推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

有無保齡發燒友

回復 #1 oldgun 的帖子

我都係保齡發燒友,仲要燒都學埋鑽波,自己同自己鑽波,不過自從今年開始,開始退燒以前一星期打5-6脕,依家己徑4個幾月無掂個粒波.

oldgun 兄:

其實係本人有個小女兒,今年4歲,想淨返多d錢比佢過d好d既生活
所以咪無打波,其實我都打左好耐波,有贏過,有輸過,所以無乜所
為喇!不過有小小遺憾,就係從未贏過 hk open.

oldgun 兄 :

你係邊個場打波嫁,話唔定我地可能係識過喎!

oldgun 前輩 :

真係要叫聲前輩,我須然吳識你,但我大約知你係邊個,香港打左
三十幾年保齡既無幾多人,我好小去南華會打波,不過我每年都會
去南華會一次,我都好喜歡南華會,打波氣氛好好,不過d板line就
真係麻麻,吳知南華會,會唔會改做膠板line.

oldgun 前輩 :

聽你敢講,我真係孤陋寡聞,小弟知到南華會有好多人波齡都超過
二十年以上,但超過三十年以上既都有禁多人,真係見識淺博.
我初初學打波果時都有係南華會打,記得果時儸locker仲攔過登天,
每年5月31號晚就去排隊排通宵黎儸locker,吳知依家仲係吳係敢
呢!

引用:
原帖由 出火仔 於 2006-8-22 09:51 PM 發表

南華會我以前都成日去,又係輪唔到locker,年年waiting list永無電話到
所以套波永遠要放係車尾箱,唔知有無見過你?劉德華同潘雲彬就成日見
出火兄 :

唔知你依家仲有無打波,如果有就唔好張粒波長期放係車尾廂,由其夏天.最好放係蔭涼既地方.

引用:
原帖由 vanboy 於 2006-8-29 01:44 PM 發表
New place in Kln Bay HKITEC
請問 HKITEC 係乜東東

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-9-7 10:54 AM 發表

今時今日仲打飛碟?
依家D球道全部都係正手波世界啦!

都係時候改邪歸正,正手個正

其實我識得d打飛碟都打左好多年既朋友,近呢幾年都改左打正手,
佢地都話飛碟真係唔夠砌,要囉分圍有改正手啦!許長國都算係小有,可惜.........唉!一代飛碟宗師........

喂!!!!!!!!!!oldgun兄.open又黎囉喎,今介有無玩呢!

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-9-7 01:07 PM 發表
已經無打 HK Open廿幾年了!
最後一次參賽好像是81年! 其後就算打都係邀請賽!
只覺得報名越來越貴,甚覺不值!
七十年代尾往往放假一星期去比賽!

完全同意,每年打open都要洗好多錢,淨係入場費都八舊,每set
兩舊,起碼十set八set無走雞,依家仲要打埋雙人三人,都仲未繼
鑽波,請假,一日4-5餐,泊車費,加加埋埋成6,7千先落到樓,真係
太貴,不過打open有樣好玩,就係可以同d over sea 一齊打,
你打個果邀請賽係唔係場館邀請賽.

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-9-8 10:59 AM 發表
就係唔鍾意俾馮氏家族呃錢!

講得,完全同意.

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-8 06:34 PM 發表

仲要係單手
另一隻手要平衡
個Swing都好重要
呀利記:

你都好似有玩呢樣野喎,係唔係

今年連去睇都無,會唔會海外球員未到,應該係open開始四日後先至到海外球員打喎,不過舊年聽過話一d海外球員唔中意黎香港打,因為係木板line,唔知係咪真,不過打開膠板line既人,真係不喜歡打木板line,因為d油太唔平均,我都覺得南華會d板line真係太舊,都應該要換喇,唔知你有無留意到有d line真係睇到板與板之間有條罅.

o甘南華會又幾適合打大形國際賽,40條line,無柱,有觀眾席,樓底高,地方寬敞,如果換埋 d line 就真係一流,香港其他場館無佢o甘多優點.

oldgun :

你有無去睇,我淨係尋日睇電視直播 abf 但係唔係甘好睇.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。