推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

戰機隨筆

本主題被作者加入到個人文集中
喜慶千秋,
這架韆鞦為百多年前的古物,
還可以轉動。

百厭韆鞦孖寶

穆桂英掛帥

整妝前

英姿煥~~發~, 威風~~震番邦

呂布係咪男 .... 如果係男應該搵番男仔扮嘛

我見d小朋友無乜笑容, 他們會不會有點辛苦.....

不過d 服裝好靚, 在現場睇一定好精彩

多謝你d靚相分享呀................
☆ 夢裡明明有六趣,覺後空空無大千。 ☆  

對你黎講又係易過食生菜

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

好眼, 聽日先玩

怕鬼左你, 做埋先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-20 00:47 發表
怕鬼左你, 做埋先
嘩!!! 你好犀利喎... ....咁快做好.....

全部做啱哂!!!!   所以獎個公仔你玩吖

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-20 00:47 發表
怕鬼左你, 做埋先
戰機兄都好數毒的嗎?
......!

引用:
原帖由 OrangeFai 於 2009-5-22 12:03 PM 發表
戰機兄都好數毒的嗎?
簡直係沉迷

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-22 13:39 發表

簡直係沉迷
早晨時份, 會唔會經過火車站?

不記得清楚, 但好像am730 / 頭條日報有數獨玩
......!

頭條同standard 都有 , 不過超簡單

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-22 18:26 發表
頭條同standard 都有 , 不過超簡單
早輪唔係好興"數獨機"的嗎?
你有無買番部?
......!

我用我部pda玩, 但最後一級好難,
唔係成日都過到關

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-22 22:24 發表
我用我部pda玩, 但最後一級好難,
唔係成日都過到關
我唔係好叻果d人.

我有時玩最尾果關, 諗極都都諗唔到點過,
我就會hold住果版... 隔一陣做完其他野再玩過, 又會好易過
......!

引用:
原帖由 OrangeFai 於 2009-5-22 22:35 發表
我唔係好叻果d人.

我有時玩最尾果關, 諗極都都諗唔到點過,
我就會hold住果版... 隔一陣做完其他野再玩過, 又會好易過
me 2  呀

不過我好鍾意玩, 但要玩好耐

我以前買要佰幾蚊 ....現在YAHxx 二, 三十蚊都有得BID

真係好好玩架

成日玩到唔停得手

唔堀ㄜn玩

本帖最近評分記錄
  • OrangeFai 體力 +60 精品文章 2009-5-23 00:25
  • OrangeFai 威望 +60 精品文章 2009-5-23 00:25
  • OrangeFai 金錢 +60 精品文章 2009-5-23 00:25

在晴朗的一天出發

可惜在到達的時候卻是傾盆大雨----------

每年的五月初六, 即端午翌日,
在我的家鄉會舉行飄色巡遊, 我們鄉人稱之為出耍,
外地人稱之為崖口飄色,
是慶祝龍王誕的節目, 已經有百多年的歷史,
最近更被列入為國家非物質遺產。

去年因為汶川大地震, 國家指示不應舉行這類節日慶典,
以示對地震死難者的哀悼, 所以停辦了一年。
但跟著來的日子, 鄉間風不調雨不順,
經濟衰退, 全都歸咎於沒有出耍,
所以今年大家都期待這個日子來臨,
我亦向公司請了一天的假期回鄉, 參與這個慶典。

在星期四(初五) 乘大巴到石岐, 再轉的士回家。
出發的時候還是陽光普照, 但中午到逹時已是陰雲密佈,
在吃午飯時更下起大雨來。
本已約了一位網友, 巴士大哥晚上來會合,
但他打電話來問天氣, 我也只好叫他不要來。

幸好到了晚上雨勢減弱, 可以到空地看一看預演,
今次有別村自動請纓過來表演, 因人家是客人的關係,
便讓了空地給他們演習一下。

來的是南朗鎮的鳳龍隊和獅隊,
鳳龍隊是全女班, 看得賞心悅目, 我戲稱之為小龍女隊。
還有一隊小獅妹, 亦極為精彩。

拍了600多張照片, 由於要壓縮處理才能貼上來論譠,
要晚一點才有照片給大家看。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2009-5-30 19:07 發表
可惜在到達的時候卻是傾盆大雨----------

每年的五月初六, 即端午翌日,
在我的家鄉會舉行飄色巡遊, 我們鄉人稱之為出耍,
外地人稱之為崖口飄色,
是慶祝龍王誕的節目, 已經有百多年的歷史,
最近更被列入為國家 ...
好嘢 好野 一陣有相睇

去食飯先..........

多謝捧場,
原來600多張相片要由raw格式轉到jpeg要差不多整個晚上才能完成,
希望你回來前, 我已準備好。

以往初五晚上, 我們會在一個叫陸家的地方集合,
但今年人實在太多, 有南朗下來幫忙的龍獅隊,
有數百人由東莞過來的同宗。
所以今年轉到球場空地集合。

先介紹由南朗過來助陣的小龍女隊

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。