推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

26 12
發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2006-8-15 06:04 AM 發表
唐十五好似好驚唐敗咁,點解呢??
唐敗搞基0架,你以爲唐十五唔驚被唐敗插C眼0架?
好似海虎II同神前3,哩個係男人最大的恥慾。
當年舊龍王小虎都差D被人插C眼,可惜唔成事,唔係0既話肯定拍爛手掌。
升書幅度肯定比“一本便秘”登人換衫相更勁。

可能唐刃是唐十五其中一個死敵的後人。。。。

一直隱藏身份就是等機會報仇同避免殺身之禍。。。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-11 10:08 AM 發表
點解要冷血埋劍?? 因為唔想佢太依賴「暗魂」?
冷血既劍除左快,很,確,勁..還欠什麼?? 係唔係變化呢??
點解冷血越黎越快衝開穴道?....諗唔到喎..

點解呢??
那要看原著有冇呢段咯?
如果係玉記D編劇自己加,好明顯又在拖戯、搵苯七咯!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-18 08:53 AM 發表

欠內功就冇得速成喇喎!!
可能說劍姬的獨特點穴手法可以增加功力,所以冷血被劍姬點多幾次,
功力就遞升幾次,所以他的解穴時間越來越短。
這樣就可以令到冷血速成內功啦,這比起其他說食了什麽靈丹妙藥來增加功力更有新意。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-19 09:24 PM 發表
一鑊熟策略已經第三次喇!!
唐十五兩次(一次得,一次唔得),周白宇一次!
一鑊熟策略已經第三次喇!!
因爲:橋唔怕舊,最緊要受。
唐十五兩次(一次得,一次唔得),周白宇一次!
因爲:以彼之道,還施彼身。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-2 09:23 AM 發表

無情係應該勁過蘇夢枕喎!!
But蘇夢枕好似留力wo!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-9 11:50 AM 發表
編戲話想整死四大名捕其中一個主角喎,會係邊過呢?? 如果我估,我會估鐵手喎!!
老溫會批嗎?
如果整死四大名捕其中一個,仲叫咩四大名捕?
我估慾郎都唔敢。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-24 11:14 AM 發表

我都有感覺銀劍唔係真係死(我都希望佢唔死!)
and,唐十五都未出八倍界王拳,應該未死得既!!
我都覺得銀劍唔係真係死。
好似甄乘風同追名被至尊府個段,個個以爲甄乘風死硬,到宜傢咩又重未死?

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-3-27 07:15 發表

唐拾義?
who is 唐拾義?
賣增肥丸0個個咯!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-27 23:25 發表

我都係由第一期儲到而家,...可惜中間唔見左兩本
我冇乜點睇過小說,但淨睇漫畫四大,..真係好難喜歡殷乘風喎...
成日行行企企!!
我都有儲開,但係由第二部開始儲。
宜家想買返第一部,唔知D舊書店有冇呢?

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 my709394 於 2007-3-27 23:48 發表

說英雄誰是英雄內六分半堂唔受政府支持,這會唔會一種因素?

不過講落我唔太信南寨係他倆做...那九個和尚應該算二線蕃薯級,但死狀係一個凹印...即應該俾人一拳打死,電兄都應該知~狄飛驚用禽拿手或者 ...

分析得很獨到!
my709394兄看來是溫大俠的忠實Fans!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-16 08:46 發表

唐十五點解要打阿骨打??
唐十五殺0左阿骨打老豆,阿骨打遲早會搵唐十五報仇。
同元顏決一齊先下手也不是沒理由的!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-6-1 16:54 發表

我諗可惜既係四大名捕……好好一本書,質素愈來愈差。

當然,如果有起色,我會再買。
以劍橋來講,能Keep到一本“高水準”的“周刊”過200期已經是一個奇跡!
想當年劍橋D書,出到周刊的(如賭聖)質素差到。。。。
質素好的(如超神),就要出年刊。。。。
看來奇跡已經到盡頭,我們要做好心理準備Cut書。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-12 09:10 發表
因為要結婚,今日先睇呢期........
元顏決既目的,係唔係想調走十一翼,借神候殺金帝呢??
結婚?
恭喜曬!!!
祝你雙喜臨門!!!!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-12 12:01 發表

雙喜臨門??
Anyway, thanks!!
買一送一阿!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-7-3 00:32 發表
遊行完返黎
用左半日時間,終於搞左呢個lsit出黎﹕

唐門

門主

唐十五﹕暗器、殺器、劍器、逆殺器、1一掌禪

左右密使

唐白首﹕2魅影迷身、3飛星矢

唐千張﹕4無相禪通、一掌禪、5騰雲禦風身法
...

列得很詳細!

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-8-3 01:07 發表

我同意,D角色成日都死唔斷氣!好無癮!
但係原著的腳色有係點?
最好係跟返原著-------我希望。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-8-9 08:48 發表

睇黎都應該係咁發展囉,因為之後就算再出幾多正道高手,相信都會好容易咁死哂....!!
港漫定律:邊個埋主角堆都要死,但係主角的宿敵就長命百歲。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-8-21 13:45 發表
今期好睇番D,海一笑扮死,兩個細路貪勝不知輸黿〞p下差D冇命,好彩海一笑及時醒過來俾魚姬致命一擊。魚姬負傷從水路離開,海一笑用盡最後一口完成與無情鴭蚇捸A保兩個細路安全,最後同兩個細路結為兄弟後死去! ...
繼唐不柯后,海一笑成爲四劍童手下的另一冤魂。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-8-21 15:06 發表

細細個已經咁多戰績,四劍童會唔會係四大名捕第二代呢??
以四劍童德戰鬥方式,他們最適合玩無間道、做臥底。
同D賊扮Friend,到時癡邊個,死邊個。
久而久之,真的是天下無賊咯!

引用:
原帖由 國慶仔 於 2007-12-29 00:53 發表
故事話天地霸拳同飲恨魔經平分春秋,即元顏兄同第三差唔多
而唐十五之前同元顏兄打,有傷在身都係險輸(元顏兄雖然有最後3招未用,但故事話佢用第8式已經虛耗極大,估計唔可以連續用晒3招;而且唐十五都未除(戒指)
所 ...
元颜决以霸为主;诸葛大叔以柔同真气绵长为主;
硬碰硬,诸葛大叔输定;
但如果是以柔制刚,诸葛大叔有机会赢!

引用:
原帖由 skyED 於 2008-1-9 15:54 發表
其實睇完今期,覺得作者只係想魚姫呢個角色有血有肉d

但其實之前冇點特別交待佢同真中嘅感情,只係好趕咁到佢要死的一期草草交待,我覺得作者想d角色有感情d,唔應該只用一期去講佢的背景感受,魚 ...
可能在交代金帝的贱同奸诈呢!

引用:
原帖由 skyED 於 2008-2-29 00:51 發表
睇左咁耐名捕,依家先知諸葛先生全名叫諸葛正我
不是叫小花吗??????

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-26 01:16 發表

唔會掛,...咁都唔死我諗好多人cut書喎!!
我已经Cut咗书咯!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-29 22:18 發表
今期,D畫大到呢!唐十五同豔兒大頭一頁,追命冷血大頭又一頁,唐冰冰追命加唐妞大頭又一頁,金帝加唐冰冰大頭又兩頁,唐冰冰全身加金帝大頭又一頁!!仲有冇九兩菜?
唐冰冰真係救走左元顏決!
雖然話只係想佢 ...
唐妞不是已经攞饭盒啦咩?仲有的出?离鬼节仲有好耐啵!

26 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。