推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

大家好吹水區...

你打去勞工處問下,講你既情況俾佢聽,可同你計番d錢有冇錯!

相關搜索目錄: 勞工處

算啦~唔炒都炒左~搵過野做, 欲加之罪~下一句係咩丫?

咁識諗!好!唔駛我再輔導你!

再唔係咪做番law~,~""""

除左我話唔好之外仲有第二個話唔好呢!

冇啊~,~"""有咩~.~"""

佢知左未?

邊個佢先~.~"""

你係咪玩野先?

冇講俾佢知wor~.~

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-10-25 10:29 AM 發表
冇講俾佢知wor~.~
尋晚冇msn/電話咩?

我關左tel 冇開msn wor~

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-10-25 01:46 AM 發表
佢一次過俾左3封warning 我, 上面日期唔同
話我時時遲到~我日日都9:10前番, 都唔知遲咩
同一日俾3封warning 信, 而日期唔同, 在法律上可能構成"虛假文書"罪.  老細咁做可能想唔賠長期服務金(如果你做夠兩年).  贊成版主意見, 打去勞工處, 將你嘅情況同佢哋講, 保障自己權益.  勞工處熱線(2717 1771) 好方便, 服務態度又好, 試試啦. 如果俾人話你 misconduct 以炒, 對你將來揾工會唔好架.

相關搜索目錄: 勞工處
本帖最近評分記錄
  • johncage 體力 +50 我很贊同 2006-10-25 10:45
  • johncage 威望 +50 我很贊同 2006-10-25 10:45

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-10-25 10:39 AM 發表
我關左tel 冇開msn wor~
打算幾時先講?

回復 #1563 phi+仔 的帖子

多謝呢位熱心市民提供資料,
警方會盡早破案!

閃人!晏d call你!

早晨呀咁多位

早早~.~"""

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-10-25 12:13 PM 發表
早早~.~"""
返緊工牙妳?
妳重未話我知妳有乜奇遇喎,hehe...

回復 #1569 fuk 的帖子

重提番工~,~"""尋日俾人炒左啦

引用:
原帖由 chiwanw 於 2006-10-25 12:26 PM 發表
重提番工~,~"""尋日俾人炒左啦
下....咁慘.
乜事比人炒.

唔好提啦

引用:
原帖由 fuk 於 2006-10-25 12:15 PM 發表

返緊工牙妳?
妳重未話我知妳有乜奇遇喎,hehe...
奇遇就係中左六合彩!

返工上網, 唔炒先奇
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 FXO 於 2006-10-25 04:57 PM 發表
返工上網, 唔炒先奇
莫需有~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。