推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

四大名捕討論區

少林既和尚會唔會救左不柯呢?(書尾話不柯哀中有喜喎!)
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-11-25 07:14 PM 發表
um....不如我自己試下先啦,我記得少少既,有漏既請各位高手補充

唐門八十一絕技﹕
1.赤日藍月爪
2.陰陽轟雷手
3.純陽無極功
4.烽火烈拳
5.大路蠻拳
6.諸邪鐮刀
7.乾坤劍甲
8.唐屍三百手
9.紫焰七煞
...
唐門八十一絕技:天心神眼!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

無情又無情情分心,已經唔係第一次!!仲要次次都係重要關頭,搵佢做leader真係死得人!!

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-28 12:35 AM 發表

唐瀟雨應該會出場吧!
如果以唐瀟雨既實力最後出場,加上正邪雙方都元氣大傷,佢真係可以一統天下!!

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-29 08:02 AM 發表

無情都係人,有分心在所難免。以前係因為艷兒:面對唐十五而想到艷兒,不難理解;今次因為銀劍:無情跟四劍僮感情非比尋,是主僕,也是父子,是師徒,也是兄弟,銀劍的死令無情心緒不靈,感應是也!做領袖不是 ...
我當然明白領袖都是人,人就是不完美的理由!但每次都在關健時刻分心就大問題,要知道作為領袖在關健時刻作決定就是領袖的責任,如果每次大家信賴/依靠你既時間你都做唔到野,我會認為係呢個領袖承受唔到壓力喎!!

這相信就是領袖和普遍人既別!

另外,我都唔希望四大名捕似某漫畫,正派人物點都死唔去,但真係感覺銀劍唔會死喎!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2006-12-29 11:08 AM 發表
銀劍應該死...我覺得 ~
我最愛鐵手....下集可以同唐十五隻抽.....真係厲害 !!
其實鐵手呢個角色一向都好沈,又睇下今次有冇真真正正表演既機會!!不過我覺得鐵手點都打唔贏唐十五!!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2006-12-29 11:13 AM 發表
同埋我想知唐十五既"八倍界王拳"依個名....係唔係你地作呀 ???
另外...冷血係唔係今個故事都唔會出場呢 ??

艷兒好似short左....唔知可唔可以醫得返呢 ?
三個問題都答你唔到喎
不過我覺得冷血呢個故事會出場,但艷兒就可能醫唔返(或者呢個故事唔再講!!)

仲有周白宇戰唐明皇未講,唐冰冰死唔死得又未講!!

引用:
原帖由 chunchunchun 於 2007-1-3 10:22 AM 發表
冷血我諗打二集會俾人ko
我諗冷血可以令唐十五出八倍界王拳!!

書尾話追逐命都會有功力提升,咁.... 唐妞咪…

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-1-3 06:00 PM 發表
睇埋今期就真係仲覺得唔合理, 唐十五都知道唐門總壇瀨左野喇, 自己o既實力已經見晒底, 就算俾佢收拾晒眼前o既敵人, 但係對方後援有幾多, 真係未知之數, 人地打完你總壇就梗係即刻趕過o黎援手對付你喇, 唔通收工返 ...
唉...我都幾同意你既講法!!我一D都睇唔到佢兩個有幾醒....

今期,周白宇好似同唐明皇同歸於盡都做唔到,最後相信係唐妞被唐明皇殺死,追命提升功力殺死唐明皇。
咁,唐冰冰又點呢?

周白宇用血做冰封劍既最後殺著,似唔似電影「風雲」步驚雲既排雲掌既concept?

我估唐十五會「谷」死自己喎!!

睇完今期,我覺得唐明皇超勁,又一個打不死!!
我唔明,話每把劍有佢既特性,所以周白宇控制唔到「九五」,係佢失策!?
咁,點解唐明皇唔會控制唔到冰封劍??唐明皇有冇鍊過類似既武功!! 點解唐明皇隻手唔會變雪條??唐明皇取冰封劍又唔叫失策,唔通佢一早知道冰封劍係一把冇性格既劍??

追命:
死,總勝過雖生尤死!
得之,我幸;失之,我命…如此而已..
既然是命中注定,為何仍要為此而痛?
痛得要命,痛不欲生
忘了忘不了, 痛極仍是痛,不幸強說幸,欺人苦自欺….. 追逝

睇完今期,故事上好似無乜好同大家討論(近來故事都比較悶同有 拖既感覺),反而想講下唐冰冰呢個角色。書中講既唐冰冰足智多 謀,係唐門既軍師,武功高強,相信不下於唐不阿。但在整個故事 中都有欠發揮,智謀方面,請問有邊樣令你覺得佢好聰明呢?話佢係唐門既軍師,但其實所有計劃都係唐十五自己諗出黎。叫佢守總部 又守唔住,仲係乜都冇做o個隻。武功方面,佢除左用赤日藍月爪代 唐十五併過蘇夢枕一野之外,基本上係冇出過手。大爆炸之後, 講佢已經幾近武功盡失,加埋追命都話打唔過唐明皇,真係唔死都 冇用。在整個故事中(或者係對唐門黎講),可以話係可有可無。
大家點睇呢?

引用:
原帖由 急電 於 2007-1-25 01:24 發表
下期話再有人會死,果個應該會係唐明皇吧﹗追命一招追逝ko佢....咁總壇呢面就基本上玩完.....只差周白宇趕返神候府要交待jei...
下期話再有人會死,果個應該會係元顏妞!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-1-30 03:20 發表

我諗應該未有咁快再講周白宇的,點都會講到佢趕到返神候府先....
中左,今期係冇講周白宇!!

點樣為之一流既心呢??唔通真係由冷血打贏唐十五??

今期話下期會有奇蹟,唔通周白宇唔洗死??
另外,唐冰冰係唔係會去搵完顏決去組成最強組合呢??

下期唐十五應該玩完,但唐瀟雨,蘇夢枕仲未出手,...會唔會唐瀟雨既目的根本唔係報仇?而蘇夢枕既真正計劃就帶出下一個故事呢??

唐十五最終都冇出八倍界王拳,反而蘇夢枕出手救左佢,祕密交易係咪指蘇夢枕將唐十五交俾唐瀟雨,等佢折磨唐十五,令唐十五俾死更難受?? 而蘇夢枕要既,就係唐門既財寶??

無情最後係咪接住左唐十五既暗器黎反擊唐十五呢?? 如果唐十五最後係用殺器對付冷血,唐十五係咪已經贏左呢??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。