推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-1-10 08:31 PM 發表
今期好搞o野,朱元璋俾寒月武鬼上身,月影姬好似居然走去撻o左朱元璋個死鬼未婚妻條屍o黎又玩"問米"請佢上身來引朱元璋入局,再加上文天祥施法請關公隻鬼上o黎顯靈,如果普通薄裝書都o吾覺,但一期入面 ...
朱元璋果d好似唔係叫鬼上身喎.....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-1-15 02:44 PM 發表
今期開頭好抵死
萬象真藏成個未來電腦資料庫咁
文天佯係我地中國第一個database admin
佢唔止admin喎,直頭infra-structure都做埋
哈哈哈

相關搜索目錄: 電腦 Database

有一個資深既編劇係好好多既....

雖然我咁多來我都唔覺得佢係第一流
但響呢個年頭都算數一數二....

係.....

細細個睇x男漫畫,見到佢d專欄....覺得佢讀好多書...(唔係計學歷,起碼都真係睇左好多書,先可以寫到呢d野出來

乜都入老黃數......乜唔係應該入黎巴嫩或袁家寶合理d咩....

呢本書既成功,我冇諗過要讚老黃

我諗唯一可以讚佢既就係佢係一個好老板
仲有佢make既決定做得幾好

至於劇情,畫面方面,我諗佢既功勞唔大...

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-9-9 18:00 發表
今期...有一格無啦啦講:丁丁..你是個人材.....
得睇完....噴左啖汽水出黎
係咪睇左呢個故仔..先會彈個咁既野出黎呢???

http://forum.timway.com/f/thread-114465-1-2.html
天福寶寶..我都笑左出來......証明主編童心未泯....呢個係近期網上流行既笑話,有人將天線得得b,加埋一d電影l片做成...大陸所謂"惡搞"既製作....我見過好似有三段....

相關搜索目錄: 笑話

呢次新嘗試潮華版成功,袁家寶同黎巴嫩真係居功不少
希望畫壇多幾個好既編劇啦....

天子六去到呢個階段最唔同既係....
一早出曬d人物,唔會無啦啦出d超絕世高手, 一個打曬
而係每個人都不段進步,達到下一個境界
肥良好鐘意用呢招,但係成日都要用下一個背景先能做到...
好似....十年後...廿年後咁

響而家呢個娛樂巿道入萬,年年(面數)賺個千萬真係唔容易
希望繼續努力出多d有質素既漫畫

呢個世界真係有好多人憎人富貴...正契弟:bird:
好彩呢年既天子六同埋火雲都冇令人失望0者....

相關搜索目錄: 娛樂

個編劇特登用左一段戲
朱元璋唔成功,但日宗個仔只係從經脈流動就領悟得到

反映武學智慧比朱更高....

一個有心機既編劇--黎巴嫩....好似無乜人讚過.......
呢度既人大部份剩係鐘意罵

我諗就好似君臨天下咁,唔駛再同月宗計較誰是正宗

感覺就好似母公司派個人來接管一樣....
響宗教性既門派,我覺得有可能....

乜唔係得兩part人識咋咩- 十三翼當一part

我反而覺得軍好弱.....尤其是當一個徒弟都咁勁既時候

朱元璋登帝前最大爭議是殺死韓林兒

但係林兒係女來架喎,百顏唔似係扮女....

我覺得唯一個問題係...白衣見過幾個一級人物既功力(好似白蓮教主...)

而家佢咁有自信,好似自己去到果個level咁.......之後好難收科

我睇完之後.....反而感覺差左...

咁多野諗.....表現得70%....得兩個原因

第一....主筆功力有限...
第二...眼高手低....

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-31 09:51 發表

呢度我都覺奇.....升左功力.竟然要比人卓????
唔係應該威左次之後先再轉型咩???E+威都冇點威過..就冇哂純陽.....
純陽盡去.....純陰先至谷得起,我諗呢個就係佢練成明神武典既開始....

至於功力提升,就係唔駛驚...
狼鷹到呢刻就唔會再進,即係話張三豐同佢既武功已定了為最高界線

白蓮同十三狼阿頭都會死響呢次戰役,打完就係時候再洗牌啦

引用:
原帖由 無謂之 於 2008-4-21 22:11 發表
今期出的開國功臣之一,原來係藍玉,未知有無高人,可以講吓藍玉來頭呢,謝謝
響覆雨覆雲入面,藍玉係少數一早練到先天真氣既高手....

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-24 17:33 發表

黃易的小說,TVB的劇集。
有漫畫版架....早期重係周勝主編添...

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 元朗躉 於 2008-5-10 01:57 發表

某程度上,我覺得童哥死得好柒!!
真係唔知點解大帝寶會咁寫!!

首先,大家對於童哥o既終極一式好有期望~
點知,竟然係侍女o既變奏,只係o係度堆雪人=.=
成場死鬥,佢只係坐o係度~
講堅,我覺得佢之前用 ...
用計謀為主戰勝對手, 係理所當然既事, 由之前引d人入白鹿莊, 編者已經解釋左, 咁打法亦都配會性格..

如果突然變到好似鉄木真咁, 野野都硬爆,會唔會又比人覺得佢前後不一呢...

上次又係武神戰器上左徐達身, 今次又係, 有點重覆感
再加上剩寫朱元璋, 劉伯又變左癈柴
(所謂套出陰謀, 對成個局都無影響, 打到而家咁, 佢地走唔走得脫都唔關佢破局時, 途生大計又唔係佢一個諗出來, 重要一野就比人捉住....唉)

鍾同黎已經係玉記最好既編劇, 但係距離一個好既編劇還有點路要走, 情節好, 大局就照顧不了,
當然, 玄術如何與武功和科技擺位, 一路都係最難擺位既...講到尾.可能係見到難得有一本不錯的作品, 所以對佢要求偏高了吧

真懷念當年有d勁到好似蕭若元咁既level既人, 可以在當年玉郎機構入面當創作總監.,...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。