推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

142 123456
發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-5-7 17:28 發表

希望唔會再係火雲邪神III !!  
放心,應該冇火雲邪神,如果又要出邪神,咁咪即係話聖上孭唔到飛?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-24 00:49 發表

同火雲邪神.....
再加通天教...
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-6-14 17:21 發表

日後龍虎門傳都要歷經七次銷量下跌,先有機會突破....
10000本
9000本
8000本
5000本
3000本
1500本
800本

最後, 一係摺埋...  一係反彈.......:lol:lol
恆指千萬唔好似咁!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-6-14 22:39 發表

我相信佢唔會有咁o既領悟,佢只會諗:「就算係x舉,過下手癮都好吖!」
佢呢個年紀,都唔會自動舉,應該要靠外力的幫助!

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-6-15 01:44 發表
今期有樣野好唔明,蔘聖四肢全廢冇埋條利而要用紙筆同人溝通...........???????????????????????
冇條利,都可以含住支筆寫字,最緊要有牙,咬實支筆!

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-6-15 14:26 發表

四肢全廢點平衡呀???不如話佢用霍金果套好過啦!!
當電腦沒咁先進的時期,係有失去四肢的朋友,用口控制支寫字或繪畫,當然佢地都要刻苦練習,經過無數次失敗,先有成果!

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-6-15 16:52 發表

但睇黎睇去蔘聖都係用緊意諗傳送咋喎!!!
可能作者懶得畫啩?不過參聖已經做了參籽,沒得再考証了!

仲有剛才先留意到,原來是人「參」,不是人「蔘」,我地成日以為是草花頭,其實唔係!

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-6-15 21:21 發表

大佬!!唔好要咁幫佢死兜爛兜喇唔該!!

仲有就係從來都係用「蔘」,只不過自從今期卜精本書叫做之後就用晒「參」......
大佬,唔係死兜,佢都已經用左旁白,參聖亦已經變左參籽,以後都無機會寫字,咁其實真係唔使,特登畫出嚟表達喎?好像中華英雄的鬼僕咁,佢點樣大小二便,做愛,馬仔都沒詳述,有時d野係咪,真係有需要畫得咁清楚明白先

你試下打個人字,跟住比你選的是「參」字,是沒「蔘」字出,是人參,不是人蔘,所以參幫,參聖才是正確!以前寫錯左字

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-6-16 00:18 發表

呢d細位唔好拗啦,免傷和氣。
反而係個參字就古靈精怪,上期書一半用蔘,一半就用參,統一d好喎
以字論字,參字才是正確,因為參幫種的是人參,字典係沒人蔘,只不過我地大家咁多年,都以為人參是植物,應該有草花頭,習以為常用左蔘字,九成九海味店都寫左蔘字,其實是錯了,所以參幫,參聖用回參字,比較用蔘字較為合理

http://dict.revised.moe.edu.tw/c ... p;op=&imgFont=1

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-6-16 01:33 發表

剛看了你說的那個網站,「參」、「蔘」應該都可以用,國語辭典"人參"的釋義:
植物名。五加科人參屬,多年生宿根草本。主根肥大,形狀像人,故稱為「人參」。葉為掌狀複葉,花小色白。果實扁圓 ...
如果只是打一個蔘字,就可以找到,但打人蔘兩個字,便查不到,打人參兩字才可找到!我估蔘字應該是通用的俗字,而不是最正確的字.

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-6-16 03:23 發表
會唔會係「蔘」幫、人「參」各用唔同的字???
當然可以,或者依家慢慢有寫正字,讀正音的風氣,參幫又同人參有關,作者便用回比較傳統的正字啩?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-14 13:38 發表
仲有一樣,睇金羅漢今期嘅表現好似有D大徹大悟咁款,仲要以德報怨咁多謝聖上,又話自己一生從未做過半件好事,好似想改邪歸正咁款渦,唔通又想加入龍虎門
會唔會類似棍妖咁?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-19 00:56 發表
今期送飛妖同刀痴既公仔,如果唔係送刀痴公仔,已經唔記得左佢.......
咁刀痴可能好快復出

聖上所求的是「名留千古」.
「大丈夫在世,不能名留千古,也要遺臭萬年!」

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 18:33 發表 寫得太誇,差唔多個個人都識係海到飛,
都比天下無敵更強了,可憐既新興交通工具刀仔飛行廢左喇
海到飛個d應該是短程,如果要長途,好似飛去太空咁,御劍飛行始終勁d!

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-7-27 10:23 發表
睇呢套王風雷.發覺d武功定位又誇張左同亂左
細節都廢時講啦..要講既..打篇論文出泥仲長過大學個篇..
ha

我覺得達摩個期真係有d誇張.乜冰火係達摩創既咩!有無bro可以搵番龍虎門前期點講冰火既由來?!
第19期說邪拳道始源天竺的一套艱苦絕學,輾轉流入韓國!

依家風雷傳,即係話天竺神僧是侵權者,冒認是原創人! 
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 感謝你熱心幫助其他會員解決問題! 2008-7-27 20:21
  • 冰河 威望 +20 感謝你熱心幫助其他會員解決問題! 2008-7-27 20:21

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 18:24 發表

早幾年我都覺得骨場既冰火五重天既名稱係抄舊著龍虎門,不過又真係好似係

如果玉郎將冰火五重天呢句去註冊專利而又成功既話,收版權都肥~~

一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水, ...
我問過做醫生的朋友,佢地話小弟弟,如果經常受極熱或極冷對待,小弟弟壽命都短d

相關搜索目錄:

金鵬雖然武功被廢(而且唔係真廢),但身為一個幹大事人物,都應該有「泰山崩於前而色不變」的氣度,怎麼一見金羅漢失驚無神出現,就騰哂雞,淆哂底(佢唔似扮野,佢真係驚)!如果是勇哥,一定唔會咁肉酸

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 23:06 發表

有50年命都ok架啦~
我唔制,我要七十歲都可以「起雙飛」!

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-7-28 10:55 發表 唔係好明
達摩是魏晉南北朝時期人物
而九陽九陰,以金鏞的創作,是宋明時武學,中間相差成千年
以老黃龍虎門來說,九陽好似是明朝傳真教呂純陽

咁...人地都未創出武功,達摩在千年前已經估計出有人創出九陽 ...
佢唔通想話王重陽,同九陰創始人升左仙之後,時光到流,回到南北朝,同達摩研究武學,又或者相反,是達摩去到未來? 

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-1 21:23 發表
點解風雷出殯咁大件事,龍虎群英一個都冇出席?
係咪風雷通知左佢地,自己未死!

呢幾期發覺金羅漢是真心做個好人,不似裝神弄假,另外看來他會和智賢譜出一段「蕩氣迥腸」的忘年戀!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-8-26 01:59 發表
月聖使求求其其都谷小苦上8陽啦~
都唔駛半個鐘
正確是用了十八小時,打通七陽,八陽兩組經脈,然後再輸功力,填滿氣穴,但用一分沒一分!

但後來唔聲唔聲,小虎已經完全練成八陽,R哂頭!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-25 16:29 發表
唏,咁佢就咪鬼咁孤寒咪鬼教啦,直接輸功咪算囉,誤人子弟!
東方無忌呢類人,正一口爽荷包蠟,想佢直接輸功,難了!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-8-24 20:25 發表
鐵聖老真係慘,俾人廢完又廢...

想知真龍將來會吾會將内功金甲九陽融合??
「九金神功」

142 123456
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。