推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-4 00:18 發表
今次應該無邪神無小苦

希望唔會再係火雲邪神III

睇預告似係打東方無敵同金羅漢

我想知......如果暗黑冰火都唔掂

下次係唔係出"極暗黑冰火八重天"OR"終極暗黑冰火八重天"?

此外 ...
唉﹐上次金鵬贖佢老豆都用左二十億﹐呢次風雷如果唔掂落單o既話小虎唔搵多個小靈睇怕都冇錢找數。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-26 08:53 發表

也搞唔清楚,金聖老搵八個圍風雷,究竟是當比賽緊,還是純粹對付風雷(私人恩怨)?
兩樣都係﹐所以主辦單位冇阻止佢而風雷就主動挑釁白蓮。至于點解公正人冇干涉係因為係風雷冇依佢規矩組隊在先。
ypk

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-6 23:24 發表

下期睇到 lu...
我睇無敵點都打高一線,淨係九陽五絕中的九陽神劍都夠玩啦,
何況仲有大、小pat pat,
老天尊今期招雷拳電掌屬金﹐而無敵五絕屬火﹐論招式無敵確佔上風。但如果佢贏o既話金仔就衰梗喇o窩﹐所以我唸無敵會輸﹐至于點解就。。。可能畀金鵬陰掛。唉﹐佢呢次大獲喇﹐要衰畀多鄉親父老睇。
ypk

今期金仔同聖上道歉話佢冇聽佢吩咐係咩意思咧﹐唔通聖上真係想佢做瓜蚩尤?做瓜蚩尤有咩著數咧?另外﹐金仔真係變得唔擅辭令﹐話自己贏左冇丟白蓮架就等於話聖上丟白蓮架啦。一日都係個無敵白痴﹐詐麼輸o遮﹐有好多野係錢買唔到架嘛﹐俾著我係五神﹐四魔﹐睇到老天尊比自己老細有米好打﹐點仲會有心思留響白蓮跟個loser搵食咧?
ypk

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-28 17:01 發表

廿億美元,四倍賠率,扣埋本金和其他的成本,起碼賺五十億美元,換港紙足足超過385億元,到時變左最有錢的教,可以請大把高手,唔好話詐輸,同老天尊含都得
三神,五魔個D(劍魔,藥神除外),遲D有花紅分,知道老細點解會輸, ...
少林足球入邊個亞洲第一射腳同現實中中超踢假波麼下場大家都有目共睹﹐出蠱惑都必須有章法﹐詐輸邊個唔曉啊﹐冷恨都做得到架﹐收入係同付出難度成正比架嘛。先前白蓮教眾當住大眾面前俾風雷逐一教訓已經夠樣衰﹐家陣個老細又俾人打到撲街﹐咁o既幫會邊會有猛人想加入咧。如果無敵打贏就唔同﹐唔單止有錢贏﹐又可以教識班馬仔話要博盡先有錢分﹐最重要係贏到本地人o既尊敬。

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-31 13:29 發表
我覺得風雷劇情雖然係離譜D但對白文字就好睇過新龍,起碼D對白現代D魽A新龍D對白成日都好似寫俾大陸讀者睇咁,以前打大龍頭黥螺ㄕ郭狾a道D儮鴷殑儂鵅A唔知點解打完王海蛟之後成班友好似讀髐什篕y文進修班咁 ...
咪係﹐到抵咩問題咧?其他D雜誌都有粵語對白架﹐到底麼因由要放棄粵語對白咧?唔通打完王海蛟之後個書數升左好多?

相關搜索目錄: 雜誌
ypk

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-2 18:12 發表

又比我估中左,王苦海係海蛟個仔!!!!  
唉﹐我仲以為條友係五福星入邊o既犀牛皮﹐始終係球兄你心水清D.
ypk

引用:
原帖由 阿左 於 2009-1-3 15:40 發表
之前風雷忍個九陽霹靂練功都忍到死下死下,
而家講到九陽霹靂可以好隨便咁轉黎轉去,
個個都仲可以打到好自然,完全冇事咁,寫到亂哂...
我上過個防火講座話燃燒需要三個元素同時存在先至會發生﹐高溫﹐氧氣同燃媒缺一不可。咁流傳於呢三個人體內o既霹靂內勁由於冇接觸到空氣咪唔會燃燒爆炸囉。
ypk

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-1-3 15:27 發表

大家有冇奇怪,在场0甘多超强者,居然冇人感应到老祖宗同空我的出现?尤其是老祖宗超强的杀气!!!
我唸呢種情況表示班參賽者同兩個老野級數相差太遠掛﹐當佢地可以漂浮於空氣中時我唸對所有人黎講佢地就好似兩舊雲咁。
ypk

唉﹐無敵呢獲真係﹐整個人好似變左舊地雷咁﹐九大氣穴頭尾駁通之後﹐中親招就會引爆。唔知如果事先減少各別九大氣穴o既真氣濃度再引爆﹐個威力會唔會o岩o岩好而唔會搞到自焚而死咧? 既係話事先先將大部份真氣輸去丹田道儲起。唔係﹐都唔知點算﹐大時遇到同級高手﹐唔想死o既話想發爛渣都好難

今期無忌o既死都幾令人動容﹐頭幾頁描繪童年經歷同回憶o既戲功不可末﹐睇到無忌霸住只汽水唔俾無敵飲時想信大家都會會心一笑。呢次無忌o既死睇黎唔單止為左佢自己爭翻啖氣﹐仲喚醒左無敵對兄弟情﹐道義o既重視。相信無敵昔日陰險無情o既一面會不復返而有左兄弟情可以燃燒﹐無敵可以將九陽神功再推上另一個層次。

依稀記得舊著凶星係滿清武官﹐如今個背景設定唔知有冇變咧?家陣起個名叫麼傲卓夫﹐聽落好似係俄國人o既名。如果叫卓一夫就好喇﹐同無敵自我介紹時仲可以話自己就係當年叱吒上海o既北千王﹐有個千王名銜﹐出黎搵人合謀掠水都有吸引力D啦。
今期對白真係頂癮﹐風雷今時今日居然已經升班作左阿公添﹐可惜蔡小姐太婦人之仁﹐反正個劍妖先o岩o岩打死個警察﹐俾佢食篤屎又點話遮﹐一條人命o窩,大子!

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-12 19:21 發表
睇完今期, 有邊位大哥可以告訴小弟, 怎樣才能 "用特定音頻的力量" 來攻擊??? x n
風雷可以控制聲帶震動o既頻率﹐再用內力發出高強度o既特定音頻音波黎攻擊敵人。好似低頻就扮鯨魚叫﹐高音就扮蝙蝠叫。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。