推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

130 123456
發新話題

[灌水] 擺明吹車水

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 13:44 發表
1. 咁轉彎得唔得架, 成架車失控咁. 睇 skytv d比賽都無見d車打橫行ge.
2. 細路仔呂日日開車就會變到賽車手, 有無咁易呢?
3. 個女仔係唔係同佢離左婚的老豆亂淪.
1. 得 架 不 過 你 睇 錯 台, 你 睇 Draft 既 比 賽 嗎, 呢 到 都 有 幾 個 人 識 咁 入 彎 架
2. 你 可 以 試 下, 不 過 呢 D 野 講 天 份 同 有 冇 對 short 既 父 母
3. 你 快 D 惡 補 下 蘋 果 日 報 果 D 叫 援 交 呀, 果 個 係 Surgar Daddy 唔 係 真 係 老 豆 來 架

引用:
原帖由 WURTH 於 2008-7-2 12:46 發表
頭文字d第一輯都有睇, 係教壞人既.
1. drift, 係真係失控咁, 不過其實車速唔係好高, 先可以咁做, rally 比較常用.
2. 其實賽車手, 又唔一定好高水平既, 佢地描寫既, 係街頭車手姐.
3. 好似唔係咁, 係個女 ...
老 實 係 外 國 抄 大 wok 死 果 D 多 數 唔 係 飛 開 車 果 D
飛 開 車 有 事 多 數 識 救, 出 事 多 數 係 見 人 地 飛 冇 啦 啦 走 去 跟 果 D 同 小 楂 長 途 又 走 去 楂 果 D
細 佬 學 完 車 唔 好 俾 大 cc 車 同 太 好 楂 既 車 佢 楂 等 佢 慢 慢 學 好 點 楂 車 先
係 NZ 諗 下 俾 佢 學 嗎 defence driving course 啦 有 事 識 救 車 先 呀  

相關搜索目錄: Driving

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-5 19:50 發表
defensive driving test 是拿 full licence 的考試.
筆試 --> learner licence --> 路試  --> restricted licence --> defensive driving --> full licence
家 下 要 識 甩 尾 救 車 先 拎 到 個 車 牌 ??

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-7 21:36 發表
defensive driving test, 是考行車安全, 例如要雙手渣呔盤. 三秒 check 鏡, brake 之前 check 鏡...
呢 個 同 舊 時 果 個 原 全 係 兩 件 事
我 講 緊 果 個 係 教 甩 尾 指 頭 點 救 車

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-9 23:01 發表
係講果個係 advance driving
D 名 改 晒
我 果 時 D 車 牌 冇 相 好 鬼 正  

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-11 09:06 發表

乜而家綿羊國治安咁差既咩????  
佢 地 果 邊 真 係 差 d
佢 地 果 個 city 係 NZ 最 大 既 城 市
不 過 冶 安 就 差 D lo

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-11 20:15 發表
上個月有個華人女人不咁被搶, 用身體擋架 4wd, 被撞死了. 上星期在東區有萬人遊行抗議警察冇用.
警 察 冇 用 呢 件 事 就 一 向 都 係 架 啦
地 大 人 少 冇 計 架 啦
問 題 係 點 解 工 黨 上 左 台 咁 多 年 攪 到 NZ 咁 都 冇 人 出 聲

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-14 22:07 發表
因為national 給個死肥婆玩榭左h:" /> , 今年希望上得到台啦.
個 死 肥 婆 當 年 唔 攪 政 變 就 好 地 地 啦

呢個版冇晒人係到吹既  

吹 公 仔 紙 咩 都 好 啦
我 同 佢 地 講 緊 不 如 打 醫 生 D 魚 既 主 意
去 太 湖 食 左 佢 D 魚

我 收 下 風 先
佢 好 似 下 星 期 又 出 海 釣

大版主好似搬office 唔知有冇關呢

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-30 23:40 發表
係咩?  
都 係 聽 D 小 道 消 息 唔 知 arm 唔 arm 架  

係 喎 快 D 張 佢 個 囡 D 相 貼 出 來

引用:
原帖由 jkjkelvin 於 2008-8-19 01:33 發表
s2000?
真 係 人 來 架 唔 係 車 來 架

係................好冷清
因為唔見左你同allure呢即刻D冇晒人  

引用:
原帖由 貓宇川 於 2009-1-20 19:56 發表

咁要靠你攪番旺個場先得喇~
仔 呢 到 D 野 一 啦 唔 buy 架 啦

引用:
原帖由 allure 於 2009-1-21 00:56 發表
我地果晚食飯既相擺邊好???社長&百鬼好似無用facebook...
果 時 唔 係 有 用 個 Multi 唔 知 咩 鬼 放 相 架 咩  

我 同 百 鬼 係 死 都 唔 會 用 Facebook 架 啦

我 細 佬 話 呢 期 好 多 人 開 鋪 同 買 樓 喎

百 鬼 send 俾 你 D 朋 友 睇 啦
唔 係 我 一 個 人 咁 講 架

外 國 人 怕 與 台 灣 人 拍 拖  「 男 生 女 生 都 難 搞 」
台 灣 女 人 經 常 被 讚 溫 柔 可 愛 ! 不 過 , 當 地 雜 誌 訪 問 了 一 群 曾 與 台 灣 女 人 拍 拖 的 外 國 男 人 , 他 們 都 認 為 , 女 人 複 雜 , 但 台 灣 女 人 比 普 通 女 人 更 複 雜 多 一 倍 ! 愛 呷 醋 ! 要 求 高 又 無 理 ! 令 他 們 吃 盡 苦 頭 ! 而 在 外 國 女 人 眼 中 , 台 灣 男 人 同 樣 缺 點 多 多 !
不 少 外 國 男 人 對 台 灣 女 人 都 有 以 下 的 幻 想 : 苗 條 身 形 、 一 雙 鳳 眼 、 一 頭 烏 黑 直 長 髮 、 話 不 多 又 溫 柔 , 簡 直 是 可 愛 至 極 的 完 美 嬌 妻 , 但 真 相 卻 異 常 殘 酷 。 台 灣 中 央 社 的 《 全 球 中 央 》 月 刊 , 最 近 訪 問 了 一 班 在 台 灣 生 活 的 外 籍 男 女 , 大 談 與 台 灣 異 性 談 戀 愛 的 經 驗 , 最 後 得 出 「 老 外 看 台 灣 , 男 生 女 生 都 難 搞 」 的 結 論 。

控 制 慾 太 強   無 私 人 空 間
39 歲 美 國 人 理 查 說 , 台 灣 女 人 太 注 重 外 表 , 妝 前 妝 後 像 兩 個 人 一 樣 , 令 他 害 怕 她 們 擁 有 雙 重 性 格 ; 台 灣 女 人 婚 前 只 流 露 可 愛 一 面 , 婚 後 才 會 露 出 精 明 本 色 , 凡 事 喜 歡 控 制 , 包 括 錢 財 或 對 方 私 人 空 間 。 每 次 拍 拖 都 分 手 收 場 的 27 歲 法 國 人 吉 爾 甚 至 說 , 無 論 台 灣 女 人 多 麼 可 人 , 最 後 都 因 為 對 方 愛 翻 舊 賬 、 不 信 任 自 己 及 強 烈 的 控 制 慾 而 分 手 。 不 過 , 來 自 哥 斯 達 黎 加 的 24 歲 可 樂 思 說 , 台 灣 女 人 也 有 優 點 , 一 旦 投 入 感 情 就 非 常 忠 誠 , 將 男 友 照 顧 得 無 微 不 至 。
從 多 明 尼 加 來 台 兩 年 多 、 28 歲 的 琳 達 , 對 台 灣 男 人 也 是 彈 多 過 讚 。 她 說 , 台 灣 男 人 喜 歡 在 女 方 表 達 好 感 後 , 即 認 定 彼 此 是 一 對 , 介 入 女 方 的 生 活 , 例 如 她 去 買 東 西 , 對 方 會 鼓 勵 她 買 他 們 認 為 最 好 的 , 甚 至 會 批 評 她 走 路 的 方 式 。 美 國 和 西 班 牙 混 血 兒 、 32 歲 的 安 娜 就 認 為 , 台 灣 男 人 太 溫 柔 , 幾 乎 沒 有 個 性 , 她 許 多 朋 友 都 對 台 灣 男 人 替 女 友 揹 手 袋 感 到 很 訝 異 。

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-1-30 17:50 發表
好多人破產, 公司今年好多 black debts. 害到我地d打工仔.
我 知 不 過 我 係 唔 明 點 解 D 樓 價 可 以 企 到 咁 硬

引用:
原帖由 allure 於 2009-1-23 20:05 發表

我無account喇...  
Hellen 會 唔 會 有
佢 好 似 用 我 地 D email 開 左 好 多 個 account

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-2-2 03:18 發表
冇錯所以我唔敢打電話搵beast , 佢又係一返工熄電話.  beast 見字請唔該得閒黎睇下你賣俾我的 laptop, 一熄 explorer 就彈個鹹網頁出黎. 有冇得整呀. 我又唔想俾個仔搞   

唔好話俾你老婆知你又同我免費整 ...
鹹 網 呢 D 野 似 自 己 野 返 來 架 喎

好 在 奇 哥 冇 再 楂 E36 BMW........  13 街 醫 生 就 自 己 小 心 D 啦
寶 馬 車 頭 泵 把 藏 左 輪
警 方 有 組 織 罪 案 及 三 合 會 調 查 科 ( 俗 稱 「 O 記 」 ) 探 員 昨 深 夜 根 據 線 報 , 掩 至 長 沙 灣 發 祥 街 路 邊 , 拘 捕 一 名 男 子 , 並 拆 掉 一 輛 停 在 路 邊 寶 馬 房 車 的 右 前 輪 及 泥 擋 , 結 果 在 車 頭 「 泵 把 」 內 撿 獲 一 支 左 輪 手 槍 。 探 員 稍 後 將 疑 犯 押 往 李 鄭 屋 一 單 位 搜 查 , 案 件 至 今 晨 仍 在 調 查 中 。
消 息 稱 , 被 捕 男 子 38 歲 , 與 家 人 同 住 李 鄭 屋 和 平 樓 一 單 位 , 警 方 正 調 查 手 槍 的 來 源 , 以 及 他 與 偷 車 集 團 是 否 有 關 。

38 歲 男 子 被 捕
據 悉 , 專 責 調 查 偷 車 活 動 的 「 O 記 」 A 隊 探 員 昨 晚 11 時 許 根 據 線 報 , 在 長 沙 灣 李 鄭 屋 對 開 發 祥 街 路 邊 埋 伏 , 未 幾 , 一 輛 寶 馬 房 車 駛 至 , 並 停 在 路 邊 。 探 員 前 後 左 右 將 車 包 圍 後 , 將 駕 車 的 38 歲 男 子 拖 出 車 外 搜 查 。 同 時 , 探 員 立 即 取 出 工 具 , 拆 掉 寶 馬 房 車 的 右 前 輪 和 泥 擋 。 探 員 拆 掉 車 輪 後 , 在 車 頭 泵 把 內 找 到 一 支 左 輪 手 槍 。 據 悉 手 槍 無 子 彈 。 探 員 稍 後 再 將 寶 馬 房 車 其 餘 三 個 車 輪 拆 掉 檢 查 , 但 無 發 現 。

引用:
原帖由 keibeast 於 2009-2-9 06:46 發表
Barry  打比我話你上星期奶左野.
奶 左 D 咩 野 請 大 聲 講 出

130 123456
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。