘅求版主就係一個公正持平, 令人信服嘅版主! 當然要搵到這種質素的版主又談何容易呀!!

對於一些好似這條好明顯的廣告post, 作為版主就應該一見即殺!
http://forum.timway.com/f/thread-157044-1-1.html

但post呢條thread嘅人好醒, 識得係一啲冇版主主持大局嘅版度post, 咁咪可以喺度forever囉! 耐唔耐有啲新人唔知又回一回, 咁條thread咪經常喺page 1出現啦!!

咁你想唔想見到呢啲連盲嘅都睇到嘅廣告吖? 如果唔想, 就應該搵一個人出來主持大局!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 COO 於 2008-1-9 11:40 發表
我持有不同意見。

1) 冇錯,久不久就會有 AD 的 report。不過,呢 d 所謂既 report 不管是真或假,都不代表被推介/硬銷既 囡囡 服務 / 質素差既。

2) 多些資訊,亦無妨。上唔上條女、信唔信個 ad,都係自己 ...
同意呢位大哥的意見, 基本上可以當為眾多資訊之一, 以供各位兄弟考慮. 但你又點睇呢類post呀?

http://forum.timway.com/f/thread-157044-1-1.html

Great! Then we don't need any moderator and rely only on members' self-discipline and intelligence!!

引用:
原帖由 icheng609 於 2008-1-9 14:55 發表
I don't think we should give up so easily and just based on one single opinion...........
師兄, 我講緊反話咋!!!!

或且就如貓兄所言, 此版已沒落, 復興無望! 話時話, 呢度活躍嘅兄弟有冇20個呢??!!

其實都可以開始睇吓邊位大大有興趣, 要20人支持嘅係大大申請做版主後, 要在版主申請處出個post, 然後要有20個post回覆支持. 唔代表呢度要有20人投票支持才可以攪! 而家都冇20人投票支持係可能反映對設立版主的意見, 但有人申請做版主後就係對申請人嘅信任投票, 兩者可能有些分別! 但當然如果呢度少過20投票支持, 到時喺嗰邊有冇多過20人回post表態都未知!!

We have 20 supporters and now we should find a suitable guy to fill the post of moderator!

But johnyjohny has rejected already!!!!!!

又或且如貓兄所言: 此版將死!!!!!

引用:
原帖由 icheng609 於 2008-2-6 15:08 發表
新年溜溜, 唔好死死声..............

但大多數人都唔贊成設立版主, 除非 XO 貓 II 話要同埋題名, 否則幾難成事。
師兄, 都未到年初一, 就係襯未到年初一至咁講啫!!

真係唔明白點解有啲師兄以小人之心度君子之腹!

第一, 以細佬喺呢個版及141的資歷, 根本想都沒有想過當甚麼版主.
第二, 細佬發這個投票, 只是源於初來步到就見到好多疑似ad嘅post, 想學嘢都比呢啲post阻住晒!
第三, 細佬唔知定, 完全唔知道以前呢個版有甚麼風波, 攪到好似有版主係一件天地不容的事!

最後, 或且呢個投票觸動了一些兄弟的情緒, 以致平日不多發表文章的兄弟群起而攻之, 有冒犯之處, 謹此致歉!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。