推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-6-7 01:11 發表

o係灣仔,我經常行,但係竟然認唔出佢.......
旺角有分店

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-6-9 01:15 發表

李中興d野咪係一味誇囉,有咁大開咁大,完全唔諗點收科。
今期出一重天就玩時間停頓,七重天應該可以時光倒流,唔通佢諗住俾風雷用黎救番胡琴?
今期最尾果part,風雷好似係去祭胡琴,但條女屍骨未寒,風雷 ...
小虫傳=奪寶神經
風牛傳=時光倒流失晒眠

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-6-17 14:57
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-6-17 14:57

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-6-30 13:53 發表
我終於知道點睇先好睇啦......
睇呢本漫畫..要有忘記過去..忘記將來既心態睇....
唔好諗佢以前龍記D劇情......要當佢係一本新漫畫睇(當睇小左幾期...唔知風雷點識冰火...王海蛟之前做過乜)....睇完之後....要忘 ...
係呀係呀!
當風雷個頭唔再飛同白之後,
我就當自己睇緊以前X男o個本「暴風少年」...
真係幾好睇咖!
起碼似返係現代技擊呀~

你估新著咁身家過億咖小虎連手電都冇個咩......

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-7-15 12:26 發表
吾該吾好再糟質無敵喇!堂堂九陽神功,D輕功連風雷衫尾都蚊吾到
如果換左邪神........一掌化灰!!!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-14 13:38 發表
仲有一樣,睇金羅漢今期嘅表現好似有D大徹大悟咁款,仲要以德報怨咁多謝聖上,又話自己一生從未做過半件好事,好似想改邪歸正咁款渦,唔通又想加入龍虎門
不嬲龍虎教都係天下第一邪惡組織啦!
好在重有邪神咁大仁大義大正派做主角撐住!

引用:
原帖由 isxman 於 2008-7-14 14:08 發表

0.1秒咪少o羅
"空條承太郎"在與"迪奧"交手期間亦領悟了停頓時間的竅門(因大家是同類形替身使者 )
佢可以把時間停頓11秒
所以呀風雷停止0.1秒,太濕碎啦~~~
0.1秒轉個身已過o左啦
]
]

上期話風雷同無敵有場城市大戰,
我幾驚佢成套JoJo vs Dio 街頭追逐戰copy出黎呀!!
好在冇姐

睇完今期個達摩對戰,7重天大晒........ 一個感覺~發神經!!!!!!

劍妖一定冇死!
重要係吸晒種參D功力!
最後爆出黎咖第二個劍痴(天下無敵+無o者o者)!!!

跟手比成班正邪狗圍!!
最後風雷又一野打謝佢(雖然風雷已經唔記得左佢)!!
風雷傳一完......

有冇人為左eggman買書o架?
聽講到17期就冇啦播......

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-8-20 02:08 發表

我呢2日行過報紙檔...
d 蛋蛋書多到好似未賣過~~~
其實出書一兩日後就公價減三蚊..............
但都成街係!!

因為上色真係越見求其........
希望跟住咖三皇同痴由會出得好D啦~

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-20 21:45 發表

開一套公仔工模, 估計5000元左右, 一體成形射出計 1元, 上色0.3元  ,其他工序0.3元

假設發行5000套  , 成本唔會超過  2.6元  .....

真係吸血......
不過黃生話:

沉靜了一輪的隨刊精品潮,最近喜見有復甦跡象。
  【王風雷傳】的「壞蛋」,與友公司福龍【神兵4】的「巨蛋」互相輝映,漸漸帶起一股熱潮。
  不過,今時今日原材料價格飛漲,搞精品純粹係追求自我滿足感和樂趣多於一切,基本上可以說無利可圖,唔蝕都偷笑。
  所以就算成日有讀友投訴好難買到特別版,要求推出多些數量,我們最終都係限量推出,就算「壞蛋」系列幾受歡迎,都係出1500隻就算,而龍少的「巨蛋」更只係出1000隻咁大把。
  有錢唔賺咁出奇?非也!只係要好好控制供求的平衡,事關賣唔出1隻,已經抵銷了10隻的利潤,仲未計本特別版漫畫的成本呢,條數真係好襟計兼難計。
  都好明白買唔到心頭好這種失落,尤其係撲來撲去撲個空,真係超無癮,但係,暫時來講實在愛莫能助,只可以建議各位,鍾意就預訂啦!呢個係唯一確保購得心頭好的辦法,請各位FANS見諒。
  08動漫節玉皇朝精品已經開始在幾家指定漫畫店接受預訂,唔想走寶,又或者未必得閒響動漫節第1日星期五入場的老友,識DO啦!

相關搜索目錄: 精品

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-9-25 13:07 發表
仲有一個老問題就係由東方無敵殺死王風雷開始,報紙都賣晒啦,點解日本同香港龍虎門班友好似真係一D都唔知咁鵅A連派人過邁儂鼣ㄤL諢A雖然劗鉿荇a都打到天崩地裂週身唔得閒,但都應該收到風派個人過去望麉妙 ...
主因係瘋雷傳同新龍係吾同年代!!

瘋雷傳係~
現代超能力技擊年代巨著!!
(唔計一個十零歲絕証妹妹竟識玩絕版小老寶....)

新龍婦門~
七十年代鄉村田園咸趣功夫巨著!!
(果時係未有Call機手機,只有堂裝同大大把刀刀叉叉....)

相關搜索目錄: 手機 報紙

果D細蛋送完!
唔洗再比錢o羅~

之前見佢連D雜魚刀棍痴都出!
重以為會全人物出齊....................

哎~中計!中計...............

好久冇上黎.....

但見果邊鬧到鎖版又真係........

講返無忌之死啦~
個人睇完真係呆左一呆!
特別係無敵抱屍大哭一幕.....
令我諗起舊龍小龍之死!!
但係說服力當然唔夠啦!!
(重有D毛管動...)

其實中興咁寫係可以寫得更好!
但真係用得太少篇幅去寫,
因為佢兩兄弟咖仇口真係唔只三言兩語可折咖嘛!!

反而如果寫無忌係為家族去保無敵就唔同啦!
而無敵因無忌咖偉大而想起自已咖自私,
從而醒覺久忘了咖兄弟情.....
應該會好D......

不過真係點都睇唔慣,
一個一直都冰冷咖人,
會突然幾格間變左熱血咖小虎咁破口大喊......................

個人意見•睇完就算

大賽完結,
為保唔跌書,
難為Miss蔡要脫o羅..............

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。