推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-6-14 17:21 發表

日後龍虎門傳都要歷經七次銷量下跌,先有機會突破....
10000本
9000本
8000本
5000本
3000本
1500本
800本

最後, 一係摺埋...  一係反彈.......:lol:lol
最後玉郎係生死關頭終於領悟到如何升書,不過就好似蛟爺咁
「o胡,我唔甘心呀......」:lol:lol

會唔會係「蔘」幫、人「參」各用唔同的字???

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 00:23 發表
天下武功出少林,九陽九陰九霄狗屎垃圾既武學都係少林出產,
遲下可能講達摩創左一種念力神功破心魔暗黑冰火既龜速,
不過佢估唔到暗黑冰火既最高境界迅間轉移,而家開始有d龍珠feel喇
天下武功出少林嗎~
可能遲d出王小鷹傳,達摩功都玩強化~~

很期待黃生日後交待點解達摩會識九陰同九陽的神功
不如順便講埋點解洪東點解可以不耗半點功力就救得番石鐵
順手一提點樣明明自斷經脈都可以快速復元,
仲有點解烈陽神n年前可以使出黑級浮屠,但招不過三
仲有達摩神腿明明失傳點解邪神父子會練得到

哈哈,班編劇記得先算~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-7-29 22:07
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-7-29 22:07

黃生n年前不是講過新著唔出龍珠式神化級武功,宜家又番出十陽,又出1.5間黑級,看來黑龍練十四關,光頭星係什麼托世的日子也不遠了......

引用:
原帖由 kakaci 於 2008-8-17 18:09 發表
新龍裡頭,獸魔功力只比劍魔差一點點吧.風雷超輕鬆用兩招擊敗......功力應該唔差得過海虎或者黑豹囉...
北海膠龍係「前」傳勁到可以制得住大水牛,偏偏正傳內西門吹簘、南宮肥佬同黑白獅兩個唔見得係高手既人單挑都搞唔掂,實力唔使相差得這麼遠嗎?

仲有,我睇過6年新著,有時真係唔明金鵬一個身負陽世十一章(記錯?),實力相比起佢老豆可以同王伏虎撼的高手,點解咁多年來都未有份威一次,淨係有得做佈景版,俾金羅漢打到飛開,宜家仲淪為一個疑似廢功,老屈王風雷既低能仔?
我好希望鵬哥係今次風雷傳真係可勁一次,做忠做奸也好......

就係因為東方無忌太屎,所以教左真龍半年先得四陽

仲諗住金童有童子金身可以同文殊天尊過幾招,點知都係要做沙包~
王風雷傳,我幾期冇見過主角啦,係咪玩野!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-18 09:04 發表

冰河兄,你真的覺得是?
雖然係表達得差,我都睇左n次先明,但第29頁最尾一格突然全黑,應該就係講緊戴超~
話事話宜家風雷的功力會唔會已經直逼金鐘十一關?

引用:
原帖由 failong 於 2008-11-21 09:07 發表
今期無啦啦出隻咩暗黑"鐵甲螳螂"...真係.....:
暗黑螳螂獸進化,機甲螳螂獸~!
搞左一輪春秋,暗黑三重天究竟同隻螳螂有咩關係,唔通真係玩召喚獸?

金聖老明明講好白蓮教三人出戰,點解俾王風雷串一下就唔記得規矩,搵十幾人圍佢?
既然預左人多易反面,即係前幾期金老頭諗左幾頁派邊個出戰,搞到頸都大哂係廢up啦!
越來越覺得編劇諗到咩就作咩~

講真今期風雷一個挑十幾人算係比前幾期好睇,不過連劍魔同無忌就係一招被ko好像勁得離譜。
都係一句,宜家龍虎門咁多勁人,大家準備花生睇下玉郎遲下點收科。

上期風雷已經一揪八,往後劇情應該沒有組隊需要。

引用:
原帖由 taxi-shing 於 2008-12-28 00:01 發表
今期~~
老祖宗:你出貓!
空我:唔?
老祖宗:你個仆x出貓!

今期真係好好笑ar~~
「你吹得我脹咩?打我呀笨~!」
佛門中人都變古惑仔

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2008-12-28 11:48 發表
真個個邪神會唔會出現擂台戰呢
這幅圖大概只係偷新龍邪神傳的再用多次~
這期出的時候可能連編劇都未諗「邪神」應該點樣係風雷傳出場
最後先失驚冇神整一個王苦海出來

一個女特務因為行動失敗而被人追殺,
但到佢大肚既時候竟然可以返娘家唔驚人尋仇?真強!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-7 11:07 發表
王風雷傳第一輯52期完結後還有第二輯,讚啦
即是差不多做了成年先完這個故事?仲有D咩故事好講?
之後仲有第二輯?即係風雷成世都唔使旨意返新著?

其實我唔理兩輯故事寫得好定差,抄唔抄野都好,既然新著同風雷傳的故事係同一個時空,兩者都應該要有些關連性,
譬如當日王小龍傳講小虎哥搵大佬撞到楊遠麈條咸魚,正正能做到這點。
而唔係好似宜家新著中龍虎門同羅剎教打到你死我活,都唔交待下強人王風雷點解唔幫拖。
如果真係要出第二輯的話,唔該俾雷哥返新著SAY個HELLO先。

鬼材興係咪有睇幪面超人DECADE?王風雷出出下3重天竟然變左王小龍、小虎出來?
睇見「王小虎獸」出霹靂狂龍我真係媽左一聲
仲以為睇緊POKEMON,仲勁過無相神功!
只要接觸過既武功就可以話變就變?咁以後龍虎門d人唔使搭飛機都可以隨時出場啦。

如果真係唔夠劍妖打既話,不如召喚王小鷹出來諗下計,放下暗器。
日後王風雷不甘寂寞,都可以變一個胡琴出來......

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 我很贊同 2009-2-14 03:33
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2009-2-14 03:33
  • 冰河 金錢 +20 我很贊同 2009-2-14 03:33

睇王風雷傳每一次我都係邊睇邊小,但今期無忌捨身成仁我覺得寫得唔錯,新著一直以來都講到東方無忌成條廢柴咁,有八陽功力都好似唔夠6/7陽小虎打,由出場開始都未威過,仲要變左做公公+功力盡失,根本俾班編劇整到冇得再廢,宜家終於可以威番一次,都算係咁。最終死在聖上身旁的一幕,真係睇到令人有少少感動。

BTW,金聖老講話兩兄弟雖然不和,但無忌始終都是心繫白蓮。我諗李中興可能冇番查過資料,東方無忌每次同聖上對撼都係搵羅剎教幫手,佢個心想坐個皇帝位多個為白蓮教利益囉,如果今期東方無忌出手前可以交代下原來佢內心有掙扎,這樣會比較完滿。

下期風雷遇著兩個老野,意味住又有得俾佢升關,暗黑四重天,計時間停止器、傻仔拳同玩pokemon之後,唔通係隨意門?返左去日本幫手打殘勇哥?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-4 02:21 發表
今期既主角原來係風雷果幾個手下..............講半期
開頭見到個紋身佬咁型,我仲以係古堂.....點知係四個連四重天都冇既2打6,
好老實講,你要描寫小角色唔係問題,但都唔使差唔多每個寫兩頁講佢地點收CALL卦,你估XX戰隊出動咩?想呃$都唔使咁?
我驚下期佢會講楊忠點解會去紋身(唔通同戰紋有關 ),或者再用半期講另一條友點練四重天......

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-5 18:40 發表
王風雷有係靚叫何勇...何勇唔係東星既咩?
可能係至尊拳王~

連個老人家人體自燃、兇星俾人劈頭、同埋D對白都一模一樣,終於明白咩叫COPY BOOK
睇第二張圖,原來有好幾幅構圖都被循環再用
下次用影印機咪得囉,使咩要畫多次咁辛苦???

已經好耐冇睇這本垃圾,想請問第一輯仲有幾多期先完?
我對本野已經冇興趣,只係想定時定候知道下鬼才興汙辱了幾多龍虎門的角色咎和武功。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。