推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

戰機隨筆

本主題被作者加入到個人文集中
走了一段小路程, 腿便出問題,
可能褲了子不夠厚, 膝頭開始發疼,
痛得走路也成問題, 只好一跛一跛的走。

路上不停有人在剷雪, 但亦有人在雪中取樂

不要看白雪茫茫, 在路旁的污水處,
還要走得很小心, 不然滑倒便麻煩了。

在未結冰的河面, 有人不畏寒冷在垂釣。

多謝你的北京, 冰雪之旅好圖分享 ,

白色的北京真係好靚 ,

你每年都去北京架咩.....  咁你去公幹還是旅遊....

你有無影炸支竹羊肉呀......

相關搜索目錄: 旅遊
☆ 夢裡明明有六趣,覺後空空無大千。 ☆  

引用:
原帖由 beautiful 於 2009-11-17 11:44 PM 發表
多謝你的北京, 冰雪之旅好圖分享 ,

白色的北京真係好靚 ,

你每年都去北京架咩.....  咁你去公幹還是旅遊....

你有無影炸支竹羊肉呀......
見到白雪就好靚,
但係見到溶左雪之後就污槽到嚇死你。

唔知點解兩年都係同一日上京,
舊年就公幹完,就去私幹,
今年無節目。

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-11-18 23:25 發表

見到白雪就好靚,
但係見到溶左雪之後就污槽到嚇死你。

唔知點解兩年都係同一日上京,
舊年就公幹完,就去私幹,
今年無節目 ...
乜你走嗰陣已經停左落雪嗱......真係好鬼污槽喎....@@

落雪其實幾得意

有人鍾意貓貓喎, 我地好可憐架!

你呢幾張雪景仲靚

最近太懶, 沒寫甚麼, 明天要過澳門,
可能在船上寫一點東西..

尋貓

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-3 13:14 發表
最近太懶, 沒寫甚麼, 明天要過澳門,
可能在船上寫一點東西..
好野 !!!!  澳門之旅.....遲D又有相睇

最好影D美食

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

生活瑣事一二之換手機

用了諾基亞的手機多年, 喜歡它的用家介面簡單,和音質好。

最初是用6230, 用了很多年, 但有一次不小心掉在地上,
拾起發覺它從新開機, 跟著便有點小問題。

便買了部較便宜的6020, 這是我用得最滿意的一部。
電池耐用,聲音清晰, 簡單易用。

上年數碼通通知說,可以免費送一部新機給我,
當然這個世界沒有免費手餐, 要簽兩年3G的合約,
可能我貪新鮮的縁故,便要了一部6120,

但這部機用得最不滿意,
由於是帶音樂功能, 接聽電話時反而聽到太多環境噪音,
用了一段時間, 便轉用免提聽筒來接電話,
可是用不多久, 喇叭便不響,
本打算送回廠維修, 但看看貨單, 剛過了一年保養,
算了, 放棄了罷, 用回6020

相關搜索目錄: 手機 電池

最近諾基亞又有一批新機,
我看上了一部6720 Classic

小弟素來喜歡簡單易用的手機, 不喜歡用帶pda功能的手機,
這部機完全符合我的要求, 最好的是這部機帶噪音抵消功能。

甚麼是噪音抵消功能?
就是說這部機能分辨出甚麼是人聲, 甚麼是環境噪音,
只傳送人聲部份給對方, 所以即使身在噪雜的地鐡站內,
對方也會覺得你在一個清靜的環境。

原理很簡單, 只在機背加裝一個話筒,
背後的話筒和正面的話筒互相比較,
便可以把人聲分離出來。

這個是一個用了數十年的發明, 當初是用在直升機上的通訊,
後在的士上用的話筒也是這個原理。
雖然古老, 但較果很好。

但可惜稍為貴了一點, 開價 $2380

相關搜索目錄: 直升機 手機

摩托羅拉也有類似的技術,
稱為 Crystal Talk,
但我一向不大喜歡摩托羅拉的用家介面,
沒諾基亞的簡單易用, 而且總覺得它的輸入法簡直不能使用。

但年初的時候, 因為上大陸的緣故,
不想換卡這麼麻煩, 便買了一部 摩托羅拉 w156,
便宜得可以, 只賣$199, 200元不到。

黑白屏, 聲音清楚嘹亮,
極適合我這位老人家用。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-6 16:05 發表
用了諾基亞的手機多年, 喜歡它的用家介面簡單,和音質好。

最初是用6230, 用了很多年, 但有一次不小心掉在地上,
拾起發覺它從新開機, 跟著便有點小問題。
http://attachment.timway.com/month_0912/20091206_e59 ...
乜你轉行賣電話咩

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-6 16:37 發表
摩托羅拉也有類似的技術,
稱為 Crystal Talk,
但我一向不大喜歡摩托羅拉的用家介面,
沒諾基亞的簡單易用, 而且總覺得它的輸入法簡直不能使用。

但年初的時候, 因為上大陸的緣故,
不想換卡這麼麻煩, 便買了一部 摩托羅拉 w156,
便宜得可以, 只賣$199,200元不到。
黑白屏, 聲音清楚嘹亮,
極適合我這位老人家用。
...
你真係富有啦...買部19萬幾既電話

我點識做生意, 百九幾蚊既電話,
同十九幾萬既都唔識分..

1. Goldvish “Le million” = $1,000,000 (£540,540)

2. Vertu Signature Cobra = $310,000 (£167,567)

3. Sony Ericsson Black Diamond = $300,000 (£162,162)

4. Vertu Diamond = $88,000 (£47,567)

5. Motorola V220 Special Edition = £28,000 ($51,800)

6. Gold Edition Nokia 8800 Phone = $2,700 (£1,459)

7. Mobiado Professional EM (wood) = $1,900 (£1,027)

8. Bang & Olufsen (Samsung) Serene = $1,250 (£675)

9. Lamborghini 8800 Sirocco from Nokia = $To be announced

10. Gresso Luxury Phone = £expensive

我這種窮人,怎買得起貴價電話.

摩托羅拉的W156, 用了一段時間,
通話沒有問題, 但短訊和聯絡人的介面很差。
最後借給朋友用, 給丟失了。

只好再選手電。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-7 12:12 發表
我這種窮人,怎買得起貴價電話.

摩托羅拉的W156, 用了一段時間,
通話沒有問題, 但短訊和聯絡人的介面很差。
最後借給朋友用, 給丟失了。

只好再選手電。
戰機你話你係窮人, 咁我就係乞兒啦,

多謝你的手機好介紹, 你都好有用家心得, 你唔講我都唔知, 原來仲有好多電話款式好特別好靚, 我都好大鄉里,

其實我買手機就最緊要係夠平又好用, 我覺摩托羅拉真係好平, 但音質好差, 差到不可接受,
Sony Ericsson 仲平, 我試過買回來唔夠3個月d鍵就感應唔到, 按落去無反應, 咁就壞咗,
所以我都係獨愛諾基亞, 十分耐用, 試過專登掉落地都無壞到.........

依家pda電話己經跌哂價, 我現在用HTC手機, 我一定要有pda功能, 電話功能就次要,
因為可以方便我呢d懶人, 行街食野搭車都可以溫少少書, 好過拎一大舊notebook.
不過pda電話有時會死機, 好煩..........

相關搜索目錄: 手機

還未說完, 可惜今晚有突發事,
要趕工, 沒時間再說。

又再感受到人情冷暖...................

心痛得滴血

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-8 18:17 發表
又再感受到人情冷暖...................

心痛得滴血
邊個蝦你呀...............

引用:
原帖由 beautiful 於 2009-12-9 10:09 PM 發表

邊個蝦你呀...............
喊完無事喇, 不過琴晚眼光光到天光,
完全瞓唔到

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-12-10 14:04 發表

喊完無事喇, 不過琴晚眼光光到天光,
完全瞓唔到
做乜比人斬開一碌碌呀 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。