推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 bluedance 於 2008-7-10 00:17 發表

「要擇善固執,也要從善如流」是給大版主的。
擇善固執是仍保留某些卡有待觀察,從善如流是已把IP卡 刪去。

各有據理:作為此forum provider,自決如何安排無可厚非,聽取意見與否又是另一回事,我等user當可 ...
回得好嚴肅, 不過我想講的係我所指的人無你份囉   
......!

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-7-10 00:40 發表

我睇左 wanted , 麻麻地

過兩日睇妳果套, 希望好睇啦  
really?
仲諗住可能會睇呢套添
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-7-13 10:20 發表

港組
cice都唔識?   
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-7-13 15:41 發表

太多新人出黎, 真係識唔晒
呢個唔新架喇, 都有幾年
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-7-14 21:48 發表

我就茧狙袕,呢满脸横肉黻s肉花和尚将少林寺搞得乌蝧`气,人心奢靡.呸,我佛慈悲---老u超度佢到西方极乐世界就有 有騫I友答得好好笑

一、万法归一,一归何]?
答:在中бE法归一,都归}法。

二、不思而知,落第二`;思而知之,落第三手,如何才能是第一机?
答:什么第一,第二的,沙Y才是第一。

三、不空如来藏是空还是不空?
答:是不是空,你说了不算,专家说是,就是,不是也是。
轉下先
引用:

我就無答案喇,呢個滿臉橫肉黻s肉花和尚將少林寺搞得烏煙瘴氣,人心奢靡.,我佛慈悲---老豬超度佢到西方極樂世界就有 有個網友答得好好笑
一、萬法歸一,一歸何處?
答:在中國萬法歸一,都歸憲法。
二、不思而知,落第二頭;思而知之,落第三手,如何才能是第一機?
答:什麼第一,第二的,沙發才是第一。
三、不空如來藏是空還是不空?
答:是不是空,你說了不算,專家說是,就是,不是也是。

......!

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-8-12 01:46 發表

我起初在想...會否是medical方面的供應商
但物料供應了又何須供應商到場...除了是食物、儀器或通訊設備等供應...
都係唔好亂咁估

中國的馬子,有很多都好靚

話唔定呢句包埋自我宣傳
......!

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-8-12 10:30 發表

Blue guess 得很接近了 ....

中國除了有馬子,還有華南虎
華南虎未必係真架喎   
......!

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-8-12 11:30 發表

慘輝好久沒來留言了,很忙吧﹗近況可好?
想是很好,也希望你好﹗

有麝自然香
忙到飛起...
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-8-12 13:12 發表

慘輝好, 等於大家好
保長好耐無見
......!

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-8-12 19:56 發表

因為選擇性是不可能的 ...

這種治療是醫治嚴重憂鬱症,有自殺傾向的 ... 在美國可以做 ...

語言和動作不受影響。
我諗師父你誤會了.

選擇性據聞係有的, 只係"選擇權"似乎唔係你手中

相關搜索目錄: 語言
......!

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-8-12 22:19 發表

輝仔,無選擇權就即係無選擇性 lor..
在我而言, 無選擇權唔等於無選擇性喎
selective係指... 可能係一個關卡係淘汰一d野, 保留一d野.

而大腦可以保留乜野, 捨棄乜野,
我諗同我地想唔想記得一樣野, 係完全兩回事
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-8-13 20:08 發表

一個適合幕前表演, 一個有靚聲唱歌, 咁既合作, 都不為過. 可接受
最重要大家當時都係看得十分開心
引用:
原帖由 KMY89 於 2008-8-13 20:40 發表

而且,幕後代唱很普遍,例如:陳麗斯代蕭芳芳唱"問我"
如果個節目唔係中國搞的, 你地會唔會真係咁講呢?

我感覺就係, 無錯幕後代唱唔係罕見, 就算係呢d大場面出現亦無不妥,
但最令人反感的係有關當局的解釋:
「...考慮到對外形象, 是為了『國家利益』...」
咩叫對外形象先?
佢咁講係咪即係代表佢認為唱果個女仔唔靚, 要搵一個省鏡d的去頂?

如果係的話, 我更加感到心痛.

中國文化自古以來, 雖也有重視外在美, 但更推祟內在美.
唔好講佢係一個擁有天籟般聲線的小孩, 就算普通的小女孩的微笑難道就不美?
令人感覺到的係, 原來中國連自己的一套審美觀也守不住, 反而只是渴求形合外國人的目光!   
其實身為一個大國, 對自己應該有一定的自信才對吧
......!

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-8-14 09:47 發表

呢個係閣下既角度

如閣下去 interview,會唔會把自已最好既一面展示出黎?
or 坐低就把自已黑暗的一面抖出黎?

這當然會考慮對外形象,和"個人利益"
嘿....看過你的言論.....早知你會力挺有關當局

不過這唔係我一個人的意見
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-9-5 00:17 發表

仍在病榻中,剛睡醒過來,現在再去睡,謝謝到訪﹗
long time no see.... haha

You've created a new a/c...
......!

你兩條友唔使訓咁喎
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-21 21:15 發表

你好似想撩交嗌多D喎
bb的人係百厭d架喇
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-24 00:05 發表

已達到仍是標準範圍內的頂點
剛留意到你的簽名檔.

為何是金星呢? 比較熱嗎?
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-24 00:29 發表

可參閱以下:
http://en.wikipedia.org/wiki/Men_Are_from_Mars,_Women_Are_from_Venus
http://en.wikipedia.org/wiki/Venus_(mythology)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/La_nascita_ ...
咁你有無去understanding一下husband-wife relationships ?
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-24 00:41 發表

By understanding the communication style and emotional needs of the opposite gender (not only for husband-wife relationsip).
明白是一回事,能否做到是另一回事;我相信我是未能完全明白的。
真是的....
要多點上來跟妳學下野先得....

好似我呢d人, 胸無點墨, 又唔識搵書睇....連明白也未有...
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-24 23:32 發表

車車無賣牛雜好耐,佢改做風車,過著看風車的日子
佢唔係一向都係推車咋咩.... 乜原來改左行
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2009-5-26 14:02 發表

大富翁當然冇幾也億, 我同你坐電梯落18樓, 就有好多
成事的話, 到時俾多幾億你又點話
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-25 23:59 發表

做 風水榮 仲發,可能有十幾廿億過你袋 
睇下你有無排 哨牙 先 
咁要小心d搵筆跡專家喇

唔好被人讚「臨摹得好」喇
......!

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2009-5-26 22:54 發表

一個筆跡專家話係真, 一個筆跡專家話係假,

真真假假, 何必認真  
係兩個話係假
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-26 23:19 發表

原來你同我都咁話
我番黎的其中一大發現...就係你回post快左好多
......!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2009-5-26 23:46 發表

但你回既post都無乜變,仲係好有 內涵 同 意義
粗體字令人意會到有其他意思

推測一下,
內涵可以指字數/情緒病的側面病徵 ,
而意義可以指灌水為呢個forum帶到數字上的貢獻
......!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。