推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

49 12
發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-10-15 14:55 發表
係呀, 安園呀, 當年係求記時經常幫襯, 飲好正嘅凍07, 茶餐廳0個兩個哥仔個欵飛飛地好似唔多正派, 又好似好打得d雙花紅棍, 唔知有無人記得佢地呢, 而家可能變咗呀伯, 係 7-11 外面捉棋未定, 畢竟10 ...
安園就緊記得因成日幫襯, 最唔明另一間叫新生冰室都沒有生意但卻可以生存? 真神奇!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-15 13:03 發表

我住3樓,向停車場
我住11樓向天井籃球場, 當時23座簡直卧虎藏龍, 出過好多勁人!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-16 03:22 發表

好似都住過23座喎??  
袁小田住22座, 23座我有鄰居會考取9A, 在美國名校唸完博士已定居洛杉磯; 還有尚在香港行醫的好幾名大國手; 另有警界高層

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-19 03:14 發表

係呀!通常會係球場空地搭壇拜神及派米,附近就有小食檔擺買,好熱鬧架。
我既玩過輪米亦曾幫屋企手派米, 通常做戲我便要陪阿嫲一齊睇哂所有戲﹝唔只東頭村、 重有慈雲山同九龍城﹞, 所以好多機會逐檔小食檔幫襯。

引用:
原帖由 dream08 於 2008-10-21 08:56 發表
睇到講東頭村,即刻註冊做會員,因為好開心,講番東頭村,我住在第二座,住20年才搬,在第十座崇真小學畢業。
我幼稚園畢業於貴座天台的祟真幼稚園

相關搜索目錄: 幼稚園

引用:
原帖由 dream08 於 2008-10-22 06:03 發表
係呀!我們幾兄弟姐妹講起童年生活,住在東頭村,樓下飛仔打交,刀光血影,啈b走廊家人嚇到半夜拍門入屋,菮狾陷X臭都令我們難忘!
真的那麼可怕嗎? 東頭村日子是我心目中童年之天堂啊!

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 06:44 發表

稔年豐收年增率

小學成日去麗宮睇戲, 我好矮, 跟住大人入去, 次次都無買飛, cheap到爆
呢樣我成日做, 叫「跳閘」

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-24 22:26 發表

白水店係21座,向住20座
21座拆後搬到美東一段時間

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 12:51 發表

你張相好珍貴呀, 我啲幾個基聖同學係facebook攪咗個基聖舊生會, 可否上載此相??
我係基聖下午校舊生, 1978年畢業, 可否告知facebook位置?

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-3 10:00 發表

唔係呀﹗最早就係超人吉田,跟住超人亞鄉,七星俠,超人A,超人太郎及超人佐菲.....。
記唔記得麗的有套電子分光人, 另一套獅子神原名我忘了

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-27 15:36 發表

後排,細文,細雄,本人
前排,光仔,劉貴,小雄,細雄嫂,大眼仔
我也認識大眼仔

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-11-5 04:17 發表

你都識大眼仔??   
我小學老死同他friend, 我有同他打過波, 好似有個叫突眼金魚姓黃的女仔亦一齊玩

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-16 00:30 發表
我見到張相,第一個感覺就係19座轉向20座21座之間嘅位置
但係景物有啲唔同,我唔咁肯定張相係唔係東頭村
會唔會係18座呢? 18座有間成昌米舖!

引用:
原帖由 東頭村四座149 於 2008-11-17 11:36 發表
請問下圖邊座是18座,到現在才發覺,小時候只是四圍笛,無留意邊座打邊座,.....真遺憾!
應該係G座

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-12-14 16:04 發表

石場是否近彿教醫院?定近東頭邨,是否在山上?
即現在摩士的Tennis Court

引用:
原帖由 dawn_liu 於 2008-12-16 05:59 發表
唔知大家記唔記得, 以前 22 座有附近有一檔魚蛋好好味, 是倆公婆擺檔的.
現在想起也很想食啊
果檔超正, D魷魚重好味!

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-12-28 14:57 發表

是否14座道慈小學
或者12座寶靜?

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-12-29 13:41 發表
我讀十二座寶靜....
我有段時間成日上十二座天台小童群益會打乒乓球

引用:
原帖由 kaising 於 2009-1-30 05:41 發表

同意,  我父親常帶我地全家去鄰近的 " 五月花酒樓 " 飲茶.
我只記得土瓜灣有間“天皇五月花”, 沒印象九龍城有。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 miceho 於 2009-2-13 09:03 發表
請問是否東頭村 Block 14 - 16 .......
唔係, 14同16座地下都是學校, 冇舖頭的。

引用:
原帖由 舊足跡 於 2009-2-24 11:15 發表
東頭h第23座

轉貼自:www28.[censored]/viewthread.php?tid=4906976&extra=page%3D1&page=69

相當好的一頁貼圖.
呢張真係好, 好耐冇見我的故居23座了! Thank you!

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-5-11 07:44 發表
你好,,我都係讀基聖下午班, 住18座向15座
請問你是那一年讀基聖下午校的? 我是72-78年, 校長是譚立恩。

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-5-12 04:22 發表
我是80-81年度畢業,,
校長是譚立恩,及後由另一位替代,,但唔係太記得名字....
當時譚立恩同我好熟。

你遲我三年畢業, 在那裡上中學?

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-5-12 04:22 發表
我是80-81年度畢業,,
校長是譚立恩,及後由另一位替代,,但唔係太記得名字....
唔記得話你知, 我1972年之前都係住18座4樓366室

49 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。