推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

引用:
原帖由 bluedance 於 2012-4-15 12:30 發表
自問這方面自己唔叻,對過去了的要放下是必然的事情,但有些記憶是一生一世的﹐也會偶爾不知不覺地浮現腦海。

如果可以選擇地忘記,那便忘記不快的,留下美好的回憶。
全都係肺腑之言,絕無虛假。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-15 23:43 發表
之前有位朋友剛離婚,我問:你傷心嗎?佢答:小小啦,相處唔到,幾中意既人都無用。當年朋友用盡心思追求對方,結婚十多年,只係輕描淡寫幾句就算。對愛情,真係人人不同。
同一樣嘢,有人當佢係寶,亦有人當佢係草,時價不同,因人而異。緣聚緣散,一言難盡。

相關搜索目錄: 結婚
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-16 02:09 發表
當其他人話初戀最難忘,有人就連拍過拖對象姓名,拍幾多次,都想不起。皆因年輕不懂珍惜?沒認真過?
凡事第一次是新奇難忘,特別是初戀。有一句俗語;一樣米養百樣人。人各有志,受家庭、學歷、工作、朋友影响,形成不同性格愛好。在下贊成隨緣隨遇不強求。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-16 15:14 發表
有部份朋友,男/女年過一支花仍然單身,男既怕失自由、付責任、金錢......一大堆。女既多數搵唔對象。
在下認為對象唔係靠揾番嚟嘅,係 "踏破鉄鞋無覓處,得來全不費功夫"。緣到同埋遇到,就會水到渠成。

山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-17 03:52 發表
有次問個兄弟,喂妳結婚甘耐想唔想有女朋友姐,hehe....佢話好想,不過唔敢lo,如果我係男人,都會甘樣諗,不得了啦!
那隻貓兒不吃腥?呢啲可能係通病,好似傷風感冒,人人都患過,要睇個人嘅免疫能力有幾強,有啲會三五日好番,有啲會引起併發症導致死亡。女朋友唔一定要有身體按觸,兩人靜坐嘆杯紅酒,傾一啲天南地北嘢,亦可以係傾心裡話,或者到海邊靜靜哋晒吓月亮,男女都可以做知己做朋友,唔一定係情侶,發乎情止乎禮。

相關搜索目錄: 結婚 紅酒
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-4-17 10:45 發表

仲惠兄,註冊時間 2007-4-17

今日5歲生日     
多謝多謝!在下都忘記咗幾時註冊,閣下咁細心,真係萬中無一。
山旮旯

引用:
原帖由 858991 於 2012-4-19 15:22 發表
仲惠大哥:我想請看一字,(旅  )看到這字你有何想?
旅==身體容許、時聞容許、經濟容許、周遊列國、離鄉別井、寄居他鄉。旅==兩團。旅==行團。旅==行支票。旅==行社。在下才疏學淺,淨係識少少,望閣下多多指教,不勝感謝。

山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-20 19:35 發表
人在族途灑淚時~明白世途多麼險阻,令你此時三心兩意,看遠路正漫漫,誰喟決擇最容易,
前路渺茫請君三思.....
人生嘅旅途係一條單程路(One way only)冇分支路,更冇回頭路,途中邊個都要經過;生、老、病、死呢四個關卡。妳、我、他而家都喺旅途中行緊,大家行嘅路,有啲係容易行啲(生在富貴家庭),有啲寸步難行(家徒四壁,身無長物)但係最後大家都殊途同歸。

山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-21 02:57 發表
同意你所講既。回頭路=時光倒流嗎?人生選擇最要,決定左要後悔,真係唔容易牙。
閣下講到;"人生選擇最要",當然,每個人都有權去選擇,誰都會選名成利就,但現實裡面就萬中無一。
山旮旯

引用:
原帖由 858991 於 2012-4-21 09:07 發表
多謝你們的詳解!讓我在迷失的方向中得以冷靜/思考/尋找自己該走的路!可前路漫漫~不知道一顆飄泊心何時才得以安定!!!
路係人行出嚟嘅。"山重水複疑無路,柳暗花明又一村"。盡自己能力去做,成與敗唔係由自己決定(謀事在人成事在天)。希望閣下參閱呢道嘅帖#357。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-22 02:29 發表
睇黎好似係被情所困,搵個新目標,下個女仔仲好,樣靚身材正仲要體貼,行運一條龍!
"樣靚身材正仲要體貼" 重好過白雲公主,但係妳估話咁容易,妳揀人人亦揀你。梗係啦!行運一條龍!噉失運呢?噉係一條蟲囉!喺呢道希望大家都龍飛鳳舞,皆大歡喜。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-22 04:00 發表
Hey,呢D甘好條件既女人,擺到明係夢想啦,即係春夢lo,我夠想要6呎高、成熟、有事業lo,但係自己條件只可以搵個光頭、大肚,好過無丫!!!hehe....淨係睇佢對腳,咪得lo
"好過無吖" 妳估係年晚煎堆咪,人有我有,千祈唔好委屈自己。(泥水佬開門口,過得自己過得人)大家都通得過,大家都接納對方,雙贏!在下一向相信緣和遇。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-22 21:40 發表
少女年代~只想要高大俊男,得到後,又如何!!!思想差異、性格根本不相容,最終分手。成長後~只要相處和諧,外表一般亦接受,哈哈...小肚、光頭無問題,最重要性格好,人品好。知道自己最想要的,先了解自己,再決定! ...
閣下講得好啱,倆個人嘅成長唔同,和果彼此唔尊重唔忍受,日後漫長歲月點過。
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-4-17 10:59 發表
早前談過重奏,介紹聽聽,畫面音樂都不錯
唔知點解,可能在下嘅電腦知識淺薄,攪來攪去都聽唔到。

相關搜索目錄: 電腦
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-4-27 22:09 發表

我手上有一隻,看看有無得攪,攪得成,pm 給你。
有勞大駕真係唔好意思!謝謝!
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-28 02:16 發表
我唱丫,走音音姐。一阿葉輕舟過,人隔萬重山呢,烏南返,烏兒比亦可曰再貴還、哀我唔孤單...。祝你有4老,老本、老伴,老友、老練?
老本、老伴、老友都想要,老練?在下就認真唔想要喇。雖然人老但係重想個心不老,想 "有為" 因為 (年青) 先至有為。
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-2 16:41 發表

攪成左,但 size 都好大喎!  
又係睇唔倒,話哂都係在下電腦知識低,或者部電腦太舊,白費閣下時間同埋精神,認真對唔住!

山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-4 14:52 發表

我唔好意思至真     個檔案咁大個, 都唔知點比你  
點都好,多謝哂閣下嘅心意,要怪就怪在下電腦知識水皮。

山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-6 21:46 發表

你的電腦知識比我強,我⋯無地自容

閣下時常驛馬星動,下站去邊呢!
使唔使咁自謙呀!在下連相片都唔識擺上嚟。暫時未定去邊,心就想去南歐兩牙(西,葡),多數會返香港跟團。

山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-7 14:15 發表

咁坐法,非滋好坐到驚,足足飛左半個地球。  

上多少少,去埋 london 睇奧運   
返香港淨坐喺飛機道,都成十五個幾鐘喇!
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-7 14:15 發表

咁坐法,非滋好坐到驚,足足飛左半個地球。  

上多少少,去埋 london 睇奧運   
去埋 London睇奧運,講吓笑就得,果道啲嘢貴到黏筋,大約十年前去過,四個人喺唐人街飲午茶,四碟點心一碟炒麵,埋單成弍佰幾差唔多三佰銀,死未!

相關搜索目錄:
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-17 10:26 發表

而家去仲可能不止此數添      

唐人街真去過很少,記起十多年前涉足卡城,唐人餐館還總愛深紅色裝修,早幾年故地重遊,呢種裝修ge 餐館都少晒 ,世界唔同晒 lu     
係呀!十年人事幾翻新,第啲唔使講,淨講香港嘅變化都有排講啦!

相關搜索目錄: 裝修
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-22 11:33 發表

近期香港政治熱,講塊 "布" 都有排講   
在下始終相信世事係有陰就有陽,有正就有負,有對就有錯,有好就有壞............。在下欣賞八掛圖,一邊黑另一邊白,兩邊都沒有一條中線嚟平均,總之你推過嚟我讓,我推過嚟你讓,永遠相安無事。
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-25 22:17 發表

係呀,而家D內銀股話借貸唔夠額,卜到呀媽都唔認得⋯⋯

真係大好機會

就係你講ge "總之你推過嚟我讓,我推過嚟你讓" 最佳典範。
在下聽人講買股票,自己要做吓功課,隻股係做乜生意?過往同而家嘅成績?主持人嘅能力同惜信譽?公司嘅透明度......等等,聽埋一大堆。

相關搜索目錄: 功課
山旮旯

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-26 01:25 發表

買馬買股都有D似,睇往績,有時都同一樣⋯咁⋯假。

考眼光,中左,都幾開心。
買股票(估估吓嘅估票)一味靠估,如果運氣好,够胆量都可以贏,運氣比任何貼士都重要。
山旮旯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。