推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-12 21:09 發表

你好.我到現在還不知你就讀的中學叫什麼名字.和圖中的公園也沒有一點兒印象.
記憶力日差.見笑..
如果無記錯,應該係伍華書院! 

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-12 21:31 發表

我住係十七座,一住就十多年! 

你呢,住係邊座呀?? 
你好.我住第七座的.住到差唔多拆就般了.都有十幾年了.
都係師兄你好記性.係伍華書院啊.對面就係麗宮戲院了..

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-13 20:50 發表
你好.我住第七座的.住到差唔多拆就般了.都有十幾年了.
我係因為抽到居屋,所以要退番間公屋而需要搬走,
回想當年搬屋,因為無升降機,我又住七樓....

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-14 11:01 發表

我係因為抽到居屋,所以要退番間公屋而需要搬走,
回想當年搬屋,因為無升降機,我又住七樓....
係呀.都幾辛苦架.我記得有次幫朋友搬屋佢須然住五樓.但都幾係野.
不過以前後生.過後都唔覺太辛苦.

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-14 22:41 發表
係呀.都幾辛苦架.我記得有次幫朋友搬屋佢須然住五樓.但都幾係野.
不過以前後生.過後都唔覺太辛苦.
大大話話都走左十幾廿轉,仲要搬埋電視機,
諗起都幾辛苦,好彩當時年輕...

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-13 20:50 發表
講起麗宮戲院,當年經常上映二輪西片,
好鬼死吸引,尤其是<Grease>,
睇見<揸住煲茶>揸住把梳,真係好鬼死型仔...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-15 19:36 發表

講起麗宮戲院,當年經常上映二輪西片,
好鬼死吸引,尤其是,
睇見揸住把梳,真係好鬼死型仔...
仲有兩小無猜.都唔記得睇過幾多次.B.G既歌真係百聽不厭.

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-15 23:08 發表
仲有兩小無猜.都唔記得睇過幾多次.B.G既歌真係百聽不厭.
<兩小無猜>都唔記得睇左幾多次,主要係聽Bee Gees啲歌,
Who is the girl with the crying faces, looking at millions of .......

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-16 09:50 發表

都唔記得睇左幾多次,主要係聽Bee Gees啲歌,
Who is the girl with the crying faces, looking at millions of .......
唔好意思.我唔識睇英文.見諒...我仲記得做大白鯊時全院滿座.都幾犀利.....

我就因為係"求記" (23座後面)度讀, 經常都去麗宮睇戲, 最多睇2輪戲, 間中睇吓有味野 , 記得睇得最多是兩小無猜 "Melody Fair", 起碼五次, 其次是 somewhere in time, 時光倒流70年, 睇咗3次半, 點解, 因有次睇到超人返去舊時嗰度見到珍西摩爾時全院停電.... damn....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-9-16 23:49 發表
我就因為係"求記" (23座後面)度讀, 經常都去麗宮睇戲, 最多睇2輪戲, 間中睇吓有味野 , 記得睇得最多是兩小無猜 "Melody Fair", 起碼五次, 其次是 somewhat in time, 時光倒流70年, 睇咗3次半,  ...
如沒記錯麗宮戲院當時係全亞洲最大最多座位的.見到張相又諗番起一點點回憶....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-16 16:52 發表

唔好意思.我唔識睇英文.見諒...我仲記得做大白鯊時全院滿座.都幾犀利.....
個首歌就係<兩小無猜>既主題曲!

麗宮戲院票價共分五級,前座,中座,後座,頭等及超等,
全場爆棚,相信可坐滿五百人! 

回復 35# 的帖子

張相好珍貴呀!

講起<時光倒流七十年>,麗宮都做左好多次,
我睇左兩次,都係同唔同女仔睇既!  

聽吓首歌都幾回味吓!!

http://www.youtube.com/watch?v=YIUSW5jOJ7Y

套戲時間都幾長下..珍茜摩爾我當時都幾迷佢
以前有位女友和她有幾分相似..

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-9-17 16:19 發表
聽吓首歌都幾回味吓!!

http://www.youtube.com/watch?v=YIUSW5jOJ7Y
勾起無限回憶!  

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-18 00:18 發表
套戲時間都幾長下..珍茜摩爾我當時都幾迷佢
以前有位女友和她有幾分相似..
坦白講,我覺得套戲真係好悶,不過為左溝女,無計! 

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-18 17:27 發表

坦白講,我覺得套戲真係好悶,不過為左溝女,無計! 
哈哈...同意.同意....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-18 23:50 發表

哈哈...同意.同意....
個陣時為左溝女,扮高級,但係又無錢,
所以經常約女去麗宮睇西片.....

One photo of Tung Tau estate.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 +40 Nice Photo! 2008-9-20 18:05
  • 休谷客 威望 +40 Nice Photo! 2008-9-20 18:05

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-19 10:00 發表

個陣時為左溝女,扮高級,但係又無錢,
所以經常約女去麗宮睇西片.....
無辦法喇.仲係學生哥.無咩經濟能力.我記得前座都好似係一元五角.唔知有冇記錯.

回復 45# 的帖子

好難得既圖片!  

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-9-19 23:08 發表

無辦法喇.仲係學生哥.無咩經濟能力.我記得前座都好似係一元五角.唔知有冇記錯.
價錢就真係唔係好記得,不過就比其他首輪戲院平好多...

One more photo.

引用:
原帖由 CB2138 於 2008-9-21 15:16 發表
One more photo.
謝謝..可還有多些嗎...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。