推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

內疚!!!

引用:
原帖由 allure 於 2007-7-24 20:02 發表

我有咁既經驗.... 當時覺得男方唔上進... 放工淨係煩住我, 纏住我....好煩...
佢有時間做咩唔進修... 只愛打機... 你唔去進修都算喇... 咁你都唔好阻住我喇... 我真係好忙... 工作上知自己有不足... 我想去做好 ...
嘩.....我都好怕撞到個咁既女強人

不過話說回頭,我出來做野果陣,都知到自己既不足,每日朝九晚九,夜晚加星期六日讀埋書....

但係去到而家,我就會覺得做人唔應該係咁架,工作時努力投入工作,但一定要free返d時間,享受一下人生....

所有事都有兩面睇法,如果當日唔係咁做,今日可以仲係最緊阿四,但係就可以一世人都只係同一個女人一齊....無感情煩惱.....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 失意人 於 2007-7-25 00:41 發表

但唔聽人電話,有Missed call 又唔覆!!!
如果有抱怨,咪學下放生0羅...

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-26 14:49 發表

不過話說回頭,我出來做野果陣,都知到自己既不足,每日朝九晚九,夜晚加星期六日讀埋書....

但係去到而家,我就會覺得做人唔應該係咁架,工作時努力投入工作,但一定要fre ...
佢就係讀書唔多,而家先至開始努力!!!!!!!

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-6 13:57 發表

佢就係讀書唔多,而家先至開始努力!!!!!!!
咁你都想佢好ma......
你咪試下比佢去讀書囉~
到時..你等到咪等...等唔到咪搵囉~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-8-6 22:47 發表

咁你都想佢好ma......
你咪試下比佢去讀書囉~
到時..你等到咪等...等唔到咪搵囉~~~
我當然想佢好啦!!!!

我都會等佢
不過真係唔知會等到佢幾時~~~

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-7 16:27 發表

我當然想佢好啦!!!!

我都會等佢
不過真係唔知會等到佢幾時~~~
等到佢返黎or搵到第2個既時候.....一係等到死....3樣一定是但有樣中.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-8-8 02:23 發表

等到佢返黎or搵到第2個既時候.....一係等到死....3樣一定是但有樣中.....
我都覺得自己好傻!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-8 16:59 發表

我都覺得自己好傻!!!!!!!!!!!!!!
唔傻又點知你愛佢呢~~
你愛佢..你先會傻ga ma...
你唔愛佢...駛鬼傻咩~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

我就見唔愛響你每一個post入面...

不過我見到既係.............佔有

唉!!!

佢Send 左個SMS俾我
叫我唔好再Send SMS俾佢~

引用:
原帖由 allure 於 2007-7-24 20:02 發表

我有咁既經驗.... 當時覺得男方唔上進... 放工淨係煩住我, 纏住我....好煩...
佢有時間做咩唔進修... 只愛打機... 你唔去進修都算喇... 咁你都唔好阻住我喇... 我真係好忙... 工作上知自己有不足... 我想去做好 ...
如果出現了第三者?
不一定是異性
可能是工作? 或是打機? 或是上網?
或甚至只是追看日劇?
都可以算是第三者了...

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-26 14:49 發表

但係去到而家,我就會覺得做人唔應該係咁架,工作時努力投入工作,但一定要free返d時間,享受一下人生....

所有事都有兩面睇法,如果當日唔係咁做,今日可以仲係最緊阿四,但係就可以一世人都只係同一個女人一齊....無感情煩惱.....
我並唔認為努力工作, 就等同唔可以遇上一個可以相伴終老既人...

果個只係我以前既case... 好明顯係... 我唔愛佢... 當時我只係覺得佢好煩...
如果佢睇到呢一篇野, 佢一定好傷心... 因為佢當年對我真係好好...

有無後悔因為追求目標無左一個愛錫自己既人???
完全無!!!!
如果當年我真係為左佢而唔去努力... 求其做份工就算???
完全無可能... 如果我係一個咁既我... 果個就已經唔係我...

我唔覺得自己係事業型既女強人....
我只係一個定左一個比較理性既目標比自己o者...
自己有咁既能力... 點解要浪費?
而且, 女既有穩定收入同能力... 對男既一方黎講... 唔係一個安心去發展自己既最大back up咩?

其實, 講到底.... 唔愛就咩都唔work... 好愛一個人既時候... 就咩都唔係問題...

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-13 22:38 發表
唉!!!

咁算把啦!
目前你做任何事都會令她感到煩擾
放開自己胸襟吧!
感情事的確不可以勉強的
順其自然啦!

告訴你:

我曾和前度女友分手兩次
最後的一次自己也覺得絕望,沒法可挽回了!
一年後她主動聯絡上我,好快我們便再走在一起
今天...和她已結婚快十年了!
如果這份情緣是屬於你,就始終都會屬於你的

你要自強不息,努力進取
令她再次欣賞你吧!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-14 00:53 發表

如果出現了第三者?
不一定是異性
可能是工作? 或是打機? 或是上網?
或甚至只是追看日劇?
都可以算是第三者了...
即係佢有第三者先喇...又或者我先係第三者... 佢同打機相戀多年架喇...  

引用:
原帖由 lu 於 2007-8-14 01:03 發表

我並唔認為努力工作, 就等同唔可以遇上一個可以相伴終老既人...

果個只係我以前既case... 好明顯係... 我唔愛佢... 當時我只係覺得佢好煩...
如果佢睇到呢一篇野, 佢一定好傷心... 因為佢當年對我真係好好 ...
唔係個個男人都接受到
由愛到唔愛架......

我響另一個post都有講過,呢輪我最鐘意既漫畫對白係..

當日對你好,係出自真心,
今日對你衰,亦都係出自真心

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-13 22:38 發表
唉!!!

情已逝, 女人對感情的決絕比男人更灑脫, 狠心o的講, 女人要死心比男人黎得更堅定!!!

我相信你需要反醒自己不足,
如果唔想諗, 就搵一個market value比自己低的女人.

My new target!!

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-8-14 12:43 發表

唔係個個男人都接受到
由愛到唔愛架......

我響另一個post都有講過,呢輪我最鐘意既漫畫對白係..

當日對你好,係出自真心,
今日對你衰,亦都係出自真心
邊本漫畫???????????

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-14 19:32 發表

邊本漫畫???????????
老婆仔

引用:
原帖由 細摩 於 2007-8-14 06:22 發表

情已逝, 女人對感情的決絕比男人更灑脫, 狠心o的講, 女人要死心比男人黎得更堅定!!!

我相信你需要反醒自己不足,
如果唔想諗, 就搵一個market value比自己低的女人.
講得好!
不過,聽唔聽得入耳呢... ...
人生苦短,敢愛敢恨!

引用:
原帖由 jimmy1001 於 2007-8-15 11:41 發表

講得好!
你地點定Market Value 先???

引用:
原帖由 jimmy1001 於 2007-8-15 03:41 發表

講得好!
忠言逆耳...
岩聽既...多數都冇咩用.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 細摩 於 2007-8-15 10:45 發表

老婆仔
乜仲有出到咩

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-13 17:04 發表

咁算把啦!
目前你做任何事都會令她感到煩擾
放開自己胸襟吧!
感情事的確不可以勉強的
順其自然啦!

告訴你:

我曾和前度女友分手兩次
最後的一次自己也覺得絕望,沒法可挽回了!
一年後她主動聯絡上 ...
感人肺腑....
估唔到分左手都可以o係返埋一齊.....
我咁耐都係試過1次...仲要一齊返唔夠2個月就散.....因為大家覺得唔係以前既b/gf......
咁証明大大你2個真係好鍾意對方...
失意人....如果你同佢真係相愛既話...放左手都可以o係返埋一齊ga.....唔好成日呻啦......
你幾年後睇返e+既你所講既野...應該會明白e+既你係唔應該咁做.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-8-16 12:38 發表

乜仲有出到咩
你成日去漫畫舖睇書架喇

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。