推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

今期金羅漢真係打到超哂班
硬食一嘢〝佛動山河〞、〝迎佛西天〞都撐得住有餘,完全將《金鐘罩》的威力發揮得淋漓盡致
血魔雖然瓜柴,但都死得幾樣衰吓,俾白鷲的無形刀偷雞得米...有冇搞錯,好似琴僧所講何必多此一舉
音樂無界限

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-8-12 17:26 發表
其實,玉郎有冇講過,現在呢個已經是「惡佛會」?
好似冇
音樂無界限

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-8-15 22:16 發表

鐵五郎係舊著岩岩出場都有強者氣勢
反而宜家..比我感覺只係敗家仔一個
講開鐵家5傑...鐵三郎唔係捉左翻江蛟架咩?
點解提都冇提過
翻江蛟唔係俾泰國警方捉咗咩
音樂無界限

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-8-15 23:27 發表

咁可能係小弟記錯
不過鐵三郎好似好睇好翻江蛟
話翻江蛟有潛質嘛
音樂無界限

引用:
原帖由 joelcs 於 2007-8-15 23:54 發表
剛看罷今期新龍、、金羅漢輸了,遭天彿掌硬生生轟爆.....不過唔死得即走頭(返家練11關喎)
羅殺女都是練長生缺的......
風雷為報仇....學邪拳魔王一樣,逆練冰火7重天..........
咁怏出咗新的一期
淩晨12點出書
音樂無界限

老黃咁樣將易筋黑級分Level...
咁風雷的冰火七重天又會唔會分烈火七重天、寒冰七重天
韋陀的九霄真經第九章又會唔會分天、地、人三級
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-5 14:25 發表

福龍唔記得左
可能福龍一直到冇睇過佢老細本書就真
音樂無界限

引用:
原帖由 王風雷 於 2007-9-9 02:17 發表
點解家陣要叫老祖宗做天下無敵?好鬼怪同唔多好聽
仲有佢係咪反老還童????
最尾幾格睇落似返老還童
我估邪神應該上到易筋高階的,但可能係有時限限制囉

今期龍虎門,青元老向白鷺問邪神的近況,白鷺就回答:『良好。』
〝良好〞哩個詞語真係可圈可點,可以話邪神自通天百年大典後受嚴重內傷,需要休養;又可以話邪神自通天百年大典後閉關,潛修武功

小弟尋日買咗本《龍虎門珍藏本》,封面標題〝東海三仙〞,咁啱睇到風雷為救小虎、黑龍,被假真弓殺死;飛仙、老仙聯手打刀仙,精彩
音樂無界限

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-9-13 15:43 發表
哎,見到今期阿柴 d 表現,真係好鬼失望。

佢都已經唔係成日有機會表演架啦,咁耐無出,一出就被個二流低手蛇王吸左兩關功力去,得番 6 關,真係俾佢激死。

石鐵都係危危乎,希望老仙唔好吸晒佢 d 功 ...
老祖宗兄,我覺得今期阿柴的表現都算OK喎,講真阿柴思想咁單純,俾距踩吓屎撞吓板從中吸取經驗都好,咁下次打親D古惑仔都唔駛吓吓替距擔心嘛。而且今次距自己闖咗禍都係自己救返自己,唔駛等群英救距都算唔錯喇
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-9-16 19:00 發表

小龍三人跟阿柴他們一起嗎???
yes
老仙戰線果邊有:
小龍、小鷹、飛妖、白仇、阿柴、石鐵、林谷......
斷估應該仲有甲賀真弓 & 果班甲賀忍者掛
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-17 23:48 發表
响另一個討論區揾到,好搞笑,所以想同各位分享一下

玉郎郵箱

玉郎哥哥,

我已經閱讀了龍虎門很久 .  現在很想讚美新著龍虎門 .  我覺得虎少帥的外號很 MAN 很有型!!!  我很喜歡 ...
睇到哩句『我覺得虎少帥的外號很 MAN 很有型!!!  』已經知係台灣仔手筆
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-9-18 22:18 發表

邊個咁大整古?台灣仔分分鐘會被佢老細炒魷喎
話之距啦
音樂無界限

哈哈,終於到第5000個留言,恭喜恭喜,長做長有
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-9-21 23:34 發表

條台灣傻仔真好眼
第5000個留言俾你快一步霸咗添
講笑講笑,希望大哥唔好嬲
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-9-21 23:38 發表

係喎,我係第5000個喎,點樣黎賀賀佢呢?
你話事啦
音樂無界限

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-9-22 01:22 發表
韋哥會晤會有事咧?我就話唔會喇﹐佢平時份人表現都好醒下。要破個凸頭仔o既wire神功其實唔難﹐因為條wire只可以承受拉力﹐如果韋哥唔使勁抗拉兼扑埋凸頭仔道炳佢一獲咁條wire就會失去作用喇。當然﹐個篇劇可以係呢 ...
其實拉近同伊賀森的距離咪得囉
音樂無界限

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-9-23 11:13 發表
王伏虎救韋陀, 一野大陽劍打斷伊賀森隻手.
唔好掛?!
如果係咁韋陀又變咗廢物咁,次次有危險就等人救,咁距谷上九霄九章嚟做乜?
如果今次韋陀好似上期阿柴咁自救就好咯
音樂無界限

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-9-28 12:50 發表
洪東應該無事,事關佢個超級高手徒弟王小龍家陣好得閒咁企正正响隔離睇熱鬧,以龍哥不拘泥於所謂江湖道義嘅性格同佢對佢師父嘅緊張程度,如果洪東真係有險我諗小龍會不顧一切出手打瓜星宿老怪, ...
我估洪東可能會以打狗棒法的法門套落降龍掌嚟自救,以打狗棒法的四両撥千斤法門解決吸功大法,再以降龍掌打落老仙丹田度破距真氣
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-10-3 17:18 發表

呢劑完全老作。

原著中,醉娃本來單戀王無忌,但神女有心,襄王無夢,到後來移戀赤飛。到無忌自盡時,醉娃仲生勾勾...
都話福龍係冇睇過距老細D書啦
音樂無界限

仲未出新龍呀,個相熟報販話係印刷果part出咗問題,好似話果幾部印刷機壞咗

相關搜索目錄: 印刷
音樂無界限

引用:
原帖由 天魔 於 2007-10-4 22:20 發表
轉貼自另一討論區的.....
今期洪東要自廢一臂至甩到身, 都叫有交代啦唔會冇穿冇爛.
不過佢地再一次發揮邪派角色風範, 有傷即走, 留d冇傷繼續攻, 你睇幾有義氣呀

韋陀就中左鬼眼天姬既迷心術, 倒轉槍頭打自己 ...
唔係掛,我行渾幾檔距地都話未出 (當時身在旺角銀行中心附近)

相關搜索目錄: 銀行
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-10-5 00:51 發表

王小龍自少個老豆就跟二奶一齊,只好同老媽相依為命,偏偏老媽唔忿個老公無良心,鬱鬱而終。在沒有父母管教同愛護既環境長大,小龍好自然就走上岐路,不過同一般不良少年有點不一樣,佢對老豆二奶心懷怨懟,在 ...
王小龍傳雖然話係龍虎門前傳啫,但可能係講小龍獨自遠走果陣,喺秘穴同厲貞之間的母子情,又穿插吓小龍細個果陣同距阿媽D辛酸嘢......跟住可能又喺厲貞口中又講吓厲貞一家俾東方無敵滅門的前因及經過...從而令小龍加深對白蓮教的敵意掛...
狂人覺得如果王小龍傳唔講哩D嘢,真係唔知講乜 lu...斷估唔係講小龍D溝女秘史掛

本帖最近評分記錄
  • a1771550 體力 +10 原創內容 : 很有創意啊!!! 2007-10-6 00:44
  • a1771550 威望 +10 原創內容 : 很有創意啊!!! 2007-10-6 00:44
音樂無界限

左下角果個係咪白仇嚟架,點解會盲咗隻眼

音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-10-7 16:20 發表

白仇集右眼係當時無幾耐之前同王風雷(個陣仲係好屎)聯手打逍遙仙(武當三仙既老二,俾白鷲編收做其手下)時,俾逍遙仙用"飛(?)辮奪目"整盲既。
個逍遙仙係咪好勁架?
音樂無界限

引用:
原帖由 天魔 於 2007-10-7 22:24 發表
佢後來同王小龍隻抽,比小龍KO左!咁你話佢算唔算勁??

狂人仲以為有個『仙』字就好勁添
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。