推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[原創] 下星期三去中銀interview teller

入來睇下就已經"到期"了
yeah........

回復 #14 屈臣氏 的帖子

有你地幫, 應該都多一個同行了

我諗佢見完呢份後就係最好既經驗啦...等佢回應啦

如果係我, 就會試下d較小型既華資行, 一來入職要求較低, 人工又小不了多少, 工作量就睇地段同運氣啦, 再騎牛搵馬

回復 #16 HJ2127_ATR1 的帖子

無左個廖字, 代唔代表佢唔係家族生意呢, haha

放長雙眼睇下佢有咩攪

引用:
原帖由 科拿仔 於 2007-2-2 15:38 發表
但我有兩個friend上個月先in完,唔駛考普通話架。=.=
佢地仲只係F.7 tim=.=
同埋如果一開始就做小型銀行,會唔會走唔到架?
其實我冇做過分行, 只係試過貪玩係果度坐幾日學習下個流程, 加埋之後做fx成日有teller打黎問rate, 先叫做熟多d teller, 不過都係女來的

我睇到既係, teller流量真係好高, 有番一兩年經驗, 學番少少口材, 大把公司會請

相關搜索目錄: 銀行 普通話

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-2-2 18:02 發表
唔係呢d,係我總覺得 d dealer 好鬼惡。

其實大秘書仲惡,最好都係d秘書仔。 
老實講, 我後期都同其他同事一樣, 真係幾惡....因為, 有部份同事質數太低, 自己要乜都唔知又要我俾rate佢....有部份就態度惡劣....有部份亂打電話, 再要你轉線....久而久之, 聽得多呢d電話, 加埋自己都忙到不得了, 自然會發脾氣, 人地聽落自然係惡

我都唔算惡啦, 係有個別師奶特別惡, 我收線次次都要掟電話...不過我都算鍾意傾下電話的了, 相熟既唔講啦, 把聲靚既甜既, 教下佢有咩所謂, 講波都試過

我既朋友中, 不過都幾年前, 好多shiti既teller都係華資轉過來的, 如創興, 永記, 上商都有, 所以我覺得騎牛搵馬易籮, 雖然人工都唔會高好多, 同埋outlook, presentation skill好既著數好多

又再老實講, 衣家teller升做branch manager, 係好很難的....會唔會邊做邊再讀再搵

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-2-5 10:03 發表
所以話,當年我可能我都比你交义過! 

通常個樣唔成正比例。 
哈, 咁道過歉先

要知個樣其實真係唔難, 就咁都識唔少....衣家轉左field冇呢支歌唱了

引用:
原帖由 科拿仔 於 2007-2-27 23:03 發表
唉,一月31號in完,到依家仲未有消息。
咁即係代表我玩完了?
係咪無經驗真係唔會考慮?  

我都知自己學歷唔好,得f.7+HD+IIQE既paper 1-2
但我apply左咁多間既teller,得中銀肯見我,但已經3個星期都無通 ...
再send籮, 有咩所謂

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。