推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

InDesign 使用心得分享

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-14 12:46 AM 發表
歡迎各位InDesign用家在這裡
我以前用Quark3.0,而家用InDesign,幾好用,少左用illustrator了
砵砵砵

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-14 01:09 PM 發表
其實我不是IT人
我是製作人
同出火仔兄同行    
世界真係細…
砵砵砵

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-14 07:25 PM 發表
依行仲細....可能我和你是相識的
咁都可能架,我都做左好多年,都識咁的同行...
黎黎去去都係果班…
砵砵砵

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-14 09:57 PM 發表
如果唔識INDESIGN...可唔可以搵你地出黎教我GA???
你話版上教?無問題既,你有問題就post上黎啦,反正我日日都用…
砵砵砵

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-14 11:43 PM 發表

火哥應該熟過我好多
因我不是時常埋機落手做
係呀,我以前都少落手,而家市度唔好喇,個個都要落手做呢…
你好似自已生意可?我就鐘意打工,自由的
砵砵砵

引用:
原帖由 Dave1968 於 2006-8-18 12:51 AM 發表
I'm using Indesign CS version, and I think it's quite user friendly if u are a good Illustrator user, because the interface is quite the same, but I still think the picture cropping interface is no ...
難crop相?你意思係指咩難crop?有short cut喎,一按就自動縮好你指定既任何size?
砵砵砵

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-21 07:49 PM 發表

點用???
shift+option+command+c = full screen
shift+option+command+e = 高度
shift+option+command+d = 橫度
砵砵砵

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2006-8-26 11:44 PM 發表
>>>>>>>(此會員已被Banned)<<<<<<<

火大哥, 你做乜俾人 Ban o左呀??
玩下之嘛…

引用:
原帖由 leiliao 於 2006-8-22 06:51 PM 發表
InDesignde工具不是很方便,吃内存啊!
你意思係圖像食入個軟件?唔會喔?排版軟件全都唔會咁…

引用:
原帖由 weeewaaa 於 2006-8-29 10:13 PM 發表

火大哥, 小弟相信佢o既意思係....
吃內存 = 食RAM (佔用很多記憶體!)
哦…明白,不過愈新既軟件愈大愈食ram就不嬲,而家我3G ram都係緊緊夠用…

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-30 10:51 AM 發表

你就
好啦..有3gb咁多
我e+間公司..得512mb咋...開aics2..慢到死...so 都係用fh多(本人亦都係鍾意用fh^^)
比部快機你咪做多的…

引用:
原帖由 chiang_wk76 於 2006-10-16 06:30 PM 發表
大家好,小弟是來自馬來西亞,想同大家交流下。
歡迎
砵砵砵

歡迎各位InDesign用家在這裡
砵砵砵

indesign CS3 新功能:
最新 indesign CS3 可以一次過 place 一堆圖而唔使逐張 place入,勁!
砵砵砵

引用:
原帖由 messenger 於 2007-5-15 12:34 AM 發表
火哥已upgrade了? How much?
未喔,公司傾緊,因要全線升級
砵砵砵

已解鎖已解鎖已解鎖......
砵砵砵

已解鎖已解鎖已解鎖........
砵砵砵

已解鎖已解鎖已解鎖........
砵砵砵

已解鎖已解鎖已解鎖已解鎖
砵砵砵

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。