推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

50 12
發新話題

四大名捕討論區

報到,以前叫劍皇,但個名比人用左....頂....用新名,但pic 冇變~

殷承風就咁就死左,唉....
四大世家,死既死,傷既傷,之前出場全威係勢,而家四個高手都冇哂.....

又一問,有冇人可以列出唐門八十一絕藝係邊d???
成日講,但數來數去都冇咁多

我十分鐘意唐不阿,希望佢唔好死啦....

and,有冇人知元陰無限係咩黎?

um....不如我自己試下先啦,我記得少少既,有漏既請各位高手補充

唐門八十一絕技﹕
1.赤日藍月爪
2.陰陽轟雷手
3.純陽無極功
4.烽火烈拳
5.大路蠻拳
6.諸邪鐮刀
7.乾坤劍甲
8.唐屍三百手
9.紫焰七煞
10.玲瓏刀法
11.天威聖劍
12.混沌天衣
13.神火道
14.癲狂奇功
15.逆天霸腿
16.千幻劍法
17.無言一刀
18.三才陣法
19.九鼎功
20.涅盤劫指
21.飛刀絕技
22.絕情訣
23.淒凌指
24.雷磷霸腿

唐門四絕器同阿鼻道都唔計,就記得咁多,有d諗唔起個名

一掌彈唔算,唔知唐千張係邊學返黎
大限神功係元老王自創,都唔算~

引用:
原帖由 my709394 於 2006-11-26 11:43 PM 發表

易容術/鍛骨術...應該係專業間諜有的技術吧...失魂刀法係習家莊的家傳刀法啊...雖然這代唐失驚用得最出色,但他係「搶學」吧...
已加入雷磷霸腿
謝謝~

四劍一齊就夠功力同博父打平手,而家得兩個.....已經個個咩咩承相應該勁過博父,睇下佢又點編到佢兩個唔死.....上次不阿唔死既劇情已經好不知所謂

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-10 01:46 AM 發表

不阿未死既劇情如何不知所謂呢?願聞其詳。
我講,但有咩唔滿意,唔好係咁插我呀下。
其實我係好好好好好鐘意不阿呢個角色,前排編劇個條友話有人會死,睇到雙絳拉不阿跳崖個刻,我好有衝動唔再買呢本書(好似神兵入面,燕王第一次死個陣咁....)。
我當時諗,雖然佢絕情訣上到最高功力,見哂底,但佢一個咁好既角色,唐敗都唔死幾時到佢.....
點知玩下手第二期佢就唔駛死.....但個原因竟然係無情無愛既唐不阿,為左愛,講左一個有關愛情既大話!!!!而問題係,個一刻唐雙逢好似武功升左level咁,唔好唔記得,佢重傷ga wor....
我知,一段咁既劇情好能夠表現出不阿人物既人性,令到佢唔再係紙上公仔,但係劇情咁亂黎.....no way 啦!!!
而且佢唔死,唐妞一樣比人捉左....咁死唔死又有咩關係呢?

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-13 09:49 AM 發表

唐刃真正目的...
我相信會帶落下一個故事先再講喇...
但我想知,咩野係元陰無限???係唔係似多圖種武功咁,用生命換功力?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-14 09:04 發表
今期,我相信唐十五已經係強弩之末!! 就算企番起身都打唔過唐刃!!
未必,佢仲有一隻指套
而且,你唔好唔記得,唐門八十一技,十五佢熟到爛,除非唐刃用其他武功啦,唔係十五根本唔驚佢,就好似冰冰對明皇時一樣。
AND,十五呢個角色咁重要,邊得咁快死,係死都死唐刃啦,佢冇哂寫落去0既價值•

點解我會收到粗口pm.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:03 發表

又係恰好路過??
如果係計劃好,點解唔o係唐刃在船上出現之前救走唐十五???
又玩人識鑽地,同之前十三元兇有咩分別呀.....
仲有,唔好比我估中,呢班異人係金國人,即係元顏決個阿哥d馬仔.....又玩金國呢d舊idea....shit!!!

haha,比我估中啦,個班人係金國人,玩哂神射騎馬,仲唔係?haha
照我睇,個三個人真打未必夠凋不敗唐刃黎,佢地不過佔左先機,而且一直靠快......打中都唔痛個種....

有種唔好比我再估中,諸葛先生比人rape走,都係為深入敵陣,冇傷扮有傷個種。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-28 08:20 發表

深入敵陣,咁老土?? D金國人咁底能??不過唔緊要喇..D冇名既手下都咁打得,怕乜呢??
從來都唔覺得元顏一族聰明,係就唔駛比人滅啦.....
仲有,d手下都係得個快字,打唔打得仲未知~
尋日諗起,個陣唐門一戰,唐門有個人輕功都超好,又係識飛咁ga,後尾比藍元山殺左....唔記得叫咩名啦
所以都唔明白佢兩個見到飛天咁驚做咩....好似未讀過唐門八十一絕藝咁....

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-6 02:12 發表

個位做使者既老人家好似叫"唐白首"。
就係佢啦!!!唔該哂!!!

十一翼???我仲未睇201期tim......

不過點都好啦,如果真係咁勁,咁之前九兵衛做咩仲要帶出黎獻醜???

十一翼個個都有多圖level 掛....

終於睇左呢期
十個人,講真,真係唔夠諸葛先生打,唔係銅面人出手,再加上佢中毒,個十個人死梗
當初完顏決都差d死係苦難掌手下,佢十個算咩數
但唯一可以講,真係個個都有多圖level
咁九兵衛真係食蕉....

都話左ga啦,十一翼最多係多圖level,個個都得個快字,再唔係就奇奇怪怪l
阿三最勁,都唔夠完顏決打,睇黎神侯都係中毒先會咁
我反而有兩個問題
第一,十一翼有人識用毒,咁唐門用毒個班又死哂,而家想點ar.....
第二,唐門一役出動好多掌門級人物,而家反面得幾個小幫會頭目,咁十一翼勁極有限,係唔係咁計先...

唔好啦,tvb次次都搞到人地d小說唔知似咩....上次大唐雙龍已經......

講返今期,劇情都比我估到哂
唯一唔明係下期標題
"沒用的瘋迷",到底可以點拆,拆到佢0既意思變成好勁呢....

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 15:35 發表

呢句野好似之前「唐不阿奴」兄講過喎!!
http://forum.timway.com/f/thread-403-1-1.html
haha,難得你記得wo

and樓上個位,你抄我post,咩野居心呢.....

睇左今期,我都怕杜比一走,劇力會下降,你知啦,名捕賣開劇力同合理性ga ma~~一陣又走d吹水七日鮮出黎,我一定cut書

仲有,我覺得布條仔唔會死
冷血似係扮中招,佢把劍,應該用內力逼彎左,扮穿過。

引用:
原帖由 8366 於 2007-6-6 11:08 發表
唔知各位覺唔覺得瘋迷好似以前龍虎門嘅瘋妖同醉拳嘅腦魔呢
話哂如意七轉都威過一排,腦魔造就左老祖宗出黎
但瘋迷就冇咩表現lor......

講返今期
終於肯介紹下十一翼其他人。雖然,好想睇鐵手大戰阿拳,但希望唔好劇情要走到呢一步,因為太公式。我情願睇唐刃打阿拳,一面倒,會好睇好多。
地藏,睇怕打起黎都唔係咩高手,零期望。

and,而家咁計,唐十五依舊係最好打個個.....八倍功力,阿三、神候、元顏決、唐不敗都要死。我而家最想睇大觀園個五個元老點死.....

下期神候會金帝,我估神候會同佢玩一場遊戲,用佢自己條命黎玩0既一個game。

恭喜恭喜!!!!
祝力兄有心有力.....hehe

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-20 09:38 發表
今期,唔明點解無情話只要佢地唔急,敵人就會自己送上門??敵人捉公主同小珍既目的到,就係係中原群雄自投羅網,讓大宋同西夏決裂。如果佢地心急,不如一早叫十一翼直接攻擊四大喇!!....
但,十一翼又真係中計喎, ...
三個打三百幾個ok ga,話哂佢三個係頂尖人物,而六分半堂除左低首神龍同雷損,真係幾廢ga。

講返今期,我估阿三可能係最好打,佢為左比面阿骨打同完顏決,先扮第三....而來者亦未必係阿三,可能係十一翼中的易容高手,目的係一試四大的虛實。

我就唔睇好五大聖王,佢地前身係元老,但如果元老王已經係最勁,佢五個真係冇咩睇頭.....仲有,如果唐十五早到一步,佢五個死識都未定.....如果唐十五未到,呢幾個人槍口一致,都或者可以同唐十五打下0既

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-27 12:23 發表
今期,神候同金帝既文鬥真係好兒戲。大家吹下水咁就話分出勝負。

五大聖王現身,但睇個樣好打極有限,...
三聖王對唐刃,計純陽無極功可能三聖王高D!!但唐刃既陰陽交泰應該技高一籌。
蘇夢枕對二聖王,傷癆敗壞訣 ...
但唐門出埋呢幾個老野,真係死哂ga啦....咁大個門派,咁就玩完
但我記得唐十五師傅係唐千張
而家唐瀟雨又走個師傅出黎......
唔知唐千張勁定唐如來勁呢

但如來個樣咁神聖,功力唔知高唔高(同大限神功差不多掛)
話唔定對周身邪氣0既唐敗有影響,黎一期「如來降惡鬼」~~haha

and,好心唔好鬼打鬼啦,加埋都唔知夠唔夠唐十五打,仲要先打到五勞七傷

遊行完返黎
用左半日時間,終於搞左呢個lsit出黎﹕

唐門

門主

唐十五﹕暗器、殺器、劍器、逆殺器、1一掌禪

左右密使

唐白首﹕2魅影迷身、3飛星矢

唐千張﹕4無相禪通、一掌禪、5騰雲禦風身法

元老及聖王

元老王﹕大限神功、6歸空印

唐如來﹕

唐傷﹕7傷勞病壞訣、劍器

唐沖﹕8純陽無極功、9霹靂雷霆轟

唐低首﹕10煙雨迷離掌

唐福﹕11死魂鬥氣

唐門九金剛

唐雷﹕12陰陽轟雷手

血雨殺團﹕-------

唐雙縫﹕13天心神眼

唐鐘情﹕14招魂眼

唐顛三﹕15癲狂奇功

唐倒四﹕16逆天霸腿

唐恨晚﹕-------

唐門七煞

唐失驚﹕失魂刀法、17奇門陣法

唐炒﹕18紫焰七勢、19光榮之箭

唐尢尢﹕20無的放矢、21水雲袖

唐無相﹕鍛骨術,裂魔霹靂手、22雷麟霸腿

唐媚﹕23驚艷花槍

唐屍﹕24三百手

唐三葬兄弟﹕-------

唐門知客

唐歡﹕輕功高絕

唐迎﹕內功一流

唐門四鬼

唐魅﹕暗殺專家

唐魕﹕暗殺專家

唐魑﹕暗殺專家

唐魎﹕暗殺專家

唐門四舵

東舵唐蠻﹕純陽無極功、25大路蠻拳

唐橫行﹕26橫誅刀法

唐無忌﹕27無妄之竹

南舵唐霹靂﹕28神火道、29掌心雷

南舵七殺守﹕-------

霹靂四團火﹕-------

北舵唐不甩﹕30混沌天衣

前西舵唐妞﹕31玲瓏刀法

新西舵唐明皇﹕32天威聖劍

紫骨承相﹕33紫焰毒爪

辣手血侯﹕34敗血指

唐豹﹕35雷豹蝕心斧

唐鷹﹕36狂鷹七煞爪

烽火連天

唐刃﹕純陽無極功、37烽火烈拳、38元陰無限訣

唐球大﹕39霹靂金剛勁

驚魂殿

唐瀟雨﹕阿鼻道、離魂掌、寂滅腿、九幽爪、修羅指、阿鼻冥嶽身

唐門一團和氣﹕40奇門殺陣

唐千虹﹕41千虹變劍法

唐萬紙﹕42紙上彈兵

唐一言﹕43無意一刀

唐九鼎﹕44碎魂九鼎、45泥鰍身法、46泥鰍禦勁法

唐三元及第﹕47大批命陣法

雪廠

唐冰冰﹕48赤日藍月爪

唐十二指長﹕49乾坤劍甲

神眼天鷹﹕-----

唐丹鳳﹕赤日藍月爪

唐如柳﹕赤日藍月爪

十二金粉﹕50蝕骨銷魂劍陣

碧磷福地

唐毒﹕51毒元碧箭、52毒髑真經、53魔陀劫指、54涅盤毒手印

唐蟲﹕55毒蟒殺鞭、56喪門蛆

唐黴﹕57討活七式、58骯髒腿

唐爛﹕59化血手

唐濁﹕60靈犀七打、61絕魂毒韻

半死人部隊﹕-------

奪魄宮

唐不阿﹕62悽淩指、63絕情訣

唐東斜﹕64諸邪鐮刀

唐西獨﹕65無雙鐮刀

原來唐門八十一藝,到而家都係出左六十幾藝

50 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。