推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[灌水] 擺明吹車水

擺明吹車水

如果同車或車友無關請勿在此留言.

上星期個仔向朋友借了頭文字d 卡通, 後來被我充公了, 我要先 censor 過再給他看. 發現教壞細路之外仲有色情野. 最後五隻 dvd 給我一夜看完.

之後我有疑問:

1. 咁轉彎得唔得架, 成架車失控咁. 睇 skytv d比賽都無見d車打橫行ge.
2. 細路仔呂日日開車就會變到賽車手, 有無咁易呢?
3. 個女仔係唔係同佢離左婚的老豆亂淪.

我決定唔比佢睇第一輯. 之後四張都勉強可以.

咁你咪可以好似做主角個老豆咁, 俾架車個仔揸, 叫佢日日同你去買豆腐花俾你

不過我都唔大興趣睇頭文字d...好假....
True power always take my breath away, just like true beauty~~!!

我就係怕佢看了之後亂開車, 佢 download 了 頭文字d 的 psp 遊戲. 現在就好擔心他兩年之後要學車.

they make all the drift drivers like gods........but they never explain how they can do that clearly....!

美國海軍第七艦隊 (太平洋艦隊)
導彈防禦系統&宙斯盾戰鬥系統(Aegis combat system)神盾導彈驅逐艦及巡洋艦

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 01:44 PM 發表
1. 咁轉彎得唔得架, 成架車失控咁. 睇 skytv d比賽都無見d車打橫行ge.
頭文字d第一輯都有睇, 係教壞人既.
1. drift, 係真係失控咁, 不過其實車速唔係好高, 先可以咁做, rally 比較常用.
2. 其實賽車手, 又唔一定好高水平既, 佢地描寫既, 係街頭車手姐.
3. 好似唔係咁, 係個女仔用身體換取金錢. ..... 不過我唔太清楚第一輯以外.
頭文字d係會鼓吹街頭賽車, 而drift又很危險. 不過佢好在只係animation.
我估其實可以俾個仔睇, 因為年青人係要接觸下d壞野, 佢會學識分辨是非.
好似我地細個都好多人玩bmx, 個個都想學人飛樓梯, 最後睇到人地出事, 自己先知死字點寫.

引用:
原帖由 james1616 於 2008-7-2 12:43 發表
they make all the drift drivers like gods........but they never explain how they can do that clearly....!
AE86 can defeat Skyline and RX7, unbelievable!

引用:
原帖由 victorcrown 於 2008-7-2 01:43 PM 發表

AE86 can defeat Skyline and RX7, unbelievable!
在第二輯中,藤原拓海座駕的引擎在與“帝皇”車隊的須藤京一所駕駛的三菱Lancer Evoluntion III CE9A比賽中因過熱燒毀,隨後,AE86更換成轉速高達11000轉的1.6升雙頂置凸輪軸直列四汽缸20V(氣門) 4AGE-U AE101引擎,4AGE-U AE101為TRD研發的專用賽車引擎,以自然進氣的方式把馬力提高至240hp/11000rpm.

古仔係咁架啦.

相關搜索目錄: 引擎

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 13:44 發表
1. 得 架 不 過 你 睇 錯 台, 你 睇 Draft 既 比 賽 嗎, 呢 到 都 有 幾 個 人 識 咁 入 彎 架
2. 你 可 以 試 下, 不 過 呢 D 野 講 天 份 同 有 冇 對 short 既 父 母
3. 你 快 D 惡 補 下 蘋 果 日 報 果 D 叫 援 交 呀, 果 個 係 Surgar Daddy 唔 係 真 係 老 豆 來 架

引用:
原帖由 WURTH 於 2008-7-2 12:46 發表
頭文字d第一輯都有睇, 係教壞人既.
1. drift, 係真係失控咁, 不過其實車速唔係好高, 先可以咁做, rally 比較常用.
2. 其實賽車手, 又唔一定好高水平既, 佢地描寫既, 係街頭車手姐.
3. 好似唔係咁, 係個女 ...
老 實 係 外 國 抄 大 wok 死 果 D 多 數 唔 係 飛 開 車 果 D
飛 開 車 有 事 多 數 識 救, 出 事 多 數 係 見 人 地 飛 冇 啦 啦 走 去 跟 果 D 同 小 楂 長 途 又 走 去 楂 果 D
細 佬 學 完 車 唔 好 俾 大 cc 車 同 太 好 楂 既 車 佢 楂 等 佢 慢 慢 學 好 點 楂 車 先
係 NZ 諗 下 俾 佢 學 嗎 defence driving course 啦 有 事 識 救 車 先 呀  

相關搜索目錄: Driving

老麥佬話大把機會嚇下細姪. 等佢有撞死人ge車劏ge時候會call 我帶個仔去睇. 佢話保證有效, 好過用千言萬語.

icic 個女仔係出去賺錢, 不是那個男人的女兒.

我覺得電視同電影o既故事, 對年青駕駛者影響不及電視遊戲.
因為我自己都沈迷過十幾年, 我都感受到問題所在.
渣車係一種習慣性行為, 如果有唔好o既習慣, 會直接影響日常駕駛安全.

今天去完超級市場, 老婆上車時差一點給黑人搶手裝, 好彩我有上車鎖門的習慣

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-7-2 16:31 發表

老 實 係 外 國 抄 大 wok 死 果 D 多 數 唔 係 飛 開 車 果 D
飛 開 車 有 事 多 數 識 救, 出 事 多 數 係 見 人 地 飛 冇 啦 啦 走 去 跟 果 D 同 小 楂 長 途 又 走 去 楂 果 D
細 佬 學 完 車 唔 好  ..
defensive driving test 是拿 full licence 的考試.

筆試 --> learner licence --> 路試  --> restricted licence --> defensive driving --> full licence

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-5 19:50 發表
defensive driving test 是拿 full licence 的考試.
筆試 --> learner licence --> 路試  --> restricted licence --> defensive driving --> full licence
家 下 要 識 甩 尾 救 車 先 拎 到 個 車 牌 ??

defensive driving test, 是考行車安全, 例如要雙手渣呔盤. 三秒 check 鏡, brake 之前 check 鏡...

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-7 21:36 發表
defensive driving test, 是考行車安全, 例如要雙手渣呔盤. 三秒 check 鏡, brake 之前 check 鏡...
呢 個 同 舊 時 果 個 原 全 係 兩 件 事
我 講 緊 果 個 係 教 甩 尾 指 頭 點 救 車

係講果個係 advance driving

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-9 23:01 發表
係講果個係 advance driving
D 名 改 晒
我 果 時 D 車 牌 冇 相 好 鬼 正  

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 13:44 發表
如果同車或車友無關請勿在此留言.

上星期個仔向朋友借了頭文字d 卡通, 後來被我充公了, 我要先 censor 過再給他看. 發現教壞細路之外仲有色情野. 最後五隻 dvd 給我一夜看完.

之後我有疑問:

1. 咁轉彎得唔得 ...
卡通始終係卡通, 一定會有誇張成份
而心智唔成熟嘅小朋友係會將幻想現實化

我都覺頭文字d 教壞人, 要睇不如睇 Capeta

今日公司發生小火災, 下午不用上班, 就走左去睇 beast劏車. 去到時見佢劏架 pajero, 原來個車廂係用10口縲絲收在車架上. 好兒戲咁. 照片中 forklift 上的是車廂, 引擎和車架是連在一起的.

五點鐘就執野走人, 去老麥上班. 我好擔心佢整的burger 有engine oil.

相關搜索目錄: 引擎
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

佢唔洗整包架?? 佢賣之麻...

in love with the nature...

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-5 19:45 發表
今天去完超級市場, 老婆上車時差一點給黑人搶手裝, 好彩我有上車鎖門的習慣
乜而家綿羊國治安咁差既咩????

in love with the nature...

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-11 09:06 發表

乜而家綿羊國治安咁差既咩????  
佢 地 果 邊 真 係 差 d
佢 地 果 個 city 係 NZ 最 大 既 城 市
不 過 冶 安 就 差 D lo

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-11 09:04 發表
佢唔洗整包架?? 佢賣之麻...
佢係 kitchen manager, 要落手落腳的.

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-7-11 14:44 發表

佢 地 果 邊 真 係 差 d
佢 地 果 個 city 係 NZ 最 大 既 城 市
不 過 冶 安 就 差 D lo
上個月有個華人女人不咁被搶, 用身體擋架 4wd, 被撞死了. 上星期在東區有萬人遊行抗議警察冇用.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。