推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
靚蝶未蒲頭 咁早訓左教

☆ 夢裡明明有六趣,覺後空空無大千。 ☆  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-8-14 23:00 發表

係咪打錯字。 
係呀...!!!!!!!  .我趕住睇新聞打錯字呀

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2009-8-14 23:07 發表

仲有係訓覺。 
咁我罰抄 : 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺 覺

祝靚靚藍蝶&各版友新年快樂﹗

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2013-7-18 09:42 發表
有沒有蓮霧,車厘子,番鬼J枝?
想起都流口水。
你流口水.......

引用:
原帖由 bluedance 於 2013-7-22 16:42 發表
這陣子食過幾次榴槤,肉厚核細,飽滿甜美,實在很難認口。

在深圳美城酒樓食過椰汁冰糖燕窩燉木瓜,好美味﹗很有印象。

番荔枝,又名釋迦果,確是有點像佛頭,我也很愛吃,但不便宜啊﹗一個大約要卅塊港幣。
...
今日好熱鬧喎

仲有咁多好野食

引用:
原帖由 bluedance 於 2013-7-23 10:05 發表

真的很熱鬧啊﹗來了兩個超級版主,是這裡的榮幸。
我只是一個低等雜工

引用:
原帖由 81tkhk 於 2013-7-24 02:32 發表

未知閣下今季有冇食過印度 Alphonso芒果,在下呢邊賣HK$12一個,而家可能過造。華盛頓出產麊鬖漼晒糷l,大粒、爽、甜HK$35一磅,士多啤梨時貴時平,平均HK$20一磅。
車厘子有抗氧化的花青素, 你果邊有就要吃多d

引用:
原帖由 chanpowing 於 2013-7-26 02:15 發表

我咁夜黎,有無野食?
你咁夜交水費?  

引用:
原帖由 fighterplane 於 2013-7-26 11:38 發表
戰機係北京就無咁多選擇,進口水果貴到嚇人,
仲貴過去香港永富買日本生果。

我呢邊最好食是平谷大桃,多水多汁。
另外有J枝,今年話失收,但都唔貴,仲好甜,但我糖尿,食兩粒就超標。
你在北京就算進口水果貴到嚇人, 都唔好去食另類保品....

本帖隱藏的內容需要積分高於 14000 才可瀏覽

引用:
原帖由 bluedance 於 2013-7-24 11:11 發表

香港一般生果店沒有售賣印度Alphonso芒果,遺憾仍未有機會吃到。

看來你那邊的水果也不算貴,可以大快耳朵。

沖繩水果特別貴,一條香蕉賣十塊,香港十元約有四、五條,一個火龍果賣十多廿塊,香港賣十元三 ...
都係香港好, 還是一個購物天堂, 甚麼都有, 又便宜, 真是港人之福.......

相關搜索目錄: 購物

引用:
原帖由 藍蝶 於 2015-4-8 18:31 發表

呢兩句說話係抄自歌詞。

永恆不變的是地球不斷在轉,世界不斷在變,以不變應萬變是其中的選擇。
靚藍妳好嗎, 很久無跟妳問好

妳鍾意聽王力宏呀.........

引用:
原帖由 chanpowing 於 2015-4-11 09:18 發表

拜會下得唔得,講到咁難聽。
呢度忽然咁熱鬧.........我又入黎拜會下得唔得

引用:
原帖由 扒扒 於 2015-4-8 19:18 發表
某些事 真的 好難忘
妳好嗎

好多事真的好難忘, 但難忘都要忘

引用:
原帖由 81tkhk 於 2015-4-20 04:42 發表

在下認為最易忘H嘢就係,琴晚食飯食咗啲乜嘢餸?最難忘H就係第一個男/女朋友H姓名。
你仲記住第一個女朋友H姓名。

引用:
原帖由 chanpowing 於 2015-4-20 13:38 發表

超級餅主大駕光臨,我擦(靚靚)鞋都黎唔切呀!
超級餅主大駕光臨,幫你擦(靚靚)鞋嘛 ! 你對襪好臭喎!!

引用:
原帖由 chanpowing 於 2015-4-22 14:17 發表
今日聞到筍、鹹魚同椰子味~~~~~~~~~~
你食埋哂呢d野, 所以你自己放屁聞到有呢d味

引用:
原帖由 chanpowing 於 2015-4-22 14:20 發表

諗住接妳返黎會洗3富孩襪,點鬼知道妳屎極都有味。
你十年無洗白白

引用:
原帖由 81tkhk 於 2015-4-24 02:30 發表

梗係冇啦!朝見口晚見面成個黃臉婆噉樣,使鬼記咩。
車車 話再介紹過模特兒比你, 佢開模特兒公司的

相關搜索目錄: 模特兒

引用:
原帖由 扒扒 於 2015-4-30 23:02 發表
我盡量 某啲事 傷得深 好難忘記
時刻都要潔淨心靈, 要看破、放下、自在、隨緣 ........ 這樣人生才會開心快樂 !!
不過我還在學習中

祝福藍蝶, 猴年吉祥!猴年添福!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 藍蝶 於 2016-5-2 17:37 發表
中國人會很避忌談到死這回事,曾經說過現今的我若意外死去,突然的死亡會帶給親友們的傷感,但對自己而言沒有什麼可惜,活已是活夠,再活下去也是如是﹐所以不用為我過度難過。

也笑說過自己不怕死,只怕死不去, ...
每日比d維他命狗狗食會否好d

引用:
原帖由 藍蝶 於 2016-5-11 00:08 發表

人非草木,話唔諗就唔諗,我唔會咁無情。
狗狗走了,在彩虹橋另一端等著日後的相會。
節哀

引用:
原帖由 chanpowing 於 2016-5-22 22:10 發表

0之都有,不過食唔起呀
你有比0 之/ 燕窩隻狗食

引用:
原帖由 chanpowing 於 2016-6-29 18:12 發表

菠蘿油紅荳冰未夠丸腸邪惡,早兩日見人食,成條白色,中間肥糕吱晒出黎。
好食唔食, 食埋d 咁有益既野

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。