推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

回復 399# 的帖子

急着想看完天行社回忆录的话可进入这网志。
http://hk.myblog.yahoo.com/yuwingleung/index?l=f&id=9
本帖最近評分記錄
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-10-5 16:22
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-10-5 16:22

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-27 22:45 發表
本書真係無得番轉頭, 由0.1秒可以出107拳, 又可以停止0.1秒, 又可以逆轉思維另人腦殘,
已經升級為"聖鬥士風雷"  

所有無"異能"0既都叫低能, 乜"超聖入凡" 都係最低級......

再加個幾百歲0既"達 ...
期待暗黑冰火第三重天的"異能",下期『參幫爭霸戰』的封面又有兩款:普通版-東方無敵和王風雷、金鐘磨沙版-石黑龍 ...

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-3 18:56 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/yuwingleung/index?l=f&id=9
到底C君是何許人?

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-3 18:56 發表
thx~~~
我一定會睇哂佢...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-4 02:56 發表
剛剛睇晒!謝謝分享.....

大家不用客气!

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-10-4 02:56 發表
謝謝分享!!!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

回復 394# 的帖子

我剛剛睇返新龍113期~~無影居士五秒都係斬得百幾刀咋~~ 風雷真係太快啦~~

今期小流文繼續笑到肚痛!

估唔到上期臨尾嘅「大春袋」,竟然係油炸鬼!

今期金童話同日本龍虎門失去聯絡;而白仇對於林谷之死仍未振作!

邪神都好得閑吓,話要去參幫爭霸戰趁熱閙喎!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-10-10 12:01 發表
今期金童話同日本龍虎門失去聯絡;而白仇對於林谷之死仍未振作!

邪神都好得閑吓,話要去參幫爭霸戰趁熱閙喎!
不過今期我覺得幾好睇.....講到成班強者將會去踩場.....同埋last o個版金鑼漢落黎o個下幾型.....有dd期待tim
不過...900倍->750倍->8倍->3.5倍->3倍.........唔知點解..我覺得900->750->8倍呢度好好笑...乜白仇同白俊會因呢d野而嬲咩???

/□\/■\
                        ||  ||

勇哥有賠率冇請柬,即係想激邪神黎踩場,勇哥咁易中計既

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-10-10 22:59 發表

不過今期我覺得幾好睇.....講到成班強者將會去踩場.....同埋last o個版金鑼漢落黎o個下幾型.....有dd期待tim
不過...900倍->750倍->8倍->3.5倍->3倍.........唔知點解..我覺得900->750->8倍呢度好好笑...乜白仇 ...
大家有冇發現個場地好似係北京鳥巢運動場呀?

相關搜索目錄: 運動
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 精品文章 2008-10-13 00:35
  • 冰河 威望 +12 精品文章 2008-10-13 00:35
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

呵呵!今期露出破綻.. 我咁耐無睇,睇字都知道破綻....
"仇千鶴"唔係去左羅剎教乜! 係聖上大戰火雲邪神一爪重傷聖上.
宜家又同東方真龍出場....

唔係老"騙"又話, 大家睇落去就知....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-12 17:51 發表
呵呵!今期露出破綻.. 我咁耐無睇,睇字都知道破綻....
"仇千鶴"唔係去左羅剎教乜! 係聖上大戰火雲邪神一爪重傷聖上.
宜家又同東方真龍出場....

唔係老"騙"又話, 大家睇落去就知....
師兄,你記錯了,天子峰一役,仇千鶴都有份,他後來被金聖老用冰火極樂丸制住,到藍浪做了宰相,更被藍浪控制,做其跟班,通天教百年大會,藍浪都有帶佢去.藍浪雖然被邪神殺左,但仇千鶴仍然被冰火極樂丸控制,所以佢依然要為白蓮教服務,不過看樣子,他是聽命金聖老,多於聖上!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-10-12 23:04
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-10-12 23:04
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

上次聖殿大戰中羅刹教大敗,老仇被逼服冰火極樂丸加入白蓮
後來隨藍浪參加通天大典,藍浪死後不知所踪
因冰火極樂丸威脅,所以仍要歸順白蓮
本帖最近評分記錄
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-10-12 23:04
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-10-12 23:04

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-11 17:38 發表
勇哥有賠率冇請柬,即係想激邪神黎踩場,勇哥咁易中計既
「藝高人膽大」,只要你有真本事,就唔會怕別人耍花樣,係D冇料的人,才會「船頭驚鬼,船尾驚賊」!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-10-10 22:59 發表

不過...900倍->750倍->8倍->3.5倍->3倍.........唔知點解..我覺得900->750->8倍呢度好好笑...乜白仇 ...
話哂都係江湖中人,出到街比人指指點點,去飲茶隔離桌講「個0個咪白仇,睇佢d賠率,連白俊呢d少爺兵都熱過佢,他都係普通貨色吧!」傳下傳下,容乜易話你,連性能力都不如人,仲使在江湖立足!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-10-11 18:29 發表

大家有冇發現個場地好似係北京鳥巢運動場呀?
有啊!个人觉得都几过瘾搞鬼!

相關搜索目錄: 運動

唔知點解自從火雲邪神傳之後我成日都覺得龍記外傳、前傳某D構圖成日都好有火雲邪神傳嚗v子,好似之前出鶗誑~傳老祖宗御劍飛行首遇王小虎嬼蕨90%似邪神傳老祖宗初遇西城勇鼮鶠A今期風雷傳西城勇奐旦D羅剎面具黥X格構圖又係同邪神傳第一期鼮鶣l似,最a係畫功粗糙,同龍少完全兩回事,老編們,你地咪咁啦!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-13 06:05 發表
唔知點解自從火雲邪神傳之後我成日都覺得龍記外傳、前傳某D構圖成日都好有火雲邪神傳嚗v子,好似之前出鶗誑~傳老祖宗御劍飛行首遇王小虎嬼蕨90%似邪神傳老祖宗初遇西城勇鼮鶠A今期風雷傳西城勇奐旦D羅剎面具 ...
冇計,,,只可以講...冇左龍少(佢要專心做神4...)...玉記D畫係差左....
唉...之前我仲對周勝有期望.....點知佢比小龍傳打殘...
                       /□\/■\
                        ||  ||

只要是李中兴编剧的打书,就一定有什么什么争霸战的格斗大会,从以前的街头霸王、超霸世纪、街霸3到现在的王风雷传都没例外,不知该说是他的特色还是一成不变的原地踏步。。。
不过只要写到好看虽没新意我都不介意,俗语说得好“桥不怕旧,最紧要受”!
只是金罗汉的性格转变得太快又不够说服力,今期他答应智贤救王风雷那段真的是看得我毛都站起来了。。。

稄鰴抪s一期風雷傳,東方無敵同美國佬談判,雖然妥協但擺明當美國佬死鵅A仲親自示範港漫史上首次用九陽神劍茬膝矷A蘇Good!老金大戰東方真龍一D都唔精彩,比起今期新龍洪東戰邪神差好遠,打鬥畫面無氣勢,真龍感覺依舊嘍囉,比較驚喜係老金被真龍轟倒,達摩現身賽場自稱“空我”但係金羅漢聽錯驉坏我”當堂火都薔艂Y開佢拖,老鬼達摩輕輕鬆鬆避過仲運起金鐘罩11關,嚇到老金O晒咀,仲指點佢第11關龠籪q,老金當場當真龍無到運起金鐘罩閉關,點知閉閉屪鬖悛髐萲]蒲出薇g小自己,鬧佢無啦啦做乜變成咁,仲小自己一日到黑掛虓遮lue Blood搞到自己變鷒t誕老人咁,不過最後老金都戰勝心魔!另一方面蔡琳一身KillBill造型隄[綿羊仔踩場救風雷,洗髓經一出以為震攝全場點知被雷神、電神打到飛起,最後白俊好似超人咁突然出現攬蚘\,睇薑S有“洁身n發生苤I

有個問題有無兄弟可以解答一下,究景而家呢個達摩係由千幾年前一直修行至今黚咱P,定係因為創出洗髓經而穿越時空而薇麮{代呢!另外醒起另一個原則問題就係劍魔,老鰣曮Y講過話白蓮五魔只係直屬教主指揮麉均A點解劍魔會好忠心咁跟茠鷒t老出出入入架,就算話佢只係忠終白蓮都講唔通啦,究景邊個至係聖上教主呀,佢地黻答k根本就係叛教,今期仲話劍魔被金鵬動之以利對蹀陘坏D之位動心,乜以前唔係話過佢視富貴如糞土麉均A做乜薇鴙溯p傳成個人變晒呀!而家好似金聖老先係白蓮教主,成班高層跟著佢,仲有權用佢個名代白蓮教同政黨簽協議書,但係點解東方無敵又會有得佢呢!

點解sammy20072007兄好似冇睇開王風雷傳咁,就連新著的劇情都像已忘記哂一樣?
引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-17 18:25 發表
有個問題有無兄弟可以解答一下,究景而家呢個達摩係由千幾年前一直修行至今黚咱P,定係因為創出洗髓經而穿越時空而薇麮{代呢!
劇情仲未揭盅喎!
引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-17 18:25 發表
另外醒起另一個原則問題就係劍魔,老鰣曮Y講過話白蓮五魔只係直屬教主指揮麉均A點解劍魔會好忠心咁跟茠鷒t老出出入入架,就算話佢只係忠終白蓮都講唔通啦
劍魔之前在新著中被聖上鎖上枇杷骨困在天牢,現在在王風雷傳中被金聖老救他出來收為己用!獸魔則因聖上被金聖老所擒,不想聖上有事被逼聽金聖老話!
引用:
今期仲話劍魔被金鵬動之以利對蹀陘坏D之位動心,乜以前唔係話過佢視富貴如糞土麉均A做乜薇鴙溯p傳成個人變晒呀!
今期邊版講呀?點解我本王風雷傳冇這段劇情嘅?
引用:
而家好似金聖老先係白蓮教主,成班高層跟著佢,仲有權用佢個名代白蓮教同政黨簽協議書,但係點解東方無敵又會有得佢呢!
在新著中金聖老已一早向聖上表明只會扶助真龍做下任教主,到時候便要聖上退位讓賢!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 威望 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2008-10-26 23:25
  • 冰河 體力 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2008-10-26 23:25

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。