推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

四大名捕討論區

四大名捕討論區

搬左屋,希望大家繼續支持!!

報到!!

但我以前叫"海虎"..........

新登記後就....

力哥:請問可以改名嗎?小弟也是一名漫畫迷,亦有每期都買"四大名捕"............

其實最早接觸四大名捕是在"刀劍笑"

除了:"無情"沒有改變外 , 其他師兄弟都年青及靚仔左

引用:
原帖由 lainick88 於 2006-8-15 02:05 AM 發表
報到!!

但我以前叫"海虎"..........

新登記後就....

力哥:請問可以改名嗎?小弟也是一名漫畫迷,亦有每期都買"四大名捕"............

其實最早接觸四大名 ...
改名? 你既意思係你改名?我改名?定四大名捕改名?

多謝支持!!

睇完今期,當唐十五集中火力於總部,
原來無情要先收回南西北三大家!!

唐十五嘆息為了天下一唐,連自己心愛既女人都毀左,..
睇黎,豔兒真係會係唐十五既弱點!!

唐十五好似好驚唐敗咁,點解呢??

蘇夢枕帶領金風細雨樓精英進攻唐門總部..
蘇夢枕決戰唐刃...要睇睇唐刃既真正實力!!

今期真係...兩姊弟忽然智力倒退...!!
另外引所有人黎總部然後一獲熟已經唔係第一次...
話佢地聰明....我覺得...勉強D!!

報到,以前叫劍皇,但個名比人用左....頂....用新名,但pic 冇變~

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-8-16 07:51 PM 發表
報到,以前叫劍皇,但個名比人用左....頂....用新名,但pic 冇變~
歡迎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

最愛唐十五

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-16 09:05 AM 發表
今期真係...兩姊弟忽然智力倒退...!!
另外引所有人黎總部然後一獲熟已經唔係第一次...
話佢地聰明....我覺得...勉強D!!
如你(或陳某內的龐統.)所說~
計謀之始 是要讓敵人知道你的下一步,然後 小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是 讓敵人知道你的第二步,更高明的是 讓敵人知道你的第三步...
如張飛已經玩到第十七步的時候,這次事件頂多都係第四五步的事,以那兩姊弟以往的表演來講,完全可以話不知所謂的地步...
今期冰冰算係稍微回復正常了,個細佬依然係執迷不悟,唉...

唐刃真係越來越有問題了...
從今期他主動跳入煙幕內再靜一靜(唐刃以往打架都吵嚷不停.)來睇,我估情形係~送信...
第一個畫面內部情形~刃(遞出一封信細聲講.):俾你./枕(稍微一呆.):這...?
第二個畫面內部情形~刃:快繼續做你之前想做的事和你本來要講的話./枕(回神並意會.):...好!
第三個畫面就係唐刃被片兩刀及震出來的情形了...

四大名捕雖然不錯 ... 但似江湖書多過捉賊 ... 名捕?

今期,...
唐刃好似如果唔用絕招,多圖,鐵手,蘇夢枕佢冇個打得贏!!
但佢已經係唐門第二把交椅...
而且唐門集中兵力於總部,但都不能勝過金風細雨樓,
咁既實力,點統一中原??

下期唐十五先攻北城...
那裡主力係追命同白宇,相信係三城中實力最弱..

咁先似返D樣..無情又點對付呢?
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 my709394. 於 2006-8-23 12:55 AM 發表

唐刃真係越來越有問題了...
從今期他主動跳入煙幕內再靜一靜(唐刃以往打架都吵嚷不停.)來睇,我估情形係~送信...
第一個畫面內部情形~刃(遞出一封信細聲講.):俾你./枕(稍微一呆.):這...?
第二個畫面內部情形~刃:快繼續做你之前想做的事和你本來要講的話./枕(回神並意會.):...好!
第三個畫面就係唐刃被片兩刀及震出來的情形了...
但點睇唐刃都唔似正義一方既無間道!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-24 11:18 發表

但點睇唐刃都唔似正義一方既無間道!!
反派的敵人亦唔等於係正派啊...

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-24 10:58 PM 發表

反派的敵人亦唔等於係正派啊...
明!! 但我既意思係佢唔會搵正派合作!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-25 10:10 發表
明!! 但我既意思係佢唔會搵正派合作!!
第一~作為一個想反自己阿頭的人,就算對自己實力有幾自信,始終籌碼越多越好吧...唐刃有幾多籌碼?目前來講~冰冰一定唔係,笑他霹靂抵死應該唔會係,表裡不一的明蝗不要也罷,得不甩一個必要時做肉盾的...往下的什麼指長什麼恨晚,比起之前幾個,功力僅屬大蕃薯級,作為唔大...跟著五元老確實值得估,如五元老確定有人背叛,咁好大機會唐刃係唐穩的仔,而他所謂秘密武器就係殺器了...
第二~蘇夢枕「正派」嗎?可能他唔會濫殺,但他始終係一個黑社會龍頭坐館吧...
第三~可能你會覺得和第二自相矛盾,但...可謂正可謂邪?

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-26 12:21 AM 發表

第一~作為一個想反自己阿頭的人,就算對自己實力有幾自信,始終籌碼越多越好吧...唐刃有幾多籌碼?目前來講~冰冰一定唔係,笑他霹靂抵死應該唔會係,表裡不一的明蝗不要也罷,得不甩一個必要時做肉盾的...往下的什麼指 ...
第二~蘇夢枕「正派」嗎?可能他唔會濫殺,但他始終係一個黑社會龍頭坐館吧...
第三~可能你會覺得和第二自相矛盾,但...可謂正可謂邪?
第一,我相信唐刃有合夥人,但未必係正派中人..或者係蔡京呢!! 又或者係未出場人物呢!!
第二,蘇夢枕...暫時正派!! 睇佢好似太過依賴自己既實力,唔似早有後著;
第三,暫時黎講,依付四大名捕既人算係正派中人,所以暫時八大刀王,九宮白虎都係!!

多多指教!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-26 09:03 發表

第一,我相信唐刃有合夥人,但未必係正派中人..或者係蔡京呢!! 又或者係未出場人物呢!!
第二,蘇夢枕...暫時正派!! 睇佢好似太過依賴自己既實力,唔似早有後著;
第三,暫時黎講,依付四大名捕既人算係正派中人,所以暫時八大刀王,九宮白虎都係!!
第一...外面就一定有了,我講唐門內部啊,得自己一個作反...咁他「聰明」極有限了...外面的~我估係妓寨那五個人,排第四都可以輕描淡寫瀉了唐十五的「兩倍界王拳」,實力不容睇小呢...
第二...大頭佛係唔係唐灑雨已經係問題了,加上他有什麼目的仍唔明朗...或者話~無論如何蘇夢枕的後著相信就係這個人了...
第三...我係話~為什麼主角就一定「正」?派就一定「邪」?好難定啊...舉例~康和楊過兩父子根本係同一類人(為自己心中的慾望就什麼世俗規條都懶理.),「正」「邪」?只係慾望的方向受唔受作者的「歡喜」吧...
不過講起八大刀王,九宮白虎...唐十五/唐冰冰都叫和蔡京「Friend」過,點會唔知有這十七兜友?而知道情況下再點講都冇理由唔收買其中三兩件吧?這應該第兩三步已經要做吧...希望真係有,唔計我對名捕扣分真係比這次唐十五「中計」的事件更甚呢...

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-15 06:04 AM 發表
唐十五好似好驚唐敗咁,點解呢??
唐敗搞基0架,你以爲唐十五唔驚被唐敗插C眼0架?
好似海虎II同神前3,哩個係男人最大的恥慾。
當年舊龍王小虎都差D被人插C眼,可惜唔成事,唔係0既話肯定拍爛手掌。
升書幅度肯定比“一本便秘”登人換衫相更勁。

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-27 06:49 PM 發表

第一...外面就一定有了,我講唐門內部啊,得自己一個作反...咁他「聰明」極有限了...外面的~我估係妓寨那五個人,排第四都可以輕描淡寫瀉了唐十五的「兩倍界王拳」,實力不容睇小呢...
第二...大頭佛係唔係唐灑雨已經係問題了,加上他有什麼目的仍唔明朗...或者話~無論如何蘇夢枕的後著相信就係這個人了...
第三...我係話~為什麼主角就一定「正」?派就一定「邪」?好難定啊...舉例~康和楊過兩父子根本係同一類人(為自己心中的慾望就什麼世俗規條都懶理.),「正」「邪」?只係慾望的方向受唔受作者的「歡喜」吧...
不過講起八大刀王,九宮白虎...唐十五/唐冰冰都叫和蔡京「Friend」過,點會唔知有這十七兜友?而知道情況下再點講都冇理由唔收買其中三兩件吧?這應該第兩三步已經要做吧...希望真係有,唔計我對名捕扣分真係比這次唐十五「中計」的事件更甚呢...
妓寨那五個人真係好強,咁,京城除金風細雨樓同六分半堂,o米仲有第三勢力,...?? 會唔會依付蔡京?唐門內部....因為冇咩交代過其他人,..或者如你所講都未定..

唐灑雨目的相信都係為報仇喇...蘇夢枕為壯大金風細雨樓同意作先鋒,唐灑雨即要削弱唐十五實力,各得其所!!

難為正邪定分邊-->為自己心中的慾望就什麼世俗規條都懶理!!
但懶理都唔係錯,最小冇傷害別人
這或者就係楊康和楊過既分別...

其實蔡京都係老狐狸,會唔會佢都有內應o係唐門!?
八大刀王,九宮白虎算係蔡京既精英分子,未必比表面Friend既唐十五知喎!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-8-27 08:03 PM 發表

唐敗搞基0架,你以爲唐十五唔驚被唐敗插C眼0架?
好似海虎II同神前3,哩個係男人最大的恥慾。
當年舊龍王小虎都差D被人插C眼,可惜唔成事,唔係0既話肯定拍爛手掌。: ...

無情今期型到爆呀~

四大而傢做到第幾期喇??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。