推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-9-27 10:53 PM 發表

就讓小龍下面碌棍隔空出"棍氣",到時雙掌同棍同時出隔空氣,就算無敵都唔知擋得邊樣。。。
因為成蟲同玉郎都成日練下面碌棍隔空出"棍液".......可能安排有新高手用此招式!
The Flying Finn

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-28 03:00 PM 發表
今期透過白就同瘋妖過招,了解左白就 d 武功路數,同埋去到咩野 level。

白就功力大致上同瘋妖不相伯仲,即係話白就係勁過夜梟o既易筋經藍級,而且輕功仲要係同飛妖差唔多,的確幾犀利。

佢最恐怖o既絕招就 ...
紿終忍者功力冇咁勁! 不過有腦同出手夠狼! 蚩尤出番,好開心! 希望老王可以安排一個金羅漢級數高手比佢K.O.!!

而家龍記根本毫無劇力可言, 無聊及弱智的故事根本吸引唔到新讀者,只係不停出番D經典人物吊住我地呢D舊讀者!

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-29 07:11 PM 發表

下期好似又話出蜂皇同蠍皇.
而家好似隔幾期就出個新人.
但後舊人就好似都唔放左去邊
小虎同黑龍應該仲係主角掛?
佢地好似都好耐冇出場o拉喎?
我覺得班編劇如果想故事做得吸引的話.
真係 ...
而家老王根本唔捨得比D人死! 故事好亂班編劇又眼高手抵!

引用:
原帖由 choithompson365 於 2006-9-29 11:51 PM 發表

佢諗的故仔真係超正,我係由新出嗰隻old龍虎門先睇到點解龍虎門可以成為經典。
由王小虎同石黑龍打死火雲邪神,去到Thailand,人物的情感、故事的張力描寫得好好,我最深刻的是四小將突然去到Thailand幫 ...
仲有佢畫嘅拳拳到肉,腳腳到肺.......要到到蚩尤,老天尊級數至偶然有一兩下隔空拳勁......邊會好似而家咁個個識波動WOR!!!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-2 10:53 PM 發表

老黃其實應該要後悔咁早就整死王海蛟.

老黃大可以安排佢繼續同群英週旋, 另一方面亦可以俾佢發揮一個以邪制邪o既作用. 例如可以俾王海蛟獨闖白蓮教, 然後由王伏虎, 劍魔, 或者四大聖老是但一個出去同佢惡 ...
其實果時以為王海蛟點都會同聖上或月聖使揪一次(因為月聖使一直在旁觀戰).......如果月聖當時出手,戰果就合理好多! 另外, 龍虎蛋散可以係老邪屋企全身而退一樣係咁唔合理

今期邪神同蚩尤踩上星宿島.........究竟青元老識唔識功夫架? 對住七王都咁面口架? 今期有樣野講得好好--就係老天尊話東方無敵心智幼稚........老王咪一樣!!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-5 04:15 PM 發表
今期無乜武打場面,但文戲方面都 okay,算係可以收貨。

以下劇情令人安慰:

1, 老邪神終於醒返。
2, 黑龍同四龍元帥惺惺相惜,黑龍暫時肯定無生命危險,可能遲 d 仲會有著數 (純粹覺得係)。
3, 蚩尤有戲份 ...
係呀! 蚩尤出手真係好興奮; 老王係預告話仲話蚩尤會同老仙揪......超期待!!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-5 05:12 PM 發表

論功力,蚩尤仲勁過金羅漢,應該大約等於王海蛟級數,同星宿老仙打係絕對唔成問題。

但果條老仙陰濕又衰格,肯定會出好多毒辣招數,真係替蚩尤擔心呀。
真係要睇功力Setting! 不過老仙成日用毒咁Cheap........蚩尤起碼要用三十三層元至頂得住!!

舊著黑級真係----------邪神落難,局住要比蠍王Dap!!

番睇今期,老邪同老天尊咁Friend......如果老邪好番,兩老聯手再上白蓮..........原則上可以剷平無敵!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-6 12:56 AM 發表
今期講到蚩尤好似邪神條o靚(書中蠍王都係咁講)...真係有d嬲
同埋今期講到7師弟好似好勁...希望唔會雷聲大...雨點小啦
另..後尾講星宿老仙好似會同蚩尤打.............會唔會好似以前咁.. ...
應該又係打左幾格後邪神用黑級趕到!
其實而家羅剎教得番白鷲同同華九公.....點解白蓮同龍虎門唔進攻?? 難道老王終於醒覺, 而家邪神同蚩尤至係主角??

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-6 05:11 PM 發表

打兩招,之後話平手,又一期......
應該仲會隔空出波動! 蚩尤吸九天之氣..........又一期!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-6 06:58 PM 發表

應該係3個月之後~~~~
e+應該係打完7師弟後~~~~再打多2~3個先去到老仙.......
e+既新龍...快既都應該3個月打到既...但係要睇下黑龍o個邊要拖幾耐..金鵬又唔知會唔會出黎拖下..又白連同金鑼柚.......有d驚要打半 ...
好想睇金鑼柚同蚩尤隻Dup......兩個都係Power type, 加埋蚩尤咁大份,咁重! (第十關X2對三十三層天X2)
或者邪神親自出手,等金鑼柚惡人自有惡人磨! 因為根據天子峰戰績, 龍虎三皇加風雷都最多同第十關X2打平手!

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-6 07:44 PM 發表

最想睇邪神一指插入金羅漢肛門,先破佢罩門
然後再伸手入去抽腸.(好似天帝打金鐘傳人咁)
咁就叫精彩勒.
可惜今時今日的龍虎門,應該絕對睇唔到依D咁震盪O既場面....
以前D街覇漫畫嘅打鬥仲好睇過而家龍虎門果D.........

引用:
原帖由 tangoho 於 2006-10-7 12:36 AM 發表

其實我覺得黃玉郎如果想龍虎門食過世...都唔使咁樣拖書ar
佢將舊著人物重出後都至少二十年..佢都七十歲啦
唔係想死個日都完唔到龍虎門掛..
我近排買復刻中華英雄睇, 只係覺得點解二十年前嘅畫功都可以靚過而家龍記咁多.......真係有冇heart嘅問題!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-7 02:19 PM 發表
好似連續幾期冇出小貓,難道慾郎想好似韋陀一樣,一雪就雪一年半載?
係的話,真是好消息,升書有望!!!
好野!! 見到小貓就憎, 最好而家邪神同蚩尤做主角!

可能因為我地成日讚舊作, 老王就抄舊作最尾期劇情 -- 羅剎又係同元始結盟,之後打真龍! 而家真龍已經出左!!

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-10 03:30 PM 發表
既然通天教有野心消滅羅剎教,白骨當日倒不如殺掉老邪神,等聖上食左這隻死貓,火雲邪神知道老豆死左,唔駛投鼠忌器,總動員消滅白蓮教,通天教樂得隔岸觀火,漁人得利,是否更有著數呢?
老王冇咁高智慧!

邪神舊作唯一一次同聖上交手!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-12 07:34 PM 發表

嘩!0甘多人,如果以羅白大戰進度來講,有可以拖4-5年咯!!!
慾郎又可以坤多D讀者D錢咯!!!
,

我还在大陆,没有得看!

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-14 12:51 PM 發表
例如:
1當日媚娘知道銀聖老是聖上假扮,東方無敵起了殺機,為何最後手下留情無殺到媚娘?
2通天教百年大典半年後舉行,但澳門之戰、日本擂台戰、白蓮風雲,不經不覺已經過了半年,難通大典爛尾收場?
3果時劇情講通天 ...
我依舊作答兩點:
7.東方凌宵為何與陳奪反目? 東方凌宵系上次五大世家大戰輸比陳奪!
8.南宮一指為何非殺西門不可? 因為西門係南宮一指老婆嘅情人!

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-10-16 12:42 PM 發表
我諗而家龍虎門同以前真係冇得比. 起碼冇左新鮮感.

當時石黑龍練金鐘罩, 大家會估他是不是三皇中最勁的.

白蓮聖上出場時, 也有等很多期才知他的樣貌.

大家會猜九陽五絕第一絕是否九陽神腿.

小虎殘廢, ...
因為而家連青天都識出波動拳!!

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-10-17 12:02 AM 發表

都唔係既, 如果肉狼跟舊著走, 舊著中已經肯定有終極十陽呢回事, 所以聖上都有機會練上去, 真龍練得成既機會再大D, 而且重有一招雙陽霹靂未出過!
反而易筋經係舊著中真係無咩突破, 例如光頭星用黑級浮屠都過唔 ...
黑級浮屠+無相神功應該可以提升邪神實力!!

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-10-17 04:40 PM 發表
又有d無聊人send信比我
真係...
我都中!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。