推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-8 09:58 AM 發表

唔同ga...人地上黎..應該有錢收ga...
不過佢收錢收上腦...咪日又黎..夜又黎...日日o係度玩野囉...
我地平時上網比人ban..ban1~2次..都直頭唔上o個個討論區啦(好彩我到e+都仲未比人ban過...xo..other都係:vict ...
其實佢講野己經比以前正常好多喇!
起碼都冇乜刻意推書, 講野都有文有路,
如果佢可以keep住正常,咪當佢係正常人討論o羅.......

唔知點解,雖然天子6唔差,但始終好似仲未及天子四咁好睇..................

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-26 19:52 發表
今期無驚喜,內頁得91頁,13翼打生化戰,老朱走火入魔又一期,但有一樣幾成功,就係越睇越憎鶩茤儦p!
同意!拖雷真係好克人憎!!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-2-27 19:00 發表

呢條友出場咁耐只係比 D "平民百姓" 好打 D ,遇到識 D 武功鴾j茄都差 D 搞唔掂,老黃又話乜十三翼個個強者,強咩隉A無勇無謀,咪又係持勢凌弱鴾G世祖(仲要金毛,成個 MK LOOK)!而家最期望係睇 ...
我諗好難咯!!!依D角色有排都唔會死.不過俾朱元章打番鑊就或者有可能.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-6-19 08:37 發表
白衣世尊多次同日陽君意見不合,會唔會同日陽君決烈呢
應該一定會! 而且日白衣世尊好似仲有個仔(唔知有冇記錯),日後可能成為佢叛變的導火線

引用:
原帖由 南宮問天 於 2007-6-30 23:23 發表
陰陽法王一人就幹掉十一翼,看來那失傳的《明神武典》相當有威力!
可能係十三翼癈卦.......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-14 16:03 發表
老黃鈰妧弩`廣告度鉈芵亄{場有「白蓮天女、月影姬 全接觸」搞到小弟心癢癢鶷2日專登遲D返工走去EE,首先聲明小弟並唔係特別咸濕(普通正常咸濕咁啦),所以從來都唔會好似D咸友咁成日專登去展覽會EShow Gi ...
睇完返黎,LUNCH仲食唔食到落飯呀

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-14 23:24 發表

好彩我去果日見唔到
ME TOO

韓山童真身會唔會就响個鐵頭度??

睇左天子6咁耐, 有一樣野好奇怪 - 就係裡面冇一個人係我特別憎的.
韓山童可能係奸角,但又冇做D太衰既野 最衰既都只係用待女出戰,犧牲左唔小人命
同埋做得唔夠光采.
劉褔通又冇乜做過衰野,而且有時都幾搞笑.
十三翼都只係為自己民族拼命, 做得沒有錯.
鐵木真,哲別做事光明磊落.
朮赤直頭就係忠角咁.
赤老温對帖本兒癡情但不討厭
扎木合用毒,但又懂醫術, 而且對拖雷或其他同伴都很有義氣.
合撒兒本身追求平淡,一出場己經很討好
兩個老鬼又唔係太衰,而且用法術同韓山童打,都打得幾精彩
唱歌小妹妹又直頭係好人.
只有拖雷乞人憎小小.同埋百顏較樣衰吧
唯一令人討厭的只有白衣世尊一個.又或者係大元皇帝吧.
直到現時為止, 我覺得天子6好像沒有大奸角,
每個人也只是為自己的立場而努力.
相信每個角色也會有人喜愛.
同平時的玉皇朝作品一開始便有一奸角的設定不同.
我覺得這個編排做得唔錯
但若要在日後的劇情吸引,就必須加入真正的奸再
才可令劇情變得更正.
但如要加入大奸角,就必須合情合理,
不能為加而加.這點就要看編劇的功夫了!!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-23 12:33 發表
好洁A小弟呢個地盤終於突破「10」版,多謝各位兄弟支持!
繼續努力

今期好好睇.好期待下一期.
猶其是劉褔通又會有什"凸出"表現.
另外,我好想知道宋帝昺會强到什麼程度
出黎之後同老朱是敵是友(多數是敵)
係忠係奸?? 會唔會其中一個終極大佬?
好期待...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-27 23:39 發表

不過我最想知黑冠摩尼因乜解究變咗人狼
因為距臨閉關前都思索咗好耐應唔應該行果一步...個風險都幾大咁
會唔會係走火入魔
佢係月宗既人,而人狼又同月光有關,
所以佢變人狼係好合情理的
可能又係練左好似天子4楊素D蝕月神鑑一類武功吧.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-31 23:32 發表
經過今期...韓山童的〝神遊物外大法〞終於成為絕響 lu,但劉福通今期的表現都ok...雖然打完幾頁紙都係得個桔
因為今期係小結關係,所以真係好好睇.
但係唔知點解,開頭通通打鐵木真o個段,我竟然覺得好好笑
希望佢繼續努力吧!!!

p.s: 狀元又再救老母
      時機總是剛剛好
好句!好句!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-9-21 13:23 發表
我估計韓山童真係好可能响呢篇《黃河起義篇》收檔,1來係因為歷史注定,2來係因為佢只係得番2次神遊物外,相信佢嘅最後一次可能會上個女"琳兒"身上,响"琳兒"嘅腦海 ...
但今期講韓山童超勁喎,而且實力仲未見底添
未必咁快會死卦......

下期封面好似幾唔錯喎.又好應節.
希望可以做靚D啦.

今期尾段真係好搞笑,我睇左兩笑,笑左兩次.
真係好搞笑(點好笑暫時唔講住,因為可能有些朋友還未睇的)
我開始越來越鍾意依本書了.
(更越來越鐘意通通呢)

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-5 23:32 發表
日陽君千祈唔好死呀...
今鋪真係替日陽君擔心,俾個好師姪白衣世尊出賣,希望事前發覺白衣世尊有問題的劉伯温留有援手於日宗果樹...
or 徐達及時趕到救日陽君啦
我覺得日陽君一定唔會死的.
佢都好勁吓架,放心吧

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-5 23:52 發表

但日陽君係衝動火爆型角色,通常哩類角色都冇乜好收場喎
其實日陽君依d角色會死係遲早的事.
正如韓山童遲d都一定會死.
但我諗短期內日陽君應該唔會死住.
除非依兩期會有個超勁既高手出場
跟住幾下收日陽君皮來突出個高山的厲害.
但機會不大

今期日陽君好慘呀............

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-9 20:32 發表
今期第三part節奏都ok 喎,李善長得到的下場,然後距再回憶返以前喺黃河同朱元璋講的〝黑暗嘢〞...
左G報應
睇黎李善長就係老朱日後性情大變的最主要關鍵

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-11-10 02:42 發表

我今期返而較欣賞大龍同合撤兒打o個場...
用d墨水黎畫d打鬥場面..真係有比心機落去....呢廿蚊真係低比
同意!!
玉記漫畫好小出現依d畫風(雖然我唔知點叫依d畫)
但間唔中加插一些其他風格的圖片.
會有新鮮感. 幾正

無端端又俾白衣世尊條奸狗功力大進,
真係好唔鐘意!!!!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-14 23:45 發表
睇到今期...
其實依家哩個〝脫脫〞會唔會係百顏所扮

帖木兒口中的十三翼中最後的一個出場人物 -- 『十三』係咪真係咁堅
而且...帖木兒所安排的逐個擊破戰術根本就唔 work...
基於上 ...
脫脫應該唔會係百顏所扮.
個二胡是拉琪跌左,脫脫執到的.
而之前百顏話要扮一個很重要的人.
脫脫應該未夠資格.....

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-28 22:36 發表
今期哲別好慘呀,一個做事光明磊落的正直武者...咁就俾白衣世尊條粉蛋 KO...KO完仲要斷手插眼,最後仲...真係睇到我好鬼慶
希望朱元璋打死條粉蛋替哲別報仇,還哲別一個武者尊嚴: ...
係呀, 今期哲別真係好慘呀真係有D唔忍心睇落去.......
但朱元璋現在的實力,究竟夠唔夠白衣打呢.....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。