推介:| 嬰兒用品沙田 | Baby Product Shatin | cocoonababy | 兒童服裝 | 幼兒教育 | 兒童雜誌 | 嬰兒玩具 | 玩具 | 兒童產品 | 陪月 |

發新話題

[原創] 夜奶

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-8 08:14 發表

甘叻叻我個小B重未戒到
你小b幾大丫..通常滿月bb都戒夜奶估喎..
我果時係夜晚十典食完..
到第二朝六典到食..
都叫戒左架啦

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-8 11:38 發表

我個小B十六個月重要半夜起身飲奶
唔係哇..你個係大食b黎架..
佢應該食糊仔啦喎..
夜晚果餐俾多d佢食..
應該頂到第二朝估喎..

佢係咪喊聲要食先

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-8 13:38 發表

對呀小B可能已經習慣了飲夜奶
小B日頭都有食飯仔
貢佢半夜餐奶飲得多唔多..
唔多既話..佢喊時.拍番佢訓..或者俾個奶咀佢..
又或者..每晚遲d先俾..逐d延後飲奶時間

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-8 15:06 發表

試過妳方法啦都唔得
一俾奶佢飲,飲完立即訓天光
貢矛計啦..
佢都飲到十六個月..
矛得戒啦..
唯有你辛苦d囉

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-9 08:59 發表

8點食8安訓到午夜2點又要奶奶
較番個時間啦..10典零先俾佢食..起碼到五六典啦

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-20 08:48 發表
小B成功戒了夜奶,一訓到天光才食
係度多謝大家議見
good news

引用:
原帖由 天山雪蓮 於 2007-3-30 23:50 發表
我個仔讀小一時先戒到夜奶.
唔係化

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。