推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 在 DVD 影碟上發現昔日之星光

回復 1299# 的帖子

黑白片年代就冇咁既感覺...
但七十年代既女星..用依家既眼光去睇.其實都好令架WOR.
如..苗可秀..(同我媽子年紀差不多大吧)
      黃杏秀.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-8 19:47 發表

係丫.

亞爸 (親共) 好鍾意佢.

細個覺得粵語片男女明星, 個個都醜樣, 我大左先覺得有 d (e.g.白燕) 好靚

水哥/ boby, 你地係咪咁?
初至中段時間都近似,
但最後都係發覺烈女比較親切......

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-8 18:18 發表

係丫...

吳君麗都好 let, 半途出家, 都做到刀馬旦. 有紋有路...

有時都唔明, 點解仲要復出. 留下好印象, 被人懷念, 咪仲好...
當年細個睇戲(粵劇)覺得最靚只係吳君麗同羅艷卿!

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-8 23:55 發表
但七十年代既女星..用依家既眼光去睇.其實都好令架WOR.
如..苗可秀..(同我媽子年紀差不多大吧)
      黃杏秀.
人既審美會隨時間改變。但大多以前既明星都唔覺得靚仔,尤其棚牙,更加唔掂。
女既反而有好多好有明星味,如周坤玲、白燕等!

引用:
原帖由 Anti-air-gunner 於 2010-2-8 21:36 發表

可能當年殮房無冷藏櫃。
呢個問題真係唔知,但手續都辦得好快,效率高。

吉永小百合嘅靚歌靚電影:

そこは青い空だった 吉永小百合 橋幸夫

http://www.youtube.com/watch?v=3pZJzR6feKE&fmt=18

《こんなに愛しているのに》吉永小百合 - 超級經典!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=zyQ0jriuzUM&fmt=18

作詞・作曲:荒木一郎/編曲:服部克久

青山 / 鄧麗君《尋夢園》原曲!!!

等我都貼番個我既最愛電視劇集:猛龍特警隊(Gmen 75)-面影先:
http://www.tudou.com/programs/view/uoAjsIq-bf0/

回復 1307# 的帖子

同意..
首歌係我好細個時已深入腦海.

引用:
原帖由 Anti-air-gunner 於 2010-2-8 21:36 發表

可能當年殮房無冷藏櫃。
arm

會唔會當時香港少人, 相對死得人少 d. 所以可以快 d...

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-2-9 00:49 發表

初至中段時間都近似,
唔明? 細個至青年, 都覺得佢地醜樣 ?

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-8 23:55 發表
細個唔覺得醜樣 ?  / 大左都唔覺得靚 ?

引用:
原帖由 mygo 於 2010-2-9 11:36 發表

當年細個睇戲(粵劇)覺得最靚只係吳君麗同羅艷卿!
你就好啦. 細個睇到 粵劇 / 粵語片, 就覺得好悶, 跟住喊...

引用:
原帖由 mygo 於 2010-2-9 11:39 發表

人既審美會隨時間改變。但大多以前既明星都唔覺得靚仔,尤其棚牙,更加唔掂。
女既反而有好多好有明星味,如周坤玲、白燕等!
係丫. 大左睇周坤玲, 輪廓好靚...

引用:
原帖由 mygo 於 2010-2-9 13:55 發表
等我都貼番個我既最愛電視劇集:猛龍特警隊(Gmen 75)-面影先:
http://www.tudou.com/programs/view/uoAjsIq-bf0/
好鍾意首主題歌曲, 好有滄桑感. 另 1 首係資 34 郎....

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 17:21 發表

你就好啦. 細個睇到 粵劇 / 粵語片, 就覺得好悶, 跟住喊...
呵呵,成日只見到老媽子睇戲喊,但又唔知佢喊乜。
細個睇戲冇位坐架,俾人拖住,仲要坐大人大脾。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 17:24 發表

係丫. 大左睇周坤玲, 輪廓好靚...
係呀,但係細個就唔覺囉(可能成日聽老媽子講話佢個樣好苦有關卦,細路仔,好易受人影響),但而家睇佢真係好有味道。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 17:29 發表

好鍾意首主題歌曲, 好有滄桑感. 另 1 首係資 34 郎....
三年前響日本買在兩套GMEN 75既DVD番黎,買左三千幾銀,日本D DVD好鬼貴!

引用:
原帖由 mygo 於 2010-2-9 18:16 發表

呵呵,成日只見到老媽子睇戲喊,但又唔知佢喊乜。
細個睇戲冇位坐架,俾人拖住,仲要坐大人大脾。
我係悶到喊....

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 20:26 發表

我係悶到喊....
我唔係喎,有得睇大戲好開心架。有野食,仲好過睇電影,電影入左場就冇得買野食,但做大戲就唔同,一個棚,入面有人賣雪糕、雞翼、雞脾,好開心架,當然,當時都唔知佢唱乜。

引用:
原帖由 mygo 於 2010-2-9 21:45 發表

我唔係喎,有得睇大戲好開心架。有野食,仲好過睇電影,電影入左場就冇得買野食,但做大戲就唔同,一個棚,入面有人賣雪糕、雞翼、雞脾,好開心架,當然,當時都唔知佢唱乜。
唔係窩. 電影院有冷氣嘆. 戲棚又熱又嘈. 戲院門口都有雪糕、雞翼、雞脾 買...

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-2-9 00:49 發表

初至中段時間都近似,
但最後都係發覺烈女比較親切......
講大話, 何太仲話你穩重踏實...

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 21:57 發表

唔係窩. 電影院有冷氣嘆. 戲棚又熱又嘈. 戲院門口都有雪糕、雞翼、雞脾 買...
唉,以前番屋企又冇野做,又冇野玩,只係做功課,邊想番屋企吖,睇戲個零鐘就完囉,但睇大戲,做成晚架,所以我都係鍾意睇大戲多的,不過,機會就較睇電影少了!

高級既電影院就有冷氣,印象中油麻地普慶戲院都有,廣智戲院同光明、第一新都好似冇架,油麻地戲院更加唔使講,睇完俾木虱咬到隻大脾腫晒。

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 suewong 於 2010-2-9 22:01 發表

講大話, 何太仲話你穩重踏實...
何太咁快就下定論?

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-2-10 04:51 發表

何太咁快就下定論?
仲話你系青春版朱榕基tim

引用:
原帖由 老何 於 2010-2-10 09:30 發表

仲話你系青春版朱榕基tim
朱總打貪官絕不手軟,
小弟打字吹水絕不手軟!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。