推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

邪神之所以肯留係度比泰國三教圍都係因為要救老邪神
老邪神死左 邪神就無需要再留o係度
到時邪神要突圍 相信無幾多個可以追到佢 追得到o個d亦都唔夠佢打
所以老天尊應該會出手救老邪神

睇黎遲d<惡佛會>
會係練成萬佛朝宗o既金如來 vs 十一關金羅漢
精彩可期~

風雷重練七重天
唔知練成之後係要參加羅剎終戰
定係搵劍妖黎番場七重天 vs 陰世奇經第七訣

羅剎女十成十係要幫青元老療傷......

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-8-16 17:26 發表

乜風雷唔係已經練成左七重天咩??  
似乎玉郎解決之前七重天個bug o既方法
就係話風雷之前練法唔正確 所以威力遠遜王海蛟
所以風雷佢要照番王海蛟個方法再練過

今期火雲邪神都幾拖下
又要等多一個星期先有得睇邪神大戰老天尊全家.........

唯一就係邪神招天火焚城畫得勁有氣勢~

今期講到d元老好似好勁咁
但其實除左西城權之外
其他o個d最多都係白蓮五魔左右o既級數....甚至更低..........

我估老妖拒絕一齊去攻打羅剎道場o既原因係
羅剎道場d人係佢以前d手下~
從良之後o既老妖點會忍心殺自己以前d靚~

唔知老邪神係咪復左功呢?
睇下期標題 似乎有少少希望

其實而家論人腳 羅剎教>白蓮教>通天教
不過通天教咁少高手都敢唔同白蓮教交代藍浪件事
證明原來o係新著錢比高手重要~

羅剎教
火雲邪神(不知去向)
白鷲 銅聖老 神火 火爆 華九公
元老會: 老邪神(未知係咪復功) 西城權 青元老 紅元老 炎龍 苦禪 羅剎女 另外兩個未露面的元老
外援
西方寺: 金如來 日尊者 月尊者(?) 左右尊者 琴僧 畫僧 八羅漢
星宿派: 星宿老仙 蜂王(唔知放番未) 蠍王 蝠王 蛇王 百足王
伊賀派: 飛仙 伊賀忍者

白蓮教
東方無敵
四聖老: 金聖老 鐵聖老
五魔: 劍魔(唔知無敵重用唔用佢) 獸魔(斷掌) 大力神魔 海魔
三將軍: 金將軍(東方真龍)
四神: 雷神 電神 藥神 火神
金羅漢 仇千鶴(唔知百年大典之後去向) 大寶 雙衛 毒娃 月仙兒

通天教
老天尊 文殊天尊
四王: 凶閻王 其他三王
六部總管: 鐵二郎 鐵三郎 鐵四郎 石武夫 鐵心 卓不凡 錢通
毒姥姥 巨炮 鋼炮

睇今期老邪神個反應
可能邪神o係泰國最後寡不敵眾
老邪神o係由伊賀忍者趁混亂救出黎o既

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-8-30 16:38 發表

但係係火雲邪神廣告最底寫住"以寡敵眾, 力壓群雄", 又好似講火雲邪神打贏.
第九期係力壓群雄
不過第十期可以輸番晒~

相關搜索目錄: 廣告

話時話 老邪神可以回復五成功力
五成即係藍級定白級?
白級o既話其實同以前分別唔大

今期<火雲邪神>話黑級浮屠分初 中 高三階
邪神只係練到中階 外加易筋續脈
咁佢同老天尊而家邊個勁d真係好難講
究竟易筋經黑級浮屠中階同軒轅驚天訣35層天邊個勁d???

引用:
原帖由 王風雷 於 2007-9-1 12:02 發表

上次出大霹靂都攪得掂邪神
仲有招雙陽霹靂未出tim ar
邪神老哥點頂
玉郎要邪神贏 邪神自然就會突然識得d勁招

今期龍虎門比預期o既好 算係合格

老仙d防禦力都幾勁下 話晒林谷o個兩把都算係名刀
老仙徒手擋都無事 林谷連痕都畫唔到一條 反而比老仙震開......

相比之下烈火祖師d防禦力都幾雞下
比個功力弱過林谷o既青天徒手就斬斷左隻手

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-9-6 14:52 發表
咁近距離一刀劈落去,飛妖會唔會有事呢?如果佢無中毒,以佢輕功一定可以避得開,但家下情況唔同,真係有 d 擔心飛妖安危添。
照龍虎門o既慣例
今期最尾o個格出現大危機o既人
下期就會輕描淡寫咁化解左個危機
飛妖一定無事~

引用:
原帖由 巴士阿叔 於 2007-9-6 16:27 發表

sorry, 我未睇, 但烈火祖師不是已經同青天一齊化咗灰嗎? 唔通我記錯?
你無記錯~
我只係攞番烈火祖師段野出黎同星宿老仙今期o既表現對比下~

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-9-6 22:03 發表

提起無影刀林谷,我成日覺得如果他自己在另一本漫畫擔正主角,能夠與他為敵既人只有練氣硬功之類的高手(如金鐘罩),其他D高手唔係俾佢既無影快刀斬手就斬腳 -- 超快速 + 一流刀法,點睇都係唔易對付個隻,但他 ...
林谷比人削弱左好多......
佢除左有a1771550兄講o既超快速 + 一流刀法之外 佢重有一雙名刀
東條攞住把日本寶刀 可以斬傷八關黑龍
林谷有寶刀就乜都做唔到......唔通老仙有八關以上o既防禦力

今期<火雲邪神>
少年西城勇曾經上過一間戰紋.......
蚩尤真係好有膽識氣魄 竟然想去幫邪神手~

星宿老仙真係幾難打
又毒功 又吸功 又歸元炁
可惜威唔夠半期 下期就話有人可以克制到佢
即係再難打都無用 都係無得發揮
睇黎星宿老仙又係一個殺唔到人o既高手...

老天尊留低五郎招呼元老王
之後o既發展我估係 西城勇隊冧元老王
天下無敵準備飛昇 但係比唔知頭唔知路o既老天尊阻住 失功左
而五郎發現元老王死左之後走去追勇哥 結囝比勇哥踩頭~  
火雲邪神將會加碼四期, 變成十六期完.
加碼的四期, 附送的卡片為老天尊父子 蚩尤 東方無敵

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-9-15 02:32 發表

加碼4期應該用以下4個人物做主角
書名: 火雲邪神-老祖宗的剋星

.........................

達摩先係老祖宗o既剋星
佢創d武功完全食住老祖宗

封面呃人lee招 玉郎重要用幾多次?
好明顯下期內容會同封面完全相反
係洪東大發神威 盡破星宿絕學 打到老仙一棟都無

今期<火雲邪神>
邪神終於迫到老天尊要同佢one on one
不過鐵家唯一似樣d o既四郎從此要變傷殘人仕.......
五郎十年來竟然只係進步左四層天..........

邪神就黎突破到一間....
遲下群英同邪神打 如果唔開主角威能黎o既話
以群英而家o既功力 睇怕邪神連毛都唔會甩一條.....

龍虎門不愧係第一邪派
行事越黎越卑鄙 毫無誠信可言
洪東一定無事 只要小龍走去打老仙兩下 老仙咪又係要放手
最多都係比老仙吸一 兩成功力

下期封面 邪神唔知略解換番套舊衫
不過就重帶住個極道羅剎面具

引用:
原帖由 小小力 於 2007-9-27 17:39 發表

龍虎門終於現形!!卑鄙到呢...最後可以殺埋人質話替天行道!!

洪東打中老仙六招,但老仙又有幾傷姐??
都唔及當日被小龍同黑龍打咁傷...老仙驚到呢...

睇龍虎門真係睇 ...
優化計劃....最應該優化o既係龍虎門班友o既性格!

洪東連續出降龍掌o個part 幾好睇 一氣呵成 唔錯
可惜唔知點解老仙好似無咩事
又或者只係死撐 其實內傷已經好嚴重
留番黎下期比群英執雞~

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-9-27 18:02 發表
今期老黃係唔係爆左劇情出黎..?
係~下期龍虎群英中高壓電陷阱 邪神會飛仙

邪神d功力係咁跌.....
跌跌下話唔埋會跌番落白級......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。